Barn og portrettfoto

Det er lett å bestille time hos fotograf, men med noen enkle tips kan du enkelt ta portrettbildene dine selv, og i tillegg gjøre de mye mer personlig og moro å se på. Barn kan, som alle vet, være i farta – over alt, hele tiden. Så noen ganger kan det være vanskelig å få et oppstilt portrettfoto av barn.

Fotograf: Elin Sætre Haukvik

Portrettfoto ute i naturen

I skogen finner du ofte mange fine bakgrunnsmotiver. Selv synes jeg en slik bakgrunn gjør bildet mye mer spennende og koselig enn et oppstilt studio bilde, med vanlig hvit bakgrunn. Husk å ta bilde slik at du har luft i bildet, det skaper mer balanse og «pusterom». Det blir også da lettere å ramme inn.

Portrettbildene dine blir mye finere om barnet har det komfortabelt, da får du et naturlig smil og holdning i kroppen til barnet. Om du plasserer barnet på en stubbe å sitte på, eller lignende, blir alt mye mer gøy.

Fotograf: Elin Sætre Haukvik

Utstyr

Jeg bruker en 50 mm linse, fordi det er et supert objektiv å ta portrettbilder med. Kamerahuset er et Canon 550D. Ta bilder når det er klart lys ute, så er du sikker på at du får et naturlig og fint dagslys i fotograferingen også slipper du å måtte bruke blits.

Fotograf: Elin Sætre Haukvik

Mine tre best tips for å ta portrettfoto av barn

  • Tipset her er å gjøre fotograferingen til en lek med barna dine. Har barnet det komfortabelt under fotograferingenblir de mye mer samarbeidsvillige
  • Utendørsfotografering gir fine bakgrunnsmotiver og et personlig preg.
  • Kle gjerne barnet i nøytrale farger som ikke sjeler oppmerksomheten.
Kommentarer