Ni ideer til hva du kan skrive i julekortene dine

Av Fotoknudsen 13. desember 2023

Vet du ikke hva du skal skrive i julekortene dine fra fotoknudsen? Slik kan du skrive en julehilsen til alle du kjenner i år.

Når du har mange julekort å skrive, kan det være vanskelig å vite hva du skal skrive uten å ty til de samme gamle frasene som for eksempel, “Kjære Bestemor, God Jul. Stor klem fra oss.” Så hvis du ikke helt vet hva du skal skrive på julekortene dine fra fotoknudsen, får du litt inspirasjon her som kan hjelpe deg igang.

Først må du lage julekortene

Hos fotoknudsen har vi ca. 180 julekortdesign som du kan tilpasse med dine egne bilder og hilsener. Med alt fra klassiske til søte til minimalistiske design, har vi noe som passer for alle. Men hvis du føler deg ekstra kreativ, kan du designe julekortene dine helt fra scratch.

Når du har bestemt hvilket kort du vil ha, velger du et favorittbilde som du laster opp i designprogrammet vårt. Du kan for eksempel bruke et naturbilde eller et familiebilde. Og hvis du trenger litt mer inspirasjon, kan du sjekke ut disse festlige fotoideene.

Når du har fått på plass designet, er det tid for å tenke på teksten. Så her har du ni ideer som hjelper deg med å lage litt annerledes julehilsener i år.

1. Vær kortfattet

Et julekort med et bilde på forsiden sier allerede mye i seg selv, så da holder det med noen få hyggelige ord inni. Denne typen julehilsen er perfekt til venner og familie som du treffer ganske ofte og som ikke trenger å bli oppdatert på hva som har skjedd i livet ditt det siste året.

fotoknudsen elsker…

God jul og godt nytt år

Håper du får den beste julen noensinne

Med gode ønsker for både julen og resten av året

2. Til den nærmeste familien

Aner du ikke hva du skal skrive i julekortene til foreldre og besteforeldre? Du kan lage et søtt babybilde til fremsiden. Og hvis du bestiller en pakke med fotokort fra fotoknudsen og lar dem være tomme på innsiden, kan du skrive personlige hilsene til alle mottakerne.

Du kan kanskje holde det litt tradisjonelt i kortene til Bestemor og Bestefar og slå deg litt mer løs i kortet til foreldrene dine.

fotoknudsen elsker…

Varme julehilsner til de fineste besteforeldrene i hele verden
En stor juleklem til min fantastiske mamma

God jul til verdens beste pappa

3. Til familie som bor langt unna

Hvis du sender julekort til venner og familie som befinner seg på den andre siden av kloden kan det være vanskelig å finne de rette ordene. Det er så mye å fortelle at det kan være en god ide å putte noen ekstra bilder inn i julekortet for å dele noen av høydepunktene fra det siste året.

fotoknudsen elsker…

Vi skulle ønske dere var her i julen, men siden vi ikke får til å treffes, ser dere her noe av det vi har holdt på med tidligere i år

God jul fra alle oss. Mens vi venter på at vi treffes, ville vi dele noen av høydepunktene fra det siste året med dere

4. Send et julekort til vennene dine

Du kan lage mer uformelle julekort når du skal sende dem til de nærmeste vennene dine. Du kan for eksempel skrive en intern vits som bare dere forstår, eller du kan ganske enkelt skrive en en artig julehilsen.

Når du lager kort til nære venner kan du også leke deg litt mer med designet. For eksempel ved å sette et gammelt bilde på fremsiden, som du liver opp med clip-art og bakgrunner for å lage et kitchy julemotiv.

fotoknudsen elsker…

Spis, drikk og vær glad! Håper du får den beste julen noensinne

God jul til en fantastisk venn. Jeg er mer glad i deg enn i julemarsipan

Ha en fantastisk jul, vi sees på nyåret

5. Julekort i jobbsammenheng

Hvis du syns det er vanskelig å finne de riktige ordene, kan du sitere noen av favorittjulesangene dine i julekortene. Med en tradisjonell julesang eller en litt teit juleklassiker på hjernen kommer de garantert i julestemning, ikke sant?

fotoknudsen elsker…

God  jul! Ha en flott juleferie

Varme ønsker om en hyggelig jul

6. Del en sang

Hvis du syns det er vanskelig å finne de riktige ordene, kan du sitere noen av favorittjulesangene dine i julekortene. Med en tradisjonell julesang eller en litt teit juleklassiker på hjernen kommer de garantert i julestemning, ikke sant?

fotoknudsen elsker…

Jeg er så glad hver julekveld
Jeg så mamma kysse nissen, jeg
Du grønne glitrende tre

7. Vær litt romantisk

Vet du ikke hva du skal skrive i julekortet til kjæresten din? Hvis du har bestilt en pakke med julekort og latt de være tomme på innsiden kan du skrive en ekstra spesiell hilsen inni til din kjære. Du vet best hva slags hilsen de vil sette mest pris på, men hvis du trenger litt inspirasjon for å komme igang kan du ta en titt på disse forslagene.

fotoknudsen elsker…

All I want for Christmas is you
God jul til den fineste personen i hele verden!

8. Hold deg til tradisjonene

Hvis du foretrekker tradisjonelle julekort eller skal sende kort til noen som liker det tradisjonelt, har vi noen ideer som kan hjele deg med å spre litt julestemning. Du kan ramme inn et hyggelig familiebilde med et klassisk kortdesign med for eksempel en julekrans eller en trivelig dompap, og så skrive en hilsen inni.

fotoknudsen elsker…

Ønsker deg en hyggelig og fredelig jul
Håper du får en fin jul
Med ønske om en gledelig jul til deg og din familie

9. Hvordan signere julekortene dine

Hos fotoknudsen signerer vi ofte julekortene våre med klassikeren “vennlig hilsen”. Men hvis du har lyst til å prøve noe litt annerledes har du noen forslag her som du kan bruke istedet.

fotoknudsen elsker…

Hjertelig hilsen
Varme ønsker
Kjærlig hilsen
Beste ønsker
Kyss og klem

Vi håper du har fått noen gode ideer nå, så kom igang med å lage julekort med fotoknudsen og send avgårde noen litt annerledes julehilsener i år.

Kjøp nå