– Jeg tok på meg første oppdraget med nyfødtfotografering da nevøen min kom til verden, og syntes det var en fantastisk fin følelsen å kunne hjelpe noen å ta vare på så fine minner. Dermed takket jeg ja til flere nyfødtfotograferinger, og jeg synes det er veldig koselig.

Nyfødtfotografering

– Nyfødtfotografering bør finne sted når barnet er mellom 7 og 10 dager gammelt, da sover barnet mye og nyfødttrekkene viser fremdeles godt på kroppen, sier Susanne.

– Når jeg tar bilder bruker jeg rekvisitter som foreldrene har, som for eksempel babytepper, luer og leker. Ved å bruke personlige rekvisitter vil ingen bilder bli like, og alle vil ha personlig preg – noe jeg synes er viktig.

Nyfødtfotografering - Fotograf: Susanne Vedvik

Fotoutstyr

Susanne har fotografert med et Canon 600D og 50mm 1.8 i over ett år, men har nylig oppgradert til 5D mark II. Det er hun veldig fornøyd med.

Når Susanne skal ta bilder av nyfødte barn er det viktig med mye og godt lys.

– Jeg passer på å ta bildene på formiddagen mellom klokken 11.00 og 13.00, det gir et best mulig lysresultat. Jeg bruker heller ikke blits til så små babyer, det kan både være vondt for øynene og de kan våkne av blinkingen.

Nyfødtfotografering - Fotograf: Susanne Vedvik

Nyttige tips

Susannes tre beste tips for et godt resultat er:

  • Tenk på babyen. Den nyfødtes behov er viktigst
  • Bruk naturlig lys så godt det går
  • Stå klar for å ta bilder hele tiden, man vil få med hver minste søte ansiktsuttrykk

Susanne legger også til at man får best resultater om den nyfødte sover gjennom hele prosessen.

Nyfødtfotografering - Fotograf: Susanne Vedvik

Kommentarer