Ni tips for å lage en uforglemmelig fotobok om barnets bursdag

Av Fotoknudsen 26. april 2023

Hver eneste bursdagsfeiring er en stor begivenhet når man er barn. Enten det er den første bursdagen sammen med familien eller en ekstra spesiell med dinosaurtema og masse venner, vi deler våre ni beste tips for hvordan du kan lage en fotobok som er verdt å huske.

En fotobok fra barnets bursdag er en perfekt måte å feire hver eneste store milepæl i familien. Enten det er den første bursdagsfeiringen sammen med hele familien eller en morsom piratfest sammen med vennene, vårt enkle fotobokprogram gir deg full frihet til å fange alle de morsomste øyeblikkene.

Det har aldri vært enklere å lage en personlig fotobok fylt med de beste øyeblikkene fra barnets mest spesielle dag. Her deler vi våre beste tips for hvordan du gjør bardets bursdagsfotobok ekstra personlig.

1. Omslag

Omslaget er første trinn når du skal gjøre fotoboken personlig. Ta deg tid til å leke med forskjellige ideer i vårt fotobokprogram. Finn fram et utvalg av favorittbildene fra denne spesielle dagen og arranger dem raskt ved hjelp av en maske i designprogrammet. Alternativt kan du velge bare ett enkelt bilde som virkelig fanger øyeblikket fra dagen: bursdagsgutten eller -jenta som blåser ut kakelysene sine, et nærbilde av en fantastisk bursdagskake, eller et morsomt øyeblikk du aldri vil glemme. Velg en tittel for boken og lek deg med fonter og størrelser.

2. Velg bakgrunn

Det fine med å bruke vårt fotobokprogram er at du enkelt kan gjøre boken så personlig du vil. Velg fra et bredt utvalg av bakgrunner for å gjøre hver eneste side like spesiell som selve bursdagen – gå for en leken, fargerik bakgrunn med grafikk og mange former, eller velg en enklere bakgrunn med blokkfarger som gjenspeiler barnets yndlingsfarger.

3. Finn tema

Har du arrangert den perfekte prinsessebursdagen? Eller var barnets bursdag mer en Jurassic-affære, dominert av dinosaurer og eventyr? Sjekk alle våre bursdagstemaer, fra vårt søte enhjørningstema til Jurassic-tema, og ta en titt på våre forhåndsdesignede temabøker for å velge et morsomt design for din neste bursdagsfotobok. De er også perfekte å lage selv om du ikke har tid til å lage den helt fra bunnen av.

4. Ha det gøy med cliparts

Vi har et brukervennlig designprogram for fotobøker, som er fullpakket med ekstrautstyr for å gjøre barnas fotobøker ekstra morsomme – og cliparts er en super måte å gjøre det på. Vår fotobokprogram inkluderer et stort bibliotek med grafikk og fantastiske cliparts som passer til enhver anledning, og som har over 30 kategorier inkludert dyr, tegneserie- og tegneseriegrafikk, sport og til og med en spesiell baby- og barneseksjon. Lek deg med morsomme cliparts på hver side i fotoboken og vær så kreativ du bare kan!

5. Lag tekstene

Å ta med bildetekster gjennom hele fotoboken er en fin måte å huske denne fantastiske dagen med familie og venner på, og legge igjen en spesiell hilsen som den lille kan se tilbake på i mange år fremover. Men bildetekstene dine trenger ikke bare være sentimentale meldinger. Sangtekster fra bursdagsgutten eller -jentens favorittsang, eller til og med sitater fra en favorittbok eller -film, er også en fin måte å fange øyeblikket på. Prøv å tenke litt utenfor boksen når du skal legge til tekst på alle sidene.

6. Balanser sideoppsettene

Barnas bursdagsfotobøker er spekket med klare farger, lekne former og morsom grafikk. Blant alle festbildene, ha noen få sider der du fremhever kun ett eller to bilder uten noe ekstra. Dette skaper en kjærkommen pause i det energiske designet og sørger for et mer balansert helhetsinntrykk.

7. Vær kreativ med rammer

Rammer er en søt og finurlig måte å skape litt liv i bildene. Vårt utvalg av rammer i designprogrammet spenner fra forskjellige former og størrelser til forskjellige farger og mønstre. Lek deg med rammer rundt ditt utvalgte bilde for å få den perfekte passformen. Rammer er også en fin måte å legge til litt konsistens gjennom utformingen av fotoboken din.

8. Ta kreative bilder

Vil du få mest mulig ut av den personlige bursdagsfotoboken? Planlegg bildene på forhånd og vær kreativ. Før bursdagsfesten starter og gjestene begynner å ankomme, tenk på et par ekstra bilder som du kanskje vil ha med i fotoboken din. Det er fint å ta et supert bilde av bursdagskaken før festen starter, det samme gjelder eventuelle dekorasjoner, ballonger eller spesielle gaver.

9. Ikke glem gjestene

Selv om det selvsagt er fint å fokusere på bursdagsgutten eller -jenten, er bursdagsfeiringer også en tid da alle de nærmeste kommer sammen og har det hyggelig. Sørg for å ta mange bilder under festen, både av søsken, besteforeldre, tanter, onkler … og til og med av kjæledyrene!

Enten du skal feire barnebursdag eller nylig har arrangert en, vi håper disse tipsene vil være nyttige når du lager din unike fotobok fra barnets bursdagsfest. Trenger du flere tips for å lage den fineste fotoboken? Les våre tips om fotografering av begivenheter slik at du kan fange alle på festen. Klar til å begynne med en gang? Velg en fotobok og sett i gang!

Start nå