Fem spesielle gavetips til den nyfødte

Av Fotoknudsen 30. juni 2022

Ønsk den nye verdensborgeren velkommen med en gjennomtenkt og personlig gave. Bli inspirert over listen vår med alt fra personlig fotobok til nydelige babypakker – dette er våre topp fem gaveideer til den nyfødte.

Det er alltid like stort å få se den nyfødte for første gang. Om det er til lykkelige foreldre, besteforeldre eller en forventningsfull tante eller onkel, et nytt familiemedlem vil alltid bli tatt vel imot. Babyens første gaver vil gå inn i historiebøkene (les: fotobøkene), så gjør den så personlig som du bare kan.

En gjennomtenkt gave til den nyfødte kan være alt fra et nydelig bilde av den lille til en kurv fylt med søte klær, bleier og kanskje et babyteppe som snart vil bli den store favoritten. Uansett hva du velger, det viktigste er å sette sitt personlig preg på det.

Les våre fem beste tips for personlige babygaver du kan feire den nye solstrålen med.

1. Samle minner i en fotobok

En fotobok til babyen er en minnebok og kanskje det eneste som kan dokumentere den store reisen fra graviditet til fødsel – en samling av helt spesielle minner som du kan glede deg over hele livet.

Å lage en babybok er en vakker måte å fange den fantastiske reisen fra graviditet til fødsel, full av store opplevelser å se tilbake på. Start med det første ultralydbildet og fortsett med den voksende magen gjennom hele svangerskapet.

Ta med da du delte nyheten med venner og familie, og husk babyshoweren like før fødselen. Ta med alle de spesielle anledningene som førte alle sammen underveis. Har du hjulpet til med å dekorere det nye barnerommet? Eller har du en morsom historie om de kommende foreldrene? Få det med i babyfboken!

Så er det alle de første bildene av det lille vidunderet. Det knipses i vilden sky, hver eneste dag, uke etter uke. Det første møtet med familien er en milepæl både for foreldre og barn og et øyeblikk også barnet vil glede seg over å se tilbake på i fotoboken. Ta nærbilder av de bittesmå føttene, de små fingrene og de bedårende første smilene.

Lag nå

2. Fremkall bilder av den nyfødte

En ny baby i familien og mobilen fylles raskt med bilder av den nyfødte. Ta vare på alle øyeblikkene, både de søte og de mer krevende. Få mest mulig ut av bildene du fremkaller og del med foreldrene og resten av familien. Fremkalling av bilder står nok ikke høyest på foreldrenes liste de første ukene, så de vil garantert være svært takknemlige for at du kommer med bilder de enten kan dele med familien, pynte med, både hjemme og på jobben.

fotoknudsen gjør jobben enkel for deg. Du kan gjøre de fremkalte bildene personlige og som en perfekt gave til en nyfødt baby. Du kan velge mellom premium bilder, forstørrelser og retro bilder. Rediger bildene med våre automatiske filtre, velg matt eller glanset finish – og du er ferdig! Noen dager senere kommer babybildene hjem til deg, perfekt pakket og klare for applaus. Nå kan du enten sende bildene i posten til foreldrene, venner eller evt. storfamilie, eller få bildene hjem til deg selv og gjøre det lille ekstra ved å ramme dem inn før du gir dem videre.

Lag nå

3. Lag en minneboks for de første øyeblikkene

De første månedene av en babys liv er fylt med milepæler, og en babyminneboks er en fantastisk gave for å dokumentere disse dyrebare øyeblikkene. Enda bedre, en minneboks kan være så personlig du vil, og er en flott gave å lage med andre familiemedlemmer eller venner – spesielt hvis du går for den håndlagede varianten. Mange hender letter jobben, og boksen vil sannsynligvis også få en enda viktigere betydning.

For å begynne å lage minneboksen din, finn først en passende beholder. Velg en utsmykket boks eller velg noe enkelt som du kan dekorere selv, men sørg for at den er solid nok til å vare lenge. Jobb sammen med minneboksteamet ditt for å lage en liste over milepæler. Babyens sykehusarmbånd fra den dagen den ble født blir et rørende tillegg til babyminneboksen, så vel som den første hårkrøllen, babyskoen, sparkebuksen og favorittleke eller -teppe. Det er nå du skal være kreativ med presentasjonen din.

Kjøp små bokser på nettet eller i din lokale kunst- og håndverksbutikk og eksperimenter med dekoreringen. Hvis du er ekstra flink, kan du vurdere å hekle små poser til alle disse minnene, eller heller lage små poser og brodere etiketter på. Fullfør minneboksen med bilder av den nyfødte samt mamma og pappa med den lille i magen.

Lag nå

4. Lag familie-veggdekor

Det er alltid koselig for den lille å ha bilder av familien på veggen i barnerommet, og en ekstra trygghet å kunne se på og gjenkjenne de nærmeste. Hos fotoknudsen kan du velge mellom fem forskjellige materialer for å det perfekte kunstverk på veggdekor: fotoplakat, lerret, skumplate, aluminiumsplate og plexiglass. Våre lerrets-, aluminiums-, plexiglass- og skumplate-bilder kommer alle med et enkelt opphengs-system. Den perfekte gave til travle babyforeldre. Gjør det til en tradisjon og oppdatere bildene hvert år for en morsom og kjærlig måte å alltid være sammen på.

5. Fyll opp en kurv til den nyfødte

En personlig kurv til den nyfødte er alltid en velkommen gave til de nybakte foreldrene, en gave som samtidig hjelper godt i løpet av de første ukene med den nyfødte i familien. Ta med noe den nyfødte babyen kan trenge: bleier, smokker, morsmelkerstatning, myke bomullstepper og en sparkebukse eller to. Kanskje du vil gi babyen et lite smykke med navnet sitt inngravert, eller noe spesielt til barnerommet. Legg til noen personlige detaljer for å vise din omtenksomhet.

Et godt tips når du skal lage babykurv, er å spørre foreldrene på forhånd hva de trenger. Hvis de allerede har spesielle merker de liker når det gjelder morsmelkerstatning, bleier, babyservietter og andre ting, sørg for at du får tak i akkurat det! Mange kommende foreldre lager også en ønskeliste online i løpet av månedene fram til fødselen. Dette er en utmerket måte å sørge for at gavene dine er så nyttige som mulig, og ikke minst bidrar til å lette belastningen foreldrene har med en nyfødt i hus.

Om du bestemmer deg for et nydelig bilde du kan fremkalle, eller gjøre noe sammen med venner og famile for å lage en minneboks for hånd, det viktigste er å gjøre det så personlig som mulig. Har du alt bestemt deg for en personlig gave? Les våre ni tips i bloggen, for hvordan ta nydelige babybilder, lage fotobøker og personlige veggdekor til et helt nytt og supersøtt nivå.