Storbyferier er ofte mer fullpakkede enn andre ferier fordi du må rekke å gjøre alt i løpet av bare en helg. Derfor er kameraet ditt proppfullt av fantastiske bilder når du kommer hjem. Men ikke la bildene forbli i kameraet. Lag en fotobok med alle favorittøyeblikkene dine fra weekendturen ved hjelp av våre eksperttips. Vi har 15 ideer for å lage den beste fotoboken noensinne fra storbyferien din, fra bokens design til ekstra elementer som vil gjøre den enda bedre.

1. Tekst på bokryggen

Sørg for at fotobøkene dine ser flotte ut i bokhyllen gjennom å sette passende titler på bokryggene. Vi liker å bruke navnet på byen og året du var der. Bruk for eksempel tittelen “Dubrovnik 2018”, også følger du den samme malen for alle fotobøkene du lager senere. Slik vil fotobøkene dine sammen utgjøre en sammenhengende bokserie.

2. Legg til noen ekstra elementer

Bruk vår by-inspirerte clip-art, rammer og bakgrunner i fotoboken din. Vi har egen clip-art for London, Paris og Roma men vær kreativ når du lager bøker om andre byer. Du kan for eksempel bruke sykler i en bok om Amsterdam, pizza i en bok om Napoli og det tyske flagget hvis du har vært i Berlin.

3. Fargekoordinering

Forsøk å ordne bildene i fotoboken etter farge. Kanskje vil spesielle fargetemaer vise seg under ferien din, som for eksempel røde postkasser, telefonkiosker og busser i London, eller blått hav, blå himmel og blå strandparasoller i Nice.

4. Legg til et kart


Du kan hente en posisjon direkte fra Google Maps til fotoboken din. Det er en flott måte å vise frem en reise på eller ganske enkelt vise nøyaktig hvor du var.

5. Inkluder noen fakta om byen

Ta bilder av byens mest berømte attraksjoner og sett inn noen fakta om hvert sted ved siden av bildet. For eksempel “visste du at Eiffeltårnet er den mest besøkte betalte turistattraksjonen i verden?” ved siden av et bilde av det ikoniske tårnet.

6. Fotografer maten du spiser

Dediker en dobbeltside til lokale delikatesser, med bilder av tradisjonelle retter, og skriv en kort beskrivelse av hva du likte og ikke likte. Dette kan fungere som en “huskelapp” dersom du reiser tilbake eller som en anbefalning for venner og familie.

7. Velg en passende bakgrunn

Legg til en bakgrunn som passer for byen du har besøkt. Dette kan for eksempel være et kart over stedet du besøkte eller et bilde som minner deg om byen. For London kunne du for eksempel brukt Storbritannias flagg som bakgrunn.

8. Lag et flott bildeomslag

Bruk et bilde av silhuetten til byen du besøkte som bildeomslag på fotoboken din. Les bloggen vår om urban fotografering for andre ideer.

9. Fremhev byens særpreg

Noen byer har spesielle tradisjoner og historier knyttet til spesielle områder. Dersom du oppdager noen slike tradisjoner, ta de med i fotoboken din. Gå på en guidet spøkelsesvandring for å komme byen under huden og fortell historien.

10. Bruk layflat-innbinding

Layflat-innbinding gjør det mulig å trykke landskapsbilder over en dobbeltside uten at bildet brytes opp. Perfekt for de fantastiske landskapsbildene du tar. Les våre tips om reisefotografering for ideer om hvordan du kan ta bedre bilder enn noensinne.

11. Lag din egen storbyguide

Familie og venner kommer til å elske å se dine anbefalninger i en fotobok som likner på en storbyguide. Sett inn adressen til favorittkaféene og -restaurantene dine og noen innsider-tips, for eksempel om hvor mye transport og måltider koster. Så kan du la andre lese boken din når de reiser til samme by. Ta en titt på vår storbyguide for Porto for mer inspirasjon.

12. Legg til noen ord og uttrykk

“Bonjour!” “La Dolce Vita” “Top of the morning to ya”. Dette er bare noen eksempler på kjente uttrykk fra noen av de mest populære byene i verden. Ta dem med i fotoboken som et minne om det lokale språket.

Nå som du har fått tipsene, er det på tide å lage din egen. Velg din fotobok og kom igang.

Kommentarer