Om det er en ting som alltid bringer oss sammen, så er det mat! Og om det er én ting vi alle har til felles når det kommer til mat, så er det at vi aldri klarer å bestemme oss for hva vi skal lage til middag. For å gi deg litt inspirasjon til nye retter du kan lage, har vi spurt kollegaene våre hos fotoknudsen om hvordan de er kreative på kjøkkenet. Sjekk ut de morsomme og velsmakende forslagene deres, som vi håper vil gi deg mange ideer til hva du kan lage neste gang.

  • Lag nydelige fotoprodukter denne våren
  • 100% fornøyd-garanti
  • Raskt og enkelt å bestille på nett

Lag mat fra bunnen av

Enten du lager din egen pasta, en deilig kake eller baker ditt eget surdeigsbrød, er det ingenting som er så godt som mat du og familien din har laget helt fra bunnen av. Finn noen gode oppskrifter og glem de ferdige sausene og pastapakkene på butikken. Nå er det på tide å gå “back to basics”. Disse nydelige gnocchiene ble laget av Stella, som er grafisk designer hos oss.

Kokkeler, server, spis og snakk.

Måltidene våre er en av de viktigste sosiale anledningene, så det er en super ide å sette alle ingrediensene frem og lage maten rett på spisebordet. Du kan for eksempel prøve å lage japansk shabu-shabu, en lun sveitsisk raclette eller fondue, eller fyre opp grillen hvis du har plass ute. Maten blir enda bedre hvis alle er med på å lage den. 

Mat fra hele verden

Når du nå har masse tid til å eksperimentere på kjøkkenet, hvorfor ikke prøve å lage noe helt nytt et par ganger i uken? Med så mange internasjonale mattradisjoner å utforske, er det bare å velge et land og noen matretter derfra og lage dine egne internasjonale festmiddager. Dette er også en flott anledning til å friske opp fotoferdighetene dine, så ta noen fine bilder av rettene dine som du kan fremkalle med redigeringsprogrammet vårt. Hvis du føler deg litt dristig kan du også prøve deg på noe helt unikt som for eksempel den tradisjonelle risretten Plov fra Usbekistan, her laget av vår Javascript-utvikler, Rasul.

Planlegg måltidene

Hvis du setter opp en ukentlig plan for hva du skal lage til hvert måltid, vil du spare tid og det vil bli lettere å holde seg til budsjettet og holde styr på hva du får i deg. Som Daniel, fra QE Plant-IT, sier, “Når du handler for tre dager i stedet for hver dag, er det lettere å spise sunt. Da havner du ikke så lett i fella med “å bare kjøpe noe lettvint”. Du har allerede ingrediensene hjemme, så du har ingen unnskyldninger for ikke å lage mat!” Hvorfor ikke sette opp en plan sammen med hele familien? Da blir det enklere å handle også og du trenger ikke lenger å vandre rundt på butikken mens du venter på inspirasjon.

Moro for hele familien

Hvis du inkluderer barna i matlagingen, er det også en flott måte å holde dem aktive på mens de er hjemme. Så fort alle har vasket hendene kan de hjelpe til med å blande, måle, bake og røre. Og ikke glem at alle toppkokker anbefaler at du smaker ofte! Sjekk ut disse fristende småkakene som barna til vår HR-assistent, Sophie, har laget.

Matbilder

Før du begynner å spise den deilige maten, ikke glem å ta bilder! Det er en morsom måte å holde oversikt over hvordan kokkeferdighetene dine utvikler seg. Men det er selvsagt enkelte ting du bør huske på når du tar bilder av mat. Tre viktige ting er lysforhold, vinkler og detaljer. Isabel, også en av våre grafiske designere, har fått til dette på en nydelig måte i dette bildet av bananbrød med blåbær og honning. Hvis du har lyst til å få noen ekstra tips om matfotografering kan du sjekke ut guiden vår her.

Bak ditt eget brød

Uansett hvilket tidspunkt det er på dagen eller hva slags mat du spiser, så er brød en viktig del av måltidene våre. Og det er så mange ulike brødtyper du kan lage, så det er virkelig nyttig kunnskap å ha. Stol på oss, når du har begynt å bake ditt eget brød vil du aldri så mye som tenke på et butikkbrød igjen. Det å bake brød er også en av de mest populære kjøkkenaktivitetene til våre ansatte. Sjekk ut de fantastiske brødene til vår Brand Content manager Alan, og Camille som er grafisk designer.

Sunn og frisk

Det trenger ikke å være så komplisert å lage sunn mat og du trenger ikke noen spesielle ingredienser, men det betyr heller ikke at du må holde deg til kjedelige salater. Prøv deg på japansk sashimi eller peruansk cevice, eller kanskje noe som likner på denne Hawaiianske poké-bollen som programvareutvikleren vår Jorge har laget. Den er laget av fersk fisk, klebrig ris og ulike syltede grønnsaker og er en velsmakende, sunn og mettende bolle full av herligheter.

Lag din egen kokebok

Alle familier har sine egne spesielle matretter, hemmelige ingredienser og oppskrifter som deles mellom generasjonene. Enten de er lagret i bestemors hode, skriblet ned i marginene av en kokebok eller sendt rundt mellom familiemedlemmer på WhatsApp eller e-post er det kanskje på tide å samle dem i en fantastisk oppskriftsbok. Du kan for eksempel plassere oppskriftene ved siden av bilder av personene som har laget dem, eller ved siden av bilder fra spesielle anledninger hvor disse rettene ble spist. For å komme i gang med din neste kokebok kan du sjekke ut utvalget vårt av oppskriftsbøker her.

begynn å lage

Enten det er rundt middagsbordet eller i en gruppechat hvor dere deler oppskrifter, er mat alltid en ting som bringer oss sammen. Vi håper at disse bildene og ideene fra våre kollegaer vil inspirere deg til å prøve noe nytt på kjøkkenet, være kreativ sammen med ungene eller ganske enkelt snakke om familiens favorittretter i en videosamtale. Vi vil veldig gjerne få høre hva du lager og se alle kokebøkene du har laget med fotoknudsen, så del dem med oss på Facebook og Instagram. God appetitt!

Kommentarer