6 tips for flotte bilder i julen

Av Fotoknudsen 7. desember 2023

På jakt etter gode tips til julebilder? Vi viser deg hvordan du kan leke med belysning, sette opp nydelige portrettbilder og til og med lage din egen foto-booth med våre seks enkle tips for å ta julebildene 2023 opp til neste nivå.

Julen skaper noen av de beste anledningene til å ta nydelige bilder av familie og venner, og vi viser deg hvordan du kan ta de aller beste bildene. Perfekt om du vurderer å gjøre dem om til noen av våre fotoprodukter i løpet av det nye året. Enten du bruker mobilen eller et DSLR-kamera, her er våre seks beste fototips for julen.

1. Få riktig belysning

Naturlig lys er noe av det viktigste for et flott portrettbilde, og vintersolen kan være et av de mest effektive lysene du kan bruke. Bare pass på at du ikke fotograferer direkte inn i solen eller at motivet ditt må myse. Hvis du er innendørs, prøv å sørge for at det er litt naturlig lys i rommet, eller hvis det er om kvelden, sørg for å bruke et justerbart lys for å få riktig effekt.

Vårt beste julefototips: Juster eksponeringen for å slippe inn mer lys hvis du ikke har nok naturlig lys. En vinkel-lampe er en utmerket måte å belyse motivet på om kvelden.

2. Ta flotte portrettbilder

Bruk et grunt dybdefelt for å heve portrettbildene dine denne julen. Dette sørger for at bakgrunnen er uskarp, noe som gir mer fokus på motivet. Å gjøre dette, spesielt hvis bakgrunnen er julelys eller dekorasjoner, vil gi deg et flott portrett i stedet for et typisk julebilde. Å veksle mellom poserte bilder og ærlige bilder for å fange de beste øyeblikkene er også en god idé.

3. Bruk et stativ til julens familieportrett

Julens familiebilde er en flott tradisjon, og det beste tipset er å sørge for at alle er med – ikke la noen forsvinne bak all julepynten. Sørg for at de høyeste personene står bakerst og barnebarna foran, men prøv å mikse generasjonene der det er mulig. Gi bildet litt julestemning ved å ta det ved juletreet, ved julepynten, med alle i julegensere eller til og med rundt julebordet.

Tips til familieportrett til jul: Øk dybdeskarpheten til et sted i mellomområdet (f4 til f5.6) for å sørge for at alle er i fokus, selv om du har mer enn én rad med personer i bildet. Unngå å ha folk helt ytterst på kanten av rammen når du tar et vidvinkelbilde. På grunn av vidvinkelobjektivet kan ting på kanten av bildet vri seg litt.

4. Lag en hjemmelaget foto-booth

Lag en foto-booth som bakgrunn med festlige rekvisitter for en morsom, interaktiv måte å ta gode julebilder på. Dette er også en fin måte for å få flokkens mer kameraskye medlemmer med på laget. Lag din egen pappramme av en stor eske og pynt den med julepapir. Plasser den i det hjørnet av rommet med plass til flest julegjester, legg til noen dumme hatter og julerekvisitter, og voila! Din egen jule-foto-booth er klar.

5. Detaljer før kaos

Sørg for å ta noen bilder av den fine dekorasjonen før hele familien ramler inn. Når det kommer til mat, prøv å få oversikt over bordet i all sin prakt, med alle rettene intakt, før gjestene forsyner seg. Som med de andre fototipsene, prøv å arrangere belysningen slik at den ikke blir for hard, så det blir færre skygger. Prøv å finne ut hvilken vinkel som vil få maten til å se best ut – bør den tas ovenfra eller fra en lavere vinkel?

Tips til julematfotografering: Sørg for at det er et blikkpunkt i bildene dine som øyet kan fokusere på – blir det for mye, kan det ofte føles rotete. Plasser komplementære objekter i forgrunnen og bakgrunnen for å hjelpe med å fortelle bildets historie. ”

6. Ta ærlige bilder

Å fange et autentisk øyeblikk skaper alltid et unikt bilde. Bruk mobilen din til å ta noen ærlige bilder i julen, enten det er barna som åpner gavene sine på julaften, venner som ler av noe morsomt, eller din bedre halvpart som stresser før festen. Hvis du ikke har en allerede, opprett en egen gruppe på WhatsApp eller Facebook for å kunne dele morsomme julebilder på en enkel måte.

Husk å slappe av
Mens du forbereder deg på den beste familiejulen noensinne, ta kontakt hvis du har spørsmål om leveringsprosessen, eller gå over til vår FAQ-side. Alt som gjenstår nå er å ha en fantastisk tid sammen med familien.