Hvordan lage flotte fotogaver

Av Fotoknudsen 21. september 2023

Hvem er vel bedre å spørre om råd for hvordan lage personlige gaver med våre temaprodukter enn vårt kreative team? Sjekk ut våre beste tips for hvordan lage de beste fotoproduktene hos fotoknudsen.

Alt fra personlige fotobøker til vegdekor, hos fotoknudsen har vi et stort utvalg av fotoprodukter med tema, som alle er perfekte som personlige gaver. Ønsker du tips til gaver der du kan vise frem bildene dine? Vi har det du trenger. Her er våre beste tips til hvordan du lager fine gaver for enhver anledning med noen av våre mest populære temaprodukter.

  • Lag flotte fotoprodukter hos fotoknudsen
  • 100% fornøyd-garanti
  • Bestill raskt og enkelt på nett

Lag en familieplanlegger

Med flere i familien er det smart å lage noe som viser hvor alle er til enhver tid. Beste måten å ha oversikt på, er kanskje med en av våre personlige familieplanleggere. De er supre for din egen familie, men de kan også være supre, personlige fotogaver til de fleste for året som kommer.

Ta en titt på kalenderdesignet vår som du selv kan designe. Den har en naturlig look og er et flott alternativ hvis du vil legge til flere bilder på én side ved hjelp av vårt designverktøy. Vårt designerteam anbefaler at når du lager din familieplanlegger, er det lurt å bestemme seg for en stil og holde seg til den. Du vil oppdage at når du bruker konsistente sideoppsett – selv om du gjør dine egne justeringer – så vil det få sidene til å matche perfekt gjennom hele kalenderen.

Gjør en moderne kalender personlig

Ikke alle vil ha en altfor dekorativ kalender eller noe som er for sesongavhengig. Det skjønner vi – du har den tross alt hengende på veggen hele året. Hvis du leter etter den enkleste måten å lage en personlig fotogave på, med et stilig og moderne preg, er det ‘less is more’ som gjelder når du skal legge til bilder på sidene. Å bruke ett stort bilde for hver kalendermåned skaper et minimalt utseende og kan gi den effekten du ønsker. En av våre bestselgende temakalendere er vårt moderne kalenderdesign – perfekt valg for alle med et moderne hjem.

Personlige kort

Når du sender ut kort til dine nærmeste, er alle i våre kreative team enige om at det er smart å gjøre det både personlig, morsomt og enkelt. De tenker at hvis du elsker å fortelle interne vitser til venner og sende morsomme meldinger til familien, så vil noe fargerikt være beste valget når det gjelder ditt personlige kortdesign. Hvis kortet ditt skal være mer generelt, så er det våre lyse og lette temakort som gjelder. Sjekk ut designet her. Den kommer også i et utvalg av matt, ekstra matt og glanset papirfinish.

Tips til savner-deg-kort

Det er aldri feil tidspunkt å la noen få vite at du tenker på dem. Vi spurte teamet vårt om tips til hvordan skrive kort for å la noen få vite at de betyr noe for en. De mener at en klassisk og enkel ‘tenker på deg’ vil passe godt for de fleste, men skriver du til nære venner eller familie, bør du holde ting så personlig som mulig.

Teamet la også til at du bør sørge for at budskap og stil på kortet fungerer godt sammen. De foreslo et kort med et moderne og enkelt design, så en kort og søt, men gjennomtenkt melding som matcher. Sjekk ut våre temakortdesign for mer inspirasjon.

Få mest mulig ut av white space

Du vet at du har med designere å gjøre når du hører noen snakke om white space. Så vi spurte vårt team om hva det egentlig betyr. Designerne kunne fortelle oss at white space faktisk er et veldig sterkt uttrykk når det brukes i et fotoalbum eller i en personlig fotobok. Når det er hvitt rundt bildene, får det bildene til å skille seg mer ut, og det gir sidene dine et friskt, rent utseende.

Hvitt, legger våre kreative designere til, passer også godt til alle bilder. Sørg for å ha et hvitt område rundt bildene dine, for dette vil gi dem en naturlig ramme og få selve bildet til å skille seg ut. Ta en titt på fotoboken vår med ‘klassisk reise’-tema for å se hvordan det hvite virkelig hjelper til å få bildene til å stråle.

Lag en fotobok til babyen

Vi elsker de nydelige babybøkene folk lager hos oss, så du vil ikke bli overrasket over at vi har mange flotte alternativer som kan hjelpe deg med å lage en. Hvis du ønsker å lage en fotobok om babyen som skal komme, så tenk over hvem den skal være til. Hvis det er en bok til deg selv, så kan du gjøre det enkelt og fortelle babyens historie i milepæler. Hvis det er en gave til stolte besteforeldre som kanskje ikke kunne møte barnebarnet sitt ennå, tenk uansett på å legge til søte historier fra graviditeten og små fortellinger fra begynnelse til slutt, slik at de kan nyte de første fine månedene enda mer.

Vår enkle tema-fotobok er en strålende enkel og ren måte å legge ut babybildene dine i. Sjekk det ut her.

Vær konsekvent

Da vi avsluttet runden i den kreative avdelingen, tenkte vi å spørre om de hadde ett overordnet råd for å bruke noen av fotoknudsens tema-fotoprodukter som personlige fotogaver. Og de var enstemmige i svaret – vær konsekvent! Sørg for at du holder samsvar med fontene, formene, fargene og det generelle utseendet. Når du skal gjøre sidene personlige, prøv å finne noe som matcher en eller flere av fargene i bildene dine. Dette kan være så enkelt som å ha tittel eller tekst i en bestemt farge, eller, hvis du legger til former i designet, sørg for at fargen også gjenspeiler det generelle temaet ditt.

Hvis du starter et design fra bunnen av, velg et par farger fra rullegardinmenyen ‘trendfarger’ i vårt online designprogram og sørge for at du fortsetter å bruke disse gjennom hele fotoboken. Et godt eksempel på dette kan du se i en av våre favoritt-temabøker: ‘pop art’. Denne har et dristig utseende og viser hvor effektivt det kan være å bruke konsistente farger, former og mønstre.

Vi håper våre ekspertråd har inspirert deg til å lage dine egne supre fotoprodukter og hjulpet deg med å finne ut hva som fungerer best for deg. Det eneste du trenger nå er å sette i gang. Ta en titt på nettsiden vår for temaprodukter som passer til ditt prosjekt, eller bare start med en gang ved å klikke på knappen nedenfor.

Start nå