Vi har lansert en helt ny oppdatering til det nedlastbare fotobokprogrammet for Windows som gjør det enklere enn noen gang å lagefotobok.

Den nye funksjonen for automatisk sideoppsett gjør det enkelt å fylle en fotobok med så mange bilder du bare vil. Inntil 10 bilder per side, for å være nøyaktig! Bildene dine plasseres automatisk best mulig på siden.

Vi hjelper deg her steg for steg gjennom prosessen for hvordan du bruker av automatisk oppsett, slik at du kan nyte den nye funksjonen til det fulle.

Sett i gang

Last ned fotobokprogrammet for Windows dersom du ikke allerede har det. Deretter åpner du programmet på din datamaskin.

Fotobok designprogram oppdatering kom i gang

Slå på den nye funksjonen

Gå til «Side» øverst på verktøylinjen og velg alternativet for å skru på automatisk oppsett. Dersom du har lastet ned designprogrammet for første gang, vil funksjonen automatisk være aktivert.

Fotobok designprogram oppdatering prøv nå

Sett i gang

Dra og slipp bilder over på siden i boken din, og se hvordan bildene automatisk plasseres i et flott oppsett. Når det ikker er mer plass igjen på siden, bruker du de blå «dra og slipp»-områdene på siden. Da legges bildet ditt til på siden i boken.

Fotobok designprogram oppdatering vær kreativ

Bytte bilder

Vil du endre plasseringen av bilder på siden? Bare klikk på dobbeltpilen under et bilde, deretter klikker du på bildet du vil bytte plass med.

Fotobok designprogram oppdatering bytte bilder

Full frihet til å redigere

Har du glemt et bilde? Ingen grunn til bekymring! Når auto-sideoppsett er slått på kan du fortsatt fjerne eller legge til bilder på siden, helt til du er fornøyd med hvordan bildene er plassert. Du kan alltid fjerne bilder, endre størrelse eller beskjære dem.

Bildene vil automatisk feste seg i en justert posisjon for å gjøre det enda enklere, men du kan holde inne “shift” for å deaktivere “feste”-funksjonen. Et nytt sideoppsett blir kun opprettet når du legger til eller fjerner et bilde fra en side.

Fotobok designprogram oppdatering redigere

Tilfeldig rekkefølge

Prøv ulike sideoppsett! Bare klikk på “tilfeldig rekkefølge”-knappen ved siden av auto-sideoppsett. Denne funksjonen gjør det også mulig å bytte innenfor samme sideoppsett-stil eller mellom ulike stiler.

Fotobok designprogram oppdatering tilfeldig plassering

Bruk samme oppsett over alt

Ønsker du samme oppsett på alle sidene? Bare trykk på knappen «Stiler»  og deretter på «Bruk på alle sider».

Fotobok designprogram oppdatering sideoppsett

download het programma

For å finne ut mer om den nye designfunksjonen, tok vi en prat med fotoknudsens egen designprogramekspert, Sue Li.
Hva var det som fikk deg til å utvikle denne nye funksjonen?

En av de største utfordrigene når du skal lage en fotobok, er å lage en fint sideoppsett. Noen ganger vil du ha over 100 bilder i fotoboken din! Du kan fylle boken med ett og ett bilde av gangen, men vi vet at dette kan ta for lang tid for noen, og derfor ønsket vi å hjelpe kundene med å gjøre fotoboken ferdig raskere ved å automatisk lage sideoppsett.

Hvordan kan den nye funksjonen gjøre det enklere for kundene våre å lage fotobøker?

Vi har spurt kundene våre om råd, og mange av dem har sagt at de ikke ønsker «automatisk fylling» av sidene, fordi de vil ha kontroll over bildene de har på de ulike sidene. Automatisk oppsett på sidenivå gir deg mulighet til å spare tid, samtidig som du kan skreddersy hver enkelt side ut ifra dine ønsker.

Du kan alltid slå funksjonen av og på mens du arbeider. Mens vi arbeidet med automatisk sideoppsett, forbedret vi også ulike sideoppsett, slik at det nå er enklere å bla gjennom oppsettene for å finne nye.

Hva liker du aller best med den nye funksjonen?

Jeg er litt rotete av meg når det gjelder bilder, og har dem på ulike steder, som på kamera, mobiltelefon og Facebook. Derfor er det praktisk at dersom jeg har glemt å legge til et bilde på en side (eller ønsker å fjerne det senere), trenger jeg ikke å gjøre om på hele sideoppsettet selv.

Designprogrammet vil automatisk justere sideoppsettet, uansett hvor bildet hentes fra. Bilder fra alle bildekilder kan brukes i automatisk sideoppsett. Jeg kan dra og slippe fra nettlesereren min eller bruke bilder fra sosiale medier direkte i designprogrammet.

Dersom du av ulike grunner har utsatt å lage en fotobok, er tiden inne nå. Med vår nye designfunksjon er det enklere enn noen gang å lage sideoppsett og sikre at alle sidene ser like fine ut. Begynn å lage fotoboken din nå!

Kommentarer