Hvordan lage en personlig fotobok

Av Fotoknudsen 18. april 2023

Å lage en personlig fotobok er både koselig og morsomt. Her har vi satt sammen en enkel sjekkliste så din opplevelse med å lage en personlig fotobok skal bli så enkel som mulig.

En personlig fotobok er en av de mest omtenksomme gavene du kan gi bort. Du kan samle sammen familiens beste øyeblikk til et jubileum, eller sette sammen de beste feriebildene i en reisebok – det er uansett en gave som familien vil kunne glede seg over livet ut. Så hvor skal en starte?

Sjekkliste for å lage en fotobok

Å lage en flott, personlig gave skal ikke være en stressende opplevelse. Dette er bare kos. Våre forhåndsdesignede temabøker og superenkle designprogram gjør jobben ekstra lett. Vi har laget en sjekkliste og en guide som viser deg trinn for trinn. Enklere blir det ikke.

Bestem tema og gi fotoboken navn

Når du skal lage en personlig fotobok er det første trinnet å bestemme seg for et tema. Blir det en morsom reisefotobok som hele familien kan glede seg over, eller lager du et elegant fotoalbum for å minnes en helt spesiell bursdag eller jubileum? Hvis du har en bestemt ide om det temaet du har valgt, vil det hjelpe deg til å sette tonen for hele prosjektet.

Designet vil gjenspeile temaet ditt: Tenk minimalistiske farger og rene tekster for en elegant bok fylt med fine minner, eller velg lysere farger, morsomme fonter og friske bilder for en mer familievennlig bok.

Så tenker du på navn. Gi den personlige fotoboken en enkel tittel så leseren får vite hvilket innhold som kan forventes.

Velg en forhåndsdesignet temabok

Nå har du gitt boken navn og bestemt et tema, og tiden er inne for å gi liv til mesterverket. Heldigvis trenger du ikke å utdanne deg til designer først. Du kan enten lage boken fra bunnen av og bestemme alle detaljene selv med vårt enkle designprogram eller velge en av våre forhåndsdesignede temabøker for å gjøre det ekstra enkelt. Vi har over 230 forhåndsdesignede fotobokmaler som lar deg lage nydelige kunstverk med bare noen få klikk.

Velg et design som passer til det tema og den stemningen du ønsker å formidle, velg størrelse på boken, og klikk på “Lag nå” for å gå til vårt designprogram.

Velg ut de beste bildene dine

Nå kommer den morsomme delen: Du skal finne de beste bildene til din personlige fotogave. Åpne bildeappen og velg ut blant alle favorittene. Vårt designprogram gjør prosessen ekstra enkel.

Hvis du lager med appen vår, trykker du bare for å velge de bildene du vil bruke og deretter legger du dem til i sideoppsettene. På samme måte, hvis du bruker en datamaskin, drar du hvert bilde over og tilpasser dem slik du vil. Alternativt, hvis du lurer på hvordan du skal arrangere bildene dine på en av sidene, prøv Smart Assistenten vår. Den velger ut de beste bildene dine, fjerner uskarpe og dupliserte bilder og plasserer dem i sideoppsett for deg.

Gi den et personlig preg

Når du har satt bildene inn i fotoboken din er det på tide å sette ditt personlige preg på den. Dette skal jo tross alt være en personlig fotogave!

I vårt brukervennlige designprogram kan du legge til tekst hvor som helst du måtte ønske. La fotoboken din fortelle en historie, eller la bildene inspirere til tekster underveis. Det kan være sangtekster som minner deg om denne dagen, et inspirerende sitat eller et morsomt minne du har delt. Du kan også be venner og familie om å skrive bildetekstene sammen med deg og gjøre hele opplevelsen til et morsomt gruppearbeid.

I tillegg til egendefinerte bildetekster, lek med ekstra grafikk for å gjøre innholdet så personlig som mulig. Vi har et stort bibliotek med bilder, illustrasjoner og cliparts du kan eksperimentere med. Hvorfor? For å gjøre fotoboken din like spesiell som alle de fine minnene den er fylt med.

En siste sjekk: Bestill fotoboken

Bildene dine er på plass, bildetekstene er skrevet, og du har tilpasset fotooboken til perfeksjon. Nå er det tid for en siste sjekk. Gå til forhåndsvisning og se gjennom boken din, side for side, les teksten og sjekk godt for små skrivefeil, og sørg for at du ikke har gått glipp av noen bilder.

Du er ferdig – nå er det bare å bestille fotoboken din.

Husk denne enkle sjekklisten neste gang du er klar for å lage nye fotogaver.

1. Bestem tema og gi fotoboken navn

2. Velg ut en forhåndsdesignet temabok eller start med tomme sider

3. Velg ut favorittbildene dine fra mobil eller datamaskin.

4. Legg til et personlig preg med tekst og bildetekster

5. Lek med ekstramateriale i fotobokprogrammet på nett

6. Siste sjekk og bestill

Vi håper denne sjekklisten gjør det lettere for deg å starte på ditt neste fotobokprosjekt og at den gir deg litt inspirasjon til å lage din egen minneverdige fotobok. Nå gjenstår det bare å komme i gang!

Start nå