Var 2019 full av fantastiske minner? Gjenopplev alle yndlingsøyeblikkene ved å lage en årbok fra fotoknudsen. Hvis året var så fullt av minner at du ikke helt vet hvor du skal starte gir vi deg her gode råd som hjelper deg med å designe en fotobok fra begynnelse til slutt.

Velg bildeomslag

Årbokens bildeomslag vil være synlig i interiøret ditt, derfor bør du være sikker på at du liker det. Historien du forteller begynner med omslaget, derfor er det lurt å velge noe som representerer temaet i boken. Hvis det er et familiealbum kan du bruke det fineste gruppebildet på omslaget. For en babybok kan du bruke det aller første bildet du tok av gullungen. Vi har kreative årboktemaer som også hjelper deg å gruppere bildene hvis du trenger flere ideer for å sette i gang.

Her er enda et tips for design av omslag: legg til det lille kreative ekstra, hvorfor ikke legge til en 2019-fotomaske på omslaget? Du kan også velge et enkelt omslag i lin med året påtrykt hvis du ikke klarer å velge et bilde til omslaget.

Velg rekkefølge i boken

Sortere bilder fra et helt år kan være vanskelig. Hvis du ønsker å sortere bildene i årboken kronologisk har vi noen tips som vil hjelpe deg med å rydde opp i bildefilene dine. Når bildefilene er sortert kan du organisere dem i en tidslinje i fotoboken.

Hvis du ikke ønsker å sortere bildene kronologisk kan du sortere dem etter farge eller tema. Bilder som har gjentagende fargetoner kan grupperes sammen eller du kan lage en del der du samler alle feriebildene.

Du kan også dele opp fotoboken i deler som er tilegnet de menneskene som bidro til at du opplevde et fantastisk år. Kanskje du også kan samle alle bildene av foreldrene dine sammen og lage en annen del for yndlingsbildene og vennene dine?

Ha det gøy med alle designfunksjonene våre

Våre interne illustratører har i fjor skapt hundrevis av nye design som vil hjelpe deg når du skal skreddersy din fotobok. Lek deg med clip art, bakgrunner, masker og rammer slik at årboken blir unik.

Legg til minner i årboken din

Årboken din trenger ikke bare å ha bilder, du kan også godt legge til minner som du har samlet på i løpet av året. Alle ombordstigningskort og kart fra den siste reisen vil se fantastisk bra ut når du skanner dem inn i en reisebok. Billettstubber fra festivaler vil bidra til å mimre tilbake på det fantastiske musikkåret som var. Og hvis du giftet deg i 2019 er det en god idé å skanne inn bryllupsinvitasjonen og bordkortene.

Vi har mange tips om hvordan du skanner bilder og minner.

Skriv en innledning til hver del av fotoboken

En kort innledning til hver måned eller del av årboken er en super måte å oppsummere alle høydepunktene. Du kan skrive en liten paragraf der du forklarer hvor du dro og hva du gjorde, det vil sette litt mer farge på historien din.

Legg til sitater

Er du glad i motiverende sitater, eller kanskje du vet om en sang som oppsummerer året ditt? Du kan legge til sitater eller sangtekster ved siden av bildene.

La bildene fortelle historien

En fotobok ligger åpen mot en rosa bakgrunn, med et rutenett av bilder av en familie på ferie på venstre side og et stort familiebilde på høyre side.

Hvis du ønsker at bildene forteller historien har vi mange sideoppsett du kan eksperimentere med. Du kan bruke en uformell mosaikkstil for alle de koselige familiebildene, eller du kan prøve deg med ett enkelt bilde på én side for å vise frem en fantastisk natur.

Lag en god avslutning

En flott måte å avslutte årboken på er å se tilbake på 2019 ved hjelp av tall. Du kan lage en side der du oppgir antall land du har besøkt, antall konserter eller forestillinger du har vært på eller alle de nye ordene minstemann har lært seg gjennom året.

Vi håper du nå har fått gode ideer du kan bygge videre på når du skal lage årboken. Sett i gang med å lage din egen fotobok og feir 2019 med stil.

Lag din egen årbok

Vi vil elske å se årboken du har lagd. Del den med oss ved å ta i bruk #fotoknudsen eller gi fotobokideer videre til venne ved å klikke på ikonene nedenfor for å dele dette blogginnlegget på sosiale medier.

Kommentarer