Noe av det beste ved å bo i Europa er at det er så lett å reise mellom de ulike landene. En kort flytur, noen ganger bare en togtur, og du er i et nytt land fullt av spennende mat, fremmede språk og helt ukjente skikker. Vi har plukket ut de beste storbyene i Europa, og ved hjelp av våre internasjonale ansatte gir vi deg lokale tips som ikke alle turister kjenner til. Hvor du bør nyte solnedgangen i Madrid? De hemmelige smågatene i Paris? Vi gir deg alle tipsene nedenfor.

1. Roma

Romas milde middelhavsklima virker forlokkende på turister, men hovedattraksjonen er kanskje først og fremst energien som er så typisk for denne byen. De sjarmerende trattoriaene, små spesialbutikkene og koselige stedene du kan nyte en skikkelig italiensk apertitivo. Utfordringen er å velge hva du ikke skal gjøre: det finnes så mange kirker, historiske steder, piazzaer og malerier at et helt liv ikke strekker til.

Beste europeiske storbyer roma

Tips fra markedsfører Ale: Gå til Gianicolo for å ta fantastiske bilder av Roma. Aller best blir resultatet dersom du gjør det ved soloppgang eller i skumringen.

2. Madrid

Madrid havner ofte litt i skyggen av Barcelona, men de siste årene har Madrid utviklet seg til et førsteklasses reisemål som absolutt egner seg for en helgetur. Et perfekt sted for deg som ønsker en blanding av kultur (se Picassos Guernica i Reina Sofia Museum) og det spanske kjøkkenet (i følge Guinnes rekordbok finner du verdens eldste restaurant her).

Beste europeiske storbyer madrid

Tips fra IT-ekspert Alberto: Debods tempel var en gave fra den egyptiske regjeringen til Spania, og ble fraktet til Spania stein for stein før det ble bygget opp igjen der det nå står. Det ligger i gåavstand fra sentrum, og utsikten derfra er utrolig flott. I tillegg kan du nyte en fantastisk solnedgang fra tempelet.

3. Paris

Paris har en helt egen intimitet, og det er kanskje nettopp derfor mange tenker på Paris som kjærlighetens by. Hovedstaden er perfekt for en helgetur med kjæresten. Byen er som mange små landsbyer samlet på ett sted, og de lokale butikkene, markedene og kafeene i de ulike områdene skaper en helt egen atmosfære. Med verdenskjente severdigheter som det ikoniske Eiffeltårnet og det flotte Louvre-museet, kan du tilbringe en hel måned i Paris og likevel føle at du bare har skrapt litt i overflaten.

Beste europeiske storbyer paris

Tips fra designer Marion: Det finnes mange små sidegater i Paris som ble bygget på 1800-tallet. De er ofte nydelig dekorert og har en helt egen atmosfære. Og fordi de ser ut som hemmelige passasjer, er de ikke så godt kjent blant turister. En flott måte oppleve noe nytt i Paris.

4. București

Den rumenske hovedstaden blir stadig mer populær, og takket være valutaen lei får du mye for pengene i denne byen. Mat og drikke for en hel helg koster deg neppe mer enn 1500 kroner. Men București handler om mer enn billig mat – byen har nydelige parker, en sjarmerende gammel bydel og mye interessant arkitektur.

Beste europeiske storbyer bucuresti

Tips fra innholdsmarkedsfører Ioana: Gå til Pasajul Macca-Vilacrosse – det er en hyggelig gate i gamlebyen. Dersom du helst vil være innendørs, besøk Caru’ cu Bere – en restaurant som ligger i en nydelig bygning i gamlebyen. Interiøret er en perfekt bakgrunn dersom du vil ta bilder.

5. London

En av de mest besøkte byene i verden – og London har en helt egen energi som gjør at folk vender tilbake gang på gang. En helg i denne store byen gir deg mulighet til å oppleve nye ting hele tiden – nye restauranter, barer og utstillinger åpner hver dag. De gratis museene er noen av verdens beste, og tar du en reise til Hackney eller Brixton får du også innsyn i byens kulturelle mangfold.

Beste europeiske storbyer london

Tips fra tekstforfatter Sarah: Dra til St Paul’s stasjon og deretter til kjøpesenteret One New Change. Ta heisen til øverste etasje. Der finner du en stor terrasse der du kan sitte helt gratis, samt en bar og en restaurant. Ingen utsikt kan måle seg med den du får fra St Paul-katedralen.

6. Lisboa

I tillegg til det varme middelhavsklimaet, er det mange hundre gode grunner til å besøke Lisboa. Sandstrender, rimelig mat og drikke og mange festivaler er bare noe av det du kan oppleve! Takket være de bratte, brosteinsbelagte gatene er dette en av de roligste hovedstedene man kan besøke, og det er få biler i den gamle bydelen. Smak på de gode dessertene med vaniljekrem, og gå rundt i den kompakte bykjernen til fots.

Beste europeiske storbyer lisboa

Tips fra designer Alexandra: Besøk det nye MAAT-museet. I tillegg til å utforske museet, er selve stedet og den moderne arkitekturen perfekte omgivelser for å ta flotte bilder. Ta bilder av museet, elven og den flotte 25. april-broen, eller hva med en fantastisk solnedgang fra taket?

7. Hamburg

Tysklands nest største by og landets største havneby er også en av landets rikeste. Det er et knutepunkt for næringsliv og handel, men også for levende musikk og underholdning i verdensklasse. Hamburgs maritime historie kan føles overalt i byen, og en båttur på innsjøen Alster er obligatorisk.

Beste europeiske storbyer hamburg

Tips fra designer Paula: Da jeg bodde i Hamburg, var “Planten un Blomen” et av mine favorittsteder. Det er en park med botanisk hage og et perfekt sted dersom man ønsker å trekke seg litt tilbake fra storbyen. Det finnes også fontener der, og om sommeren synkroniseres de med lys og lyd.

8. Göteborg

Sveriges nest største by ble nylig kåret til verdens mest sosiale sted. Ikke så storlagen som Stockholm, men absloutt sjarmerende. Ta turen til den historiske bydelen Haga, hvor det er flust med kule kafeer, uavhengige butikker og gammeldags sjarm.

Beste europeiske storbyer göteborg

Tips fra markedsfører Ting: For å ta et fint oversiktsbilde av Göteborg og havnen kan du ta turen til Lilla Bommen, også kjent som “Lipstick”. Men for et mer typisk utsyn over bygningene i sentrum kan du gå til Skansen Kronan.

9. Budapest

Art nouveau-arkitektur, lekre småhoteller og en levende kafékultur er noe av det du kan oppleve på en helgetur til Budapest. Ta en båttur på Donau som flyter mellom Buda og Pest, eller se byen fra en av de mange store broene. En helgeturtil Budapest er ikke komplett uten et besøk på et av de tradisjonelle badene, så husk å ta med badetøy.

Beste europeiske storbyer budapest

Tips fra CRM-ekspert Gabor: Margit-broen er et flott utgangspunkt hvis du vil ta bilder av hele byen. Jeg ville også anbefalt å stå rett overfor parlamentsbygningen (Országház) på den andre siden av Donau. Når solen går ned, kan du ta fantastiske bilder av bygningen herfra.

10. Amsterdam

Det første som slår en i Amsterdam er alle syklene (det sies at det finnes tre sykler per innbygger). Det andre er vannet. Byen består av et nettverk av kanaler, så du har to valg når du besøker Amsterdam: finn deg en sykkel eller ta en båt. Vi er så heldige å ha hovedkontoret vårt her, så vi er kanskje ikke helt nøytrale, men vi mener at dette er den perfekte byen for en helgetur. Liten nok til at du kan se det meste på en helg, men likevel stor nok til å ha mange verdensattraksjoner (som Van Gogh-museet) som gir deg lyst til å dra hit gang på gang.

Beste europeiske storbyer amsterdam

Tip fra designer Erica: Kryss elven over til Amsterdam Noord og ta en drink på Eye Film-museet. Den store terrassen har flott utsikt over havnen og gir deg et nytt bilde av byen.

Dersom du nå har fått lyst til å reise bort en helg etter å ha lest dette, er du kanskje også interessert i noen fototips. Vigir deg ekspertråd for hvordan du kan ta de beste bildene i en storby. Så nå trenger du bare en flybillet…

Kommentarer