skriv i julekort ideer

Med over 100, ja, 100 kortdesign (inkludert over 60 nye) er virkelig fotoknudsen det handlestedet du bør besøke for å lage julekort denne sesongen. Fra klassisk til humoristisk, elegant til morsomt, det finnes et design for enhver smak. Det er også mulig å skreddersy alle våre design slik at du har fullstendig kreativ kontroll. Liker du ikke plasseringen av dekoren? Det kan du enkelt endre. Og hvis du vil være i det kreative hjørnet kan du lage dine egne kort helt fra bunnen av.

Når du har valgt designet er det bare å velge et bilde. Vi har mange fotoideer som vil hjelpe deg med hva du skal ha på julekortet. Fra landskapsmotiver til familieportretter, du bestemmer!

Du har designet og du har bildet, nå trenger du bare å bestemme deg for hva du skal skrive i julekortet.  Det er i dette øyeblikket folk ofte har skrivesperre. Hvilken tone bør du ha? Har du lyst til å være morsom? Har du lyst til å være elskverdig? Det er et personlig valg, og det er selvfølgelig opp til deg hva du velger. Vi har satt sammen 7 ideer for å hjelpe deg.

1. Vær kortfattet

Når forsiden på kortet har et bilde sier dette sannsynligvis allerede mer enn ord. Derfor trenger du bare å skrive noe kortfattet på innsiden. En kortfattet tekst er perfekt til venner og familie som du ser regelmessig, og som ikke trenger en oppdatering om hva som skjer i livet ditt.

fotoknudsen elsker…

God jul og godt nytt år

Håper du får den beste julen noensinne

Hjertelige hilsener til både julen og RESTEN av året

2. Tenk på familien

Hvis du sender julekort til venner og familie som er spredt rundt på kloden kan det være vanskelig å finne de rette ordene. Det kan være mye de ikke vet om, og julen er en perfekt tid til å holde hverandre oppdaterte om alt som har skjedd. Det kan også være en fin anledning til å legge ved andre bilder fra resten av året.

fotoknudsen elsker…

Selv om vi ikke kan tilbringe julen sammen med deg sender vi deg det nest beste. En oppdatering om hva familien har gjort…


Selv om det er et helt hav mellom oss, tenkte vi at du ønsker å høre om alt vi har gjort…</html>

3. Send et kort til venner

Til dine nærmeste venner bør teksten være uformell med mye hjertevarme. Dette er tross alt mennesker du kan blottlegge deg for. Du kan også ha det litt mer moro med designet til nære venner. Legg til clip art og bakgrunner for å lage et kitsch julemotiv.

fotoknudsen elsker…

Vi er takknemlige for å ha en venn som deg i julen og gjennom hele året.


Vi ser frem til å tilbringe tid med deg i det nye året.


Jeg håper at julen er like vidunderlig som du er.

4. Bedriftsrelasjoner

Som for alle typer julekort er det vanskelig å bestemme seg for hva du skal skrive til mennesker du har et profesjonelt forhold til, og det kommer an på hvor nære dere er hverandre. Hvis det er til en kollega som også er en venn, kan teksten være uformell. Men, hvis det er til en overordnet eller kunde bør teksten være mer formell.

fotoknudsen elsker…

La oss ha en avslappet jul!


Varme ønske for en fortreffelig jul

5. Få deg en latter

Humor i julekortet er en ypperlig måte på å få noen til å trekke på smilebåndet i julen. Vi elsker juleordspill som du kan finne på selv, eller du kan skrive ned noen klassiske julevitser.

fotoknudsen elsker…

Hvem sier hå, hå, hå?
Julenissen som går baklengs!

Hva heter kona til julenissen?
Marry Christmas.

6. Inkluder noen sitater

Hvis du har problemer med å finne de riktige ordene kan du benytte deg av noen kjente julesitater. Vi synes at tekst fra julesanger er perfekte. Du kan velge en feststemt font i designprogrammet vårt, enten på utsiden eller innsiden av kortet.

fotoknudsen elsker…

Jeg er så glad hver julekveld


Jeg gikk meg over sjø og land


Du grønne glitrende tre

7. Avslutning

Her hos fotoknudsen satser vi ofte på klassikeren “med varme hilsener” for å avslutte julekortet. Spesielt til jul. Men det finnes mange andre gode alternativer. Her er noen ideer som vil gjøre nytten uansett hvem mottageren er.

fotoknudsen elsker…

Hjertelig hilsen


Varme ønsker


Kjærlig hilsen


Beste ønsker


Klem og kos

Nå som du har fått noen ideer er det på tide å lage julekortene. Lag dem med full kreativ kontroll fra bunnen av i vårt designprogram, eller bruk et ferdigdesignet kort hvis du ønsker en mal til å begynne med. Husk at selv om du starter med et ferdigdesign er det fullt mulig å skreddersy det, slik at du får et unikt kort til venner og familie.

Kjøp nå

Vet du om noen som kunne trenge litt inspirasjon til julekortene? Del denne bloggposten med venner og familie ved å klikke på ikonene nedenfor.

Kommentarer