Ideer til julekortdesign

Av Fotoknudsen 18. oktober 2019

Å lage dine egne personlige julekort med favorittbildene dine er en perfekt måte å avslutte året på.

Vi hos fotoknudsen har ideene som hjelper deg med å lage det perfekte kortet for å feire julen, og vi har satt sammen en enkel steg-for-steg-guide til hvordan du lager dine egne personlige julekort.

Velg en størrelse

Først og fremst så må du velge formatet, størrelsen og designet som passer for deg og bildene dine. Ta utgangspunkt i bildene dine og se for deg hvordan de vil se ut på kortet. Tenk litt på mottakerene også og sørg for at bildene passer til deres smak. fotoknudsen har en rekke, både doble og tosidige, kort i ulike størrelser, som du kan velge mellom – enten du vil ha stående, liggende eller kvadratiske kort.

Valget er ditt, og uansett hva du velger så blir kortene levert med konvolutter inkludert.

Forhåndsdesign eller blanke ark?

Når du har logget inn i fotoknudsens designprogram på nett, kan du velge et av våre fantastiske forhåndsdesign for å få litt hjelp med å lage fotokortene dine.

Vi har et stort utvalg med alt fra tidløse, klassiske temaer til de helt siste trendene innen grafisk design. Men du kan også starte med et helt blankt kort hvis du vil skape ditt eget, kreative design.

Last opp og plasser bildene dine

Det kunne ikke vært enklere å laste opp bilder med fotoknudsens designprogram – det er like enkelt som laste opp et vedlegg til en e-post.  Bare klikk på knappen “Last opp bilder” og velg bildene du vil bruke. Når du har lastet dem opp kan du velge et bilde og dra det inn i oppsettet du har valgt.

Når bildet er på plass kan du rotere det og endre størrelse til kortet ser ut akkurat som du vil.

Velg en bakgrunn

Det er viktig at bakgrunnsfargen matcher bildene, designet og teamet du har valgt, og det er kjempelett å få til dette. Bare velg fanen “Bakgrunner” i designprogrammet og velg deretter fargen du foretrekker til de ulike sidene av kortet.

For å hjelpe deg har vi valgt ut bakgrunnsfargene som vi mener reflekterer ulike begivenheter og designtrender og som du kan velge fra nedtrekksmenyen. Bare klikk på fargen du liker best for å endre bakgrunnsfargen på fotokortet ditt.

Legg til din egen tekst

Siden det er ditt personlige julekort er det du som bør skrive hilsenen inni kortet. Derfor har vi gjort det mulig for deg å skrive inn din egen tekst. Klikk på “T”-en i verktøylinjen for å skrive en julehilsen, og du kan også velge font, farge og stil og flytte tekstboksen dit du vil ha den.

Hvis du får skrivesperre kan du ta en titt på bloggen vår for å få noen tips til hva du kan skrive i julekortet ditt.

Tilpass kortet slik du vil

Nå er det på tide å gjøre julekortet enda mer personlig, og det er her designprogrammet vårt virkelig utmerker seg. Du kan for eksempel velge en ramme for å gjøre bildene ekstra morsomme. Bare dra og hold rammen du ønsker over bildet, så vil den automatisk tilpasse seg bildets størrelse.

Og hvis du vil at det skal skille seg ordentlig ut kan du velge en maske. Bare klikk på det aktuelle bildet og velg en maske fra menyen til venstre, så vil masken tilpasse seg til bildet. Vi har også en rekke cliparts med juletema som du kan bruke på kortene dine. Og når du har gått gjennom alle disse stegene kan du være sikker på at du har laget et helt unikt julekort.

Velg glanset papir

Når du har sett på kortet i Forhåndsvisningen og er fornøyd med resultatet klikker du på “Legg i handlekurv”, hvor du også kan velge hvilken papirtype du vil ha. Alle kortene fra fotoknudsen har matt papir som standardalternativ, men hvis du vil at kortene dine skal skinne litt ekstra kan du velge glanset papir og få dem laget i en profesjonell papirkvalitet som har sterke og skarpe farger, en glatt overflate og en nydelig glanset finish.

Bestill din fotokort

Nå er du er nesten ferdig. Når du har valgt papirkvalitet klikker du på “Fortsett” for å komme til betalingsalternativene. Og når du har gjort unna alt dette, kan du slappe helt av mens du venter på at de nydelige julekortene dine skal komme i posten. Godt jobbet!

For å lage dine egne personlige julekort kan du helt enkelt gå til fotoknudsens hjemmeside for å se alle de fantastiske produktene og tilbudene våre og gå i gang med ditt eget fotoprosjekt.