En fotobok med reise- og familiebilder som ligger åpen på et trebord, og en kvinnehånd som blar seg gjennom boken.

Var 2018 full av fantastiske minner? Gjenopplev alle yndlingsøyeblikkene ved å lage en årbok fra fotoknudsen. Hvis året var så fullt av minner at du ikke helt vet hvor du skal starte gir vi deg her gode råd som hjelper deg med å designe en fotobok fra begynnelse til slutt.

Velg bildeomslag

Tre 2018-årbøker på en bordoverflate av kork. En bok har et bildeomslag av to mennesker som klemmer hverandre på en strand, en annen er åpen med en bildemaske med vintertema over to bilder i boken.

Årbokens bildeomslag vil være synlig i interiøret ditt, derfor bør du være sikker på at du liker det. Historien du forteller begynner med omslaget, derfor er det lurt å velge noe som representerer temaet i boken. Hvis det er et familiealbum kan du bruke det fineste gruppebildet på omslaget. For en babybok kan du bruke det aller første bildet du tok av gullungen. Vi har kreative årboktemaer som også hjelper deg å gruppere bildene hvis du trenger flere ideer for å sette i gang.

Her er enda et tips for design av omslag: legg til det lille kreative ekstra, hvorfor ikke legge til en 2018-fotomaske på omslaget? Du kan også velge et enkelt omslag i lin med året påtrykt hvis du ikke klarer å velge et bilde til omslaget.

Velg rekkefølge i boken

En fotobok som er åpen på et trebord. Alle bildene i fotoboken har gjentagende rødtoner, som f.eks. et barn som har på seg en rød jakke og et bilde av røde bær i snøen.

Sortere bilder fra et helt år kan være vanskelig. Hvis du ønsker å sortere bildene i årboken kronologisk har vi noen tips som vil hjelpe deg med å rydde opp i bildefilene dine. Når bildefilene er sortert kan du organisere dem i en tidslinje i fotoboken.

Hvis du ikke ønsker å sortere bildene kronologisk kan du sortere dem etter farge eller tema. Bilder som har gjentagende fargetoner kan grupperes sammen eller du kan lage en del der du samler alle feriebildene.

Du kan også dele opp fotoboken i deler som er tilegnet de menneskene som bidro til at du opplevde et fantastisk år. Kanskje du også kan samle alle bildene av foreldrene dine sammen og lage en annen del for yndlingsbildene og vennene dine?

Ha det gøy med alle designfunksjonene våre

En fotobok ligger åpen på en seng, fylt med bilder av en familie på en strand, med “strandminner 2018” skrevet på siden og illustrasjoner av bølger.

Våre interne illustratører har i fjor skapt hundrevis av nye design som vil hjelpe deg når du skal skreddersy din fotobok. Lek deg med clip art, bakgrunner, masker og rammer slik at årboken blir unik.

Legg til minner i årboken din

To fotobøker på en overflate av tre. En bok er åpen med synlige bilder av en familie på skiferie og et skannet ombordstigningskort på siden.

Årboken din trenger ikke bare å ha bilder, du kan også godt legge til minner som du har samlet på i løpet av året. Alle ombordstigningskort og kart fra den siste reisen vil se fantastisk bra ut når du skanner dem inn i en reisebok. Billettstubber fra festivaler vil bidra til å mimre tilbake på det fantastiske musikkåret som var. Og hvis du giftet deg i 2018 er det en god idé å skanne inn bryllupsinvitasjonen og bordkortene.

Vi har mange tips om hvordan du skanner bilder og minner.

Skriv en innledning til hver del av fotoboken

En kvinne holder en fotobok åpen. På den ene siden er det en smilende baby og en liten tekst på den motsatte siden.

En kort innledning til hver måned eller del av årboken er en super måte å oppsummere alle høydepunktene. Du kan skrive en liten paragraf der du forklarer hvor du dro og hva du gjorde, det vil sette litt mer farge på historien din.

Legg til sitater

En åpen fotobok på en kurvstol utendørs med et bilde av en som surfer på den ene siden og sangtekst med illustrasjoner av bølger og noter på den andre.

Er du glad i motiverende sitater, eller kanskje du vet om en sang som oppsummerer året ditt? Du kan legge til sitater eller sangtekster ved siden av bildene.

La bildene fortelle historien

En fotobok ligger åpen mot en rosa bakgrunn, med et rutenett av bilder av en familie på ferie på venstre side og et stort familiebilde på høyre side.

Hvis du ønsker at bildene forteller historien har vi mange sideoppsett du kan eksperimentere med. Du kan bruke en uformell mosaikkstil for alle de koselige familiebildene, eller du kan prøve deg med ett enkelt bilde på én side for å vise frem en fantastisk natur.

Lag en god avslutning

En fotobok med layflat-innbinding med et stort familiebilde som går over to sider og har 2018 skrevet vertikalt på den ene siden.

En flott måte å avslutte årboken på er å se tilbake på 2018 ved hjelp av tall. Du kan lage en side der du oppgir antall land du har besøkt, antall konserter eller forestillinger du har vært på eller alle de nye ordene minstemann har lært seg gjennom året.

Vi håper du nå har fått gode ideer du kan bygge videre på når du skal lage årboken. Sett i gang med å lage din egen fotobok og feir 2018 med stil.

Lag din egen årbok

Vi vil elske å se årboken du har lagd. Del den med oss ved å ta i bruk #fotoknudsen eller gi fotobokideer videre til venne ved å klikke på ikonene nedenfor for å dele dette blogginnlegget på sosiale medier.

Kommentarer