Ti kreative tips til sommerens fotobok

Av Fotoknudsen 31. juli 2023

Sommer betyr solrike dager og lune sommerkvelder som aldri tar slutt. Ta vare på disse nydelige sommerøyeblikkene i en personlig fotobok. Vi gir deg ti supre tips til hvordan du lager den.

La solen skinne hele året i sommerens fotobok. Gjenopplev gode minner og gled deg over alle de fine øyeblikkene dere skapte i løpet av ferien. Sjekk ut våre ti enkle designtips til sommerens fotobok og gled deg over dine aller beste sommerøyeblikk.

1. Sorter bildene

Når favorittbildene dine er lastet opp i sommerens fotobok har du fortsatt flere spennende valg. Du kan f.eks. ordne dem kronologisk eller gruppere dem i forskjellige kategorier. Kategorier kan være destinasjoner, begivenheter, familietid eller kanskje dine beste matøyeblikk. Skal du lage en reisefotobok anbefaler vi å ha bildene dine i kronologisk rekkefølge, så kan du gjenoppleve feriedagene dine i riktig rekkefølge.

2. Spar tid med en forhåndsdesignet temabok

Med våre forhåndsdesignede temabøker er det enkelt å designe sin egen fotobok. Da har du et ferdig grunnlag du kan bygge videre på for å skape en nydelig fotobok. Bare last opp bildene dine i fotobokprogrammet og du er i gang. Lek med fonter, lag kreative bildetekster eller morsomme sitater, sjekk ut våre flotte bakgrunner og morsomme cliparts og ha det gøy underveis i prosessen. Har du dårlig tid kan du laste bildene inn automatisk, og vips – fotoboken er ferdig!

3. Velg et unikt bildeomslag

Har du noen gang prøvd å leke med perspektivene i et feriebilde? Som de ikoniske bildene der en støtter det skjeve tårnet i Pisa, eller et av de som holder solnedgangen i håndflaten. Disse bildene (enten de er bra laget eller ikke) får oss gjerne til å smile og blir supre som blikkfang på fotobokens omslag.

Andre gode ideer er et nydelig landskapsbilde eller en stilig collage av de beste sommerbildene dine. Sjekk ut hele spekteret av muligheter for et unikt bildeomslag i fotoknudsen sitt fotobokprogram, og eksperimenter til du finner et som virkelig gjør susen.

4. Lag karakterer til fotoboken din

Er dere mange som reiser sammen på ferie får man ogaså oppleve forskjellilge personlighetstrekk. Hva er det som gjør menneskene i livet ditt unike? Lag noen morsomme figurer til sommerfotoboken din. Var kompisen din turens morgenfugl, eller din far kongen av middagslurer? Få det med i sommerens reisefotoboken.

Vårt beste tips for å blåse liv i sommerhistorien din er å markere et bilde av alle karakterene med kallenavnet deres i begynnelsen av fotoboken, og deretter sette inn morsomme bildetekster relatert til karakteren deres.

5. Vis hvor du har vært på kartet

Har du hatt store opplevelser i sommer eller vært på et nytt sted, f.eks. en storbyferie, plott inn reisen din og marker stedet i fotoboken med vår supersmarte Google Maps-funksjon. Google Maps-funksjonen er eksklusiv for vårt Windows-designprogram. For Mac-brukere og de som lager i vårt fotobokprogram, legg til et skjermbilde av kartet fra Google Maps-søket i fotobokprogrammet. Et fint designtips: Utforsk cliparts-biblioteket vårt og marker posisjonene dine på kartet.

6. Vis alle de beste bildene dine

Vi har alle tusenvis av bilder i mobilene våre, mens det kanskje bare er noen få som er favoritter. Plukk ut de bildene du er mest stolt av og vis dem fram i sommerens reisefotobok med oppslag over to sider. Lek deg med designet og legg til et par mindre bilder ved siden av det fremhevede bildet for å lage en elegant collage-effekt.

7. Bruk Layflat-innbinding for en sømløs opplevelse

Hvis du ønsker å gi de beste bildene i fotoboken en ekstra flott finish, velg Layflat-innbinding. Layflat-innbinding er perfekt når du ønsker å gi spesielle bilder det lille ekstra og du får vist fram bildene dine på en hel dobbeltside med sømløs overgang i midten. Dette er også et perfekt alternativ dersom du vil la sommerens fotobok opptre som coffe table-bok på sofabordet – til stor glede for alle gjestene dine!

8. Varier antall bilder på hver side

Det er enkelt å lage en collage-effekt på sidene i fotoboken din med vårt sideoppsett for flere bilder. Dette blir veldig flott hvis du bruker mindre bilder eller der du fokuserer på de små detaljene. Siden du dermed kan inkludere flere bilder i fotoboken kan det også tilføre ekstra dybde til historien din.

Dette passer perfekt også for en feriefotobok. Her får du vist et stort bilde på en hel dobbeltside og i tillegg kan du fylle ut de mindre rutene rundt med bilder av deg og vennene dine fra samme utflukt. Bruk litt tid på å designe flotte collager og lek deg med de forskjellige alternativene.

9. Vær kreativ med cliparts

Cliparts er prikken over i-en i en personlig fotobok, og vårt talentfulle designteam har laget over 4000 forskjellige cliparts å velge mellom. Her finner du mange temaer, alt fra strand til storbyferier, og et helt bibliotek med cliparts som hyller natur og friluftsliv. Se også våre kategorier for ferie- og reisetemaer og gi sommerens fotobok det lille ekstra.

10. Ikke vær redd for å legge til flere sider!

Sommeren er full av minneverdige øyeblikk, så hvis du finner ut at du allerede har brukt opp alle standardsidene i fotoboken din på de største begivenhetene og de vakreste bildene, hvorfor ikke legge til noen ekstra sider for å gjenoppleve de små øyeblikkene også? Du kan legge til inntil 96 ekstra sider til boken din for å sørge for at du ikke går glipp av noe.

Prøv Smart Assistenten vår hvis du føler at du har for mange sommerbilder å se gjennom. Den vil sortere seg gjennom alle bildene dine, velge ut de beste og setter dem inn i fotobokoppsett for deg. Så enkelt er det!

Enhver reise er full av fotomuligheter, og de fleste av oss kan vel innrømme at mobilen svømmer over av flotte bilder som vi svært sjelden ser tilbake på. Få mest mulig ut av disse gode minnene på mobilen eller datamaskinen din, utforsk vårt utvalg av rammer, cliparts og reisetemaer og lag din helt spesielle reisefotobok med fotoknudsen nå.

LAG NÅ