Harde pakker til jul er spennende, både for store og små. Dette gjelder også om den ligner på gaven du fikk i fjor og året før det. For fjerde året på rad går nemlig fotobokentusiast Monica i gang med årboken hun gir til tre sett besteforeldre til jul.

– Tilbakemeldingene er at dette er den beste julegaven de får. Besteforeldre har gjerne alt fra før, så da er det stor stas å få en fotobok av familiens høydepunkt fra året som gikk, sier Monica.

Fotobok er personlig gave

Tenk deg en helt egen og personlig bok full av minner om din kjære familie. Å få servert hverdagsøyeblikk og store begivenheter mellom to permer.

– Selv om jeg i utgangspunktet lager like fotobøker til alle, inkludert en kopi til oss selv, gjør jeg dem personlig ved å bytte ut ett av oppslagene i boken samt skrive en personlig hilsen til de som skal få gaven. Dette er enkelt å gjøre i alle fotobokdesignene som fotoknudsen har.

Personlig hilsen i en fotobok

Personlig hilsen i hver fotobok

Gode tips til fotobok

I løpet av et år blir det tatt en del bilder av Monica og hennes mann samt deres jenter på 5 og 7 år som etter hvert skal lastes opp og bli til fotobok.

– Det er mange måter å sortere bilder på underveis for å gjøre det overkommelig å lage en fotobok. Sorter gjerne på skrivebordet i mapper etter hvert som du legger inn bildene på datamaskinen eller last dem opp i Minnebanken din på fotoknudsen.no etter hvert. Jeg forsøker å laste opp underveis, men gjør en egen sortering i det jeg skal lage fotobøkene, sier Monica.

Fotobok med artig bildeplassering

Effektfull bildeplassering med tekster

Hun liker de nye designmalene som er kommet og spesielt godt designet til “ferieboken” som plasserer bildene på en variert, og god måte.

Fotobok med feriedesign

Turen til Dyreparken i Kristiansand gir minner over to sider i årboken til Monica

– Når jeg har valgt design som passer godt til årets bok, er det bare å gå i gang med selve lagingen. Når jeg har sortert bildene, fyller programmet ut fotoboken for meg. Deretter trenger jeg kun å bruke litt tid på å gå gjennom og foreta mindre redigeringsarbeid, sier Monica som dermed har fått samlet 365 dager med minner mellom to permer på en-to-tre.

Bestill fotobok

Kommentarer