13 måter du kan lage din egen fotobokserie på

Av Fotoknudsen 29. desember 2022

Gjør alle de flotte mobilbildene dine om til en super serie med fotobøker du vil elske å vise til andre.

Du har sikkert, som alle oss andre, mobilen full av bilder. For at de ikke skal forbli gjemt og glemt vil vi gi deg 13 gode tips til flotte fotobokserier. Velg tema for bøkene, lag kronologiske grupper eller sorter dem på andre måter du velger selv og gi bildene dine den plassen de fortjener.

Mennesker du er glad i

Finn bildene av de menneskene som betyr mest for deg og samle dem i forskjellige fotobøker. Lag bøker med familiemedlemmer, nære venner og partner. Dette er en veldig fin måte å samle alle de flotte menneskene du har i livet ditt. I tillegg er det utrolig hyggelig for dem å se at de er blant de utvalgte du vil ta vare på i dine fotobøker! Sjekk bloggen vår om familiens historie for å få ideer til hvordan du lager dem.

Som tittel på fotobøkene dine kan du gi hver bok navnet på en du ønsker å dedikere den til. Eller vær kreativ og dediker hver bok til den rollen de har hatt i livet ditt:
Min store kjærlighet.
Min partner in crime.
Mitt lille gull.
Etc.

Tilbakeblikk på oppveksten

Lag en serie fotobøker, en for hvert barns oppvekst og opplevelser, og du vil elske å se tilbake på øyeblikkene når de alle er voksne. Eller ha det litt gøy når de kommer hjem med venner eller kanskje sin første kjæreste. For enda mer inspirasjon, sjekk ut våre ideer når det gjelder bøker til små barn og ta gjerne med fototipsene også.

Tips til tittel på fotobøkene dine:
Evas første år; Evas andre år
Eva, 1 år; Eva, 2 år

Historien om ditt forhold

Dokumenter historien om forholdet ditt i en serie med fotobøker, med en bok for hvert hele eller halve år. Fra det første møtet med foreldrene og til dere flyttet sammen. I årene som kommer vil du elske å se tilbake i disse fotobøkene og mimre om alt dere har opplevd sammen.

Tips til tittel på fotobøkene dine:
Eva & Alex 2021; Eva og Alex 2022
Du og jeg 2021; Du og jeg 2022

Årets ferie

Fyll opp en fotobok med store og små øyeblikk du har knipset på årets store sommerferie. Vis den fram som inspirasjon til venner og familie som kanskje har lyst til å ta samme reise. Og det er alltid stor stas å se tilbake på de fine øyeblikkene når stormene raser som verst. Les guiden vår og bli inspirert av våre flotte, forhåndsdesignede temabøker.

Tips til tittel på fotobøkene dine:
Canada 2019; Frankrike 2021; Thailand 2022
En vinter i Australia; En sommer i Peru
Vårt britiske eventyr; En romersk ferie; En reise i Frankrike

Kokebokserie

Elsker du å stå på kjøkkenet med benken full av ingredienser og hodet fullt av fristelser? Putt dem inn i dine egne kokebøker. Sorter dem etter type retter, ingredienser, smaker eller sesong, og fyll bøkene med dine egne oppskrifter og appetittvekkende bilder. Disse inspirerende tipsene bør hjelpe deg med å komme i gang med hvordan du kan lage din egen kokebok.

Tips til tittel på fotobøkene dine:
Frokost på sengen; Lunsjtid; Middag for to
Søtt; Bitter; Krydret; Salt
Sommermat; Høstens beste; Vintermat; Vårens fristelser

Dine reiser

Sorter alle reisebildene dine etter årstall, og lag en bok for hvert år. Rydd i bildene og gjenta det samme for hvert år. Før du vet ordet av det har du en serie med bøker som hyller alle eventyrene dine – store og små. Du har i tillegg en fantastisk oversikt over reisene dine, og du er klar til å inspirere venner og familie med alle de fantastiske stedene du har vært!

Tips til tittel på fotobøkene dine:
2020 reiser; 2021 reiser Jorden rundt i 2022;
Jorden rundt i 2022
Mine reiser i 2021; Mine reiser i 2022

Weekendturene dine

En liten, kvadratisk fotobok er perfekt for alle de gøye opplevelsene dine, alt fra helge- og storbyferier til friske fjellturer. De er både små, rimelige og enkle å lage, og supre om du tar flere reiser i året. Få inspirasjon fra bloggen vår om fotobokideer til storbyferier!

Tips til tittel på fotobøkene dine:
Lisboa, mai 2022; Wien, desember 2021
En matreise i Paris; Danseglede rundt Sevilla; Amsterdam rundt på sykkel;
Londontur med Alex; Milano med Vanessa

Sesongens festligheter

Alle har det travelt, så gjør noe ekstra ut av sesonger som jul og påske. Det er kanskje de eneste gangene hele familien er samlet på ett sted. Nå har du sjansen til å forevige disse få, dyrebare øyeblikkene, lage en fotobok og etterhvert bygge det opp til en serie. Dette blir i tillegg flotte gaver som også alltid er like morsomme å legge ut på neste års sammenkomst.

Tips til tittel på fotobøkene dine:
Påsken 2021; Julen 2022;
Fester 2021; Fester 2022

En årbok for hvert år

Lag en årbok med de mest spesielle øyeblikkene fra de siste 12 månedene – det være seg med venner i parken, med familien ved middagsbordet, eller fra en ekstra koselig dag på sofaen med en helt spesiell. Årbøker er perfekte til å forevige alt som utgjør hverdagene vår. Sjekk ut disse kreative tipsene til årbok, og få litt ekstra inspirasjon!

Tips til tittel på fotobøkene dine:
2021; 2022
Hundens år; Grisens år; Slangens år Året vi flyttet;
Året vi fikk baby; Året vi reiste

Kjæledyrets hemmelige liv

Husk å ta vare på alle de herlige øyeblikkene som kjæledyret ditt gir deg. Vi garanterer at du kommer til å glede deg over dem i mange år fremover. Har du for få bilder av pelsklumpen din? Sjekk ut disse tipsene om hvordan du kan skape de nydeligste bilder av kjæledyret ditt!

Tips til tittel på fotobøkene dine:
Baxter 2021; Molly 2022
Et hundeliv; Livet med katter; Livet med kaniner

Sesong for sesong

Hvis du har flere bilder enn du får plass til i en enkel årbok, sorter bildene og del dem opp i sesonger som vår, sommer, høst og vinter. Et godt tips er å ha et av favorittbildene dine på forsiden av hver bok – det være seg huset du bor i, nærmeste park eller favorittestauranten – for å fremheve den sesongen som gjelder. Sjekk ut våre fototips til bilder på stranden hvis du virkelig vil få sommerutgaven til å stråle.

Tips til tittel på fotobøkene dine:
Sommeren 2022; Høsten 2022; Vinter 2022; Våren 2022
Vinterens solnedganger; Solnedgang, sommeren 2022
Vinterfjellet; Sommer, sol og strand

Familiens årbok

For de fleste av oss er familien det viktigste i livene våre, og hva er vel bedre enn å feire akkurat den med en årlig familiebok? Forevige alle øyeblikkene dere har sammen og du vil glede deg over hvor mye familien har vokst i årene som kommer. Sjekk ut våre fototips for gruppebilder, så blir det mindre stress å ta store familiebilder!

Tips til tittel på fotobøkene dine:
Familien Olsen 2019; Familien vår 2020
Familietreff 2021; Familietreff 2022

Tema for fotografering

Er du en nyutsprungen fotograf eller har du en haug med bilder fra mange år tilbake? Uansett vil en fotobokserie med forskjellige tema være en fin måte å vise frem talentet ditt på. Du kan fargekode bildene dine eller gruppere dem med mer abstrakte temaer, og de vil være et flott referansepunkt å se tilbake på ettersom fotoferdighetene dine utvikler seg.

Tips til tittel på fotobøkene dine:
Svart/hvitt; Sepia; Farge
Arkitektur; Natur; Portretter
Rosa; Blå; Grønn; Oransje

Vi vil gjerne se hvordan fotobokserien din tar seg ut hjemme hos deg, og del gjerne bildene dine med oss på sosiale medier med #fotoknudsen. Du kan også inspirere venner og familie ved å dele dette innlegget på sosiale medier med knappene nedenfor. Finn frem bildene på mobilen, og gjør dem om til en strålende serie med fotobøker med disse 13 kreative tipsene.