Hvordan lage årboken din hos fotoknudsen

Av Fotoknudsen 8. januar 2024

En personlig fotobok er en fantaskt måte å gjenoppleve gode minner fra 2023 på. Vi gir deg gode tips og viser deg hvordan du lager årboken din.

Ta vare på alle øyeblikkene som gjorde året ditt ekstra fint, store som små. Startet du en nye hobby og vil vise hva du har gjort? Eller vil du lage et søtt fotoalbum du kan fylle med koselige bilder av ting som barna har vært med på? Følg våre tips, så viser vi deg hvordan du designer en årbok fra begynnelse til slutt.

Trinn 1: Velg forsidebilde

Årbok-omslaget er det første en ser, så velg et fint et. Det er her historien din starter, så hvis det er en årbok med familietema, bruk det beste familiebildet som bildeomslag. Er det et fotoalbum for babyen, bruk et bilde av den lille som bildeomslag. Få tips til hvordan lage en kreativ fotobok og lek deg med våre morsomme oppsett og design for årbøker.

Vårt beste tips: Lek deg med forskjellige typer omslag. Du kan velge et enkelt linomslag med årstallet trykket på, eller bruke et bildeomslag for å gi årboken et fargerikt uttrykk. Valget er ditt.

Trinn 2: Velg rekkefølge

Hvis du ønsker kronologisk rekkefølge i årboken din, kan vi gi deg noen gode tips som vil hjelpe deg med å rydde opp i filene dine. Når du har ordnet filene kan du enkelt sette inn bildene som en årlig tidslinje i fotoboken. Hvis du ikke vil sortere bildene dine kronologisk, hva med å gruppere dem etter farge eller tema? Du kan samle bilder med lignende fargetema eller bilder fra forskjellige ferier eller reiser du har hatt i år. Du kan også dedikere deler av fotoboken din til mennesker som gjorde året ekstra fint. Hvorfor ikke ha bilder av foreldrene dine sammen, og en annen seksjon med vennene dine?

Trinn 3: Lek deg med designprogrammet vårt

Hvordan lage en årbok? Vi hjelper deg: Du kan designe så mye du vil selv, eller velge og vrake blant våre ferdige årbokdesign. Våre designere har laget hundrevis av nye temaer det siste året for at du skal kunne lage en personlig årbok som er helt i din stil. Velg et tema og lek deg med cliparts, bakgrunner, masker og rammer for å gjøre fotoalbumet ditt unikt. Alle designfunksjonene er redigerbare, slik at du kan gjøre så mange justeringer du vil. Og husk – du trenger ikke å være grafisk designer for å lage en flott årbok hos fotoknudsen! Fotobøkene våre er veldig enkle å lage, så bare sett i gang – og kos deg underveis!

Trinn 4: Ta med minner i årboken din

Det trenger ikke bare være bilder i årboken din, du kan også legge til minner du har samlet på fra året som gikk. Disse små øyeblikkene kan også være noen av de mest minneverdige. Har du besøkt noen museer eller kunstgallerier dette året? Eller kanskje du har kinobilletter fra en romantisk kinotur? Skann minnene dine og last opp bildet i designprogrammet. Les tipsene våre om hvordan du skanner bilder og minner for litt ekstra hjelp til denne delen (det er enklere enn det høres ut!).

Trinn 5: Skriv en intro i årboken din

Skriv en kort tekst for hver måned eller for hver del av årboken din, for å oppsummere høydepunktene og for å gjøre verket ditt komplett. Skriv litt om hvor du var og hva som skjedde, og andre ting som setter litt ekstra farge på historien din. Hvis du ikke liker å skrive, gjør det enkelt. Skriv dato og introduser seksjoner med korte lister over arrangementer, aktiviteter eller turer.

Trinn 6: Legg inn tekst

Liker du sitater som inspirerer? Ble det sagt noe du aldri vil glemme? Eller kanskje er det en spesiell sang som har betydd litt ekstra dette året? Legg til sitater eller tekster ved siden av bildene for å få enda mer personlighet inn i årets fotobok.

Trinn 7: La bildene fortelle historien

Det er ingen hemmelighet at et bilde sier mer enn tusen ord. Så hvis du ønsker at bildene dine skal spille hovedrollen i årboken din, har vi mange flotte sideoppsett og årbokdesign du kan eksperimentere med. Velg bildemosaikk for mange koselige familiebilder sammen, eller prøv sideoppsett med kun ett bilde for å vise frem nydelige landskap eller fantastisk natur.

Trinn 8: På tide å avslutte

En fin måte å avslutte årets fotoalbum på, er å se tilbake på tallene for 2023. Du kan lage en side med antall prosjekter du har fullført; antall steder du har besøkt, hvor du har vært i nabolaget eller alle de nye ordene det lille gullet ditt har lært seg i år.

Vi håper vi har gitt deg noen gode tips så du kan komme i gang med årboken din og feire 2023 med stil.

Har du laget årbok? Vi vil svært gjerne se fotobøkene dine. Del kreasjonene dine med oss ved å bruke #fotoknudsen, eller del noen gode fotoboktips med vennene dine ved å klikke på ikonene nedenfor.