Det å lage en årbok fylt med favorittminner fra fortiden er en super måte å huske de beste øyeblikkene på.  Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne, har vi mange tips for hvordan du lager din egen årbok.

Det er mange ting du kan gjøre for å lage et varig minne fra 2017 – fra cover til den rekkefølgen du velger.

Vi har hatt et bra år her på fotoknudsen og derfor har vi laget vår egen årbok for å huske på noen av de beste stundene. Ta en kikk på den for å få litt inspirasjon til din egen årbok.

Velg bildeomslaget du skal ha

Årbokens bildeomslag kommer til å vises i hjemmet ditt, så sørg for at det blir et godt cover. Velg årets favorittbilde og plasser det stolt på forsiden.

Dette kan være et bilde med mange familiemedlemmer og venner, eller et slående landskap som du opplevde i 2017.

Vi har prøvd å være ekstra kreative ved å legge til en 2017 bildemaske på bildeomslaget vårt, men du kan også velg å bruke et enkelt bildeomslag i lin og ha året trykt på denne.

Velg rekkefølge

Å velge rekkefølgen på bildene dine fra et helt år kan være vanskelig. Vi anbefaler at du sortere de kronologisk og plasserer de i boken etter dato/tidspunkt.

Du kan også prøve et valg basert på farger. Denne kunstneriske framgangsmåten innebærer at du velger at bilder i forskjellige fargenyanser skal ligge ved siden av hverandre. Alle blå bilder, alle røde bilder osv.

Et annet alternativ er å organisere bildene etter person. Alle bildene av mor, alle bildene av far, alle bildene av bestemor. Les den ultimate guiden til bildeorganisering for flere ideer.

Gjør fotoboken din mer spesiell

I 2017 la vi ut over 500 nye design, inkludert cliparts, bakgrunner og rammer. Sørg for at fotoboken din virkelig skiller seg ut med noen av de nye designene.

Legg ved noen minner

Årboken din trenger ikke kun å bestå av bilder. Har du kart fra en ferie eller billetter fra en festival? Scann de og legg de til i boken din. Les tipsene våre om hvordan du scanner bildene dine for flere ideer.

Vi har tatt med noen priser vi har vunnet i løpet av året i boken vår.

Oppsummer månedene dine

Hvis du liker å bruke ord for å forklare et bilde, kan du lage et sammendrag for hver måned i årboken din. Skriv en kort setning om hva du gjorde og alle høydepunktene.

Vær inspirerende

Vær din egen inspirasjonskilde og legg til noen inspirerende sitater i årboken din. Vi har bare gjort det på noen få sider, men du kan gjøre det til temaet i din årbok.

La bildene dine fortelle en historie

Bruk våre sideoppsett for å la bildene fortelle en historie. Vi har brukt tre lignende bilder ved siden av hverandre på siden slik at du kan se hva som skjer med de. Du kan lage en collage på siden din for å få et lignende oppsett.

Lag en god avslutning

En fin måte å avslutte årboken din og raskt kunne kikke tilbake på 2017, er å legge til noen nummer og fakta på den siste siden som oppsummerer året ditt. Dette kan være antallet steder du har vært, nye venner du har fått eller noe annet som gjør at du kan kikke tilbake på året med et smil.

Dette er våre tips til hvordan du kan minnes året ditt med en årbok, men dette er en veldig personlig ting så har du andre ideer kommer dette bare til å gjøre årboken enda mer unik. La kreativiteten flomme fritt!

lage en årbok

Del fotobøkene på sosiale medier med emneknaggen #minfotoknudsen, eller del denne bloggposten på sosiale medier med venner og familie slik at de også kan få et flott 2018. Klikk på ikonene nedenunder.

Kommentarer