Enkle fototips til farsdagen

Av Fotoknudsen 28. oktober 2022

Ta fantastiske bilder til en fotobok til farsdagen med disse enkle fototipsene fra fotoknudsen.

En super farsdagsidé er å lage en fotobok og hos fotoknudsen kan du enkelt lage en på 1, 2, 3. For å lage din egen farsdagsfotobok, følg ganske enkelt disse tre trinnene:

1 – Velg dine favorittbilder av far
2 – Vær kreativ med boken din
3 – Få den levert i postkassen din – eller hans

For å gjøre det enda lettere kan vår utrolige Smarte Assistent til og med velge ut dine beste bilder for deg, fotoboken er da ferdig bare på noen få minutter. Med en gang den er ferdig og bestilt kan du til og med dele en digital versjon med resten av familien.

Hvis far er vanligvis bak kamera, eller om du bare vil ha flere bilder hvor han er hovedpersonen, ta en kikk på disse enkle portrett-tipsene for å hjelpe deg med å fylle fotoboken din med tonnevis av flotte blinkskudd. Du kan også prøve dem ut selv om du bare vil friske opp portrettfotograferingsferdighetene dine.

Slik tar du et klassisk portrettbilde

Hvis du akkurat har begynt å ta portrettbilder, er det lurt å begynne med å sette seg inn i det grunnleggende. Så snart du mestrer kunsten å ta klassiske portrettbilder kan du bruke det som et utgangspunkt for å eksperiementere videre.

1. Bruk stor blenderåpning

Dersom du bruker et digitalt speilreflekskamera bør du stille linsen inn med den størst mulige blenderåpningen. Dette hjelper deg med å gjøre bakgrunnen uklar og sette faren din i fokus. Hvis du vil lære mer om blenderen kan du sjekke ut fotoguiden vår.

2. Finn en fin bakgrunn

Vær nøye når du velger bakgrunnen. Jo renere og ryddigere den er, jo mindre oppmerksomhet vil den ta fra subjektet ditt. Vanligvis holder det med en vegg eller en hekk for å skape en god bakgrunn. Bare be faren din stå noen meter foran den.

3. Fokuser på øynene

Øynene er alltid et blikkfang i bildet, så sørg for at de er så skarpe som mulig når du tar portrettbilder.

4. Ta mange bilder

Subjektet ditt vil bli mer komfortabelt jo flere bilder du tar. Så sørg for at du tar mange, sånn at de får muligheten til å venne seg til kameraet. Da vil du få mye mer naturlige bilder.

Gjenskap et spesielt bilde

Har du et bilde av faren din som du alltid har likt? For eksempel et bilde fra da du var liten eller et gammelt familiebilde som får deg til å smile? Da kan du gjenskape det for å vekke minnene. Få alle til å kle seg i antrekk som likner på de i det originale bildet eller la dem posere på den samme måten som personene i bildet.

Fokuser på detaljene

 

De små tingene ved faren din som bare du legger merke til kan bidra til et portrettbilde som virkelig får frem personligheten hans. Du kan inkludere gjenstander som du vet han er glad i, som for eksempel favorittstolen hans eller en genser som han bruker ofte. Du kan også fokusere på små detaljer: Kanskje er hendene hans litt grove etter mye arbeid utendørs eller har han noen særtrekk som er helt spesielle for ham? Tenk på hva som gjør faren din helt unik og forsøk å fange det på film.

La ham gjøre noe han elsker

 

Hvis du vil få frem litt mer av personligheten hans, kan du fotografere ham mens han gjør noe han liker. Hvis han samler på noe, ta bilde av ham sammen med samlingen hans. Hvis han er glad i mat, ta bilde av ham på kjøkkenet. Og dersom han er glad i sport, ta et actionbilde av ham mens han trener.

Du kan også organisere en aktivitet dere kan gjøre sammen og så sette sammen alle bildene fra den dagen i en egen fotobok.

Involver hele familien

 

Det aller viktigste for faren din er nok deg og resten av familien. Og det finnes ingen bedre måte å vise frem dette på enn å samle alle sammen til et familiebilde.

Dersom du har lyst til å friske opp fotokunnskapene dine før du tar portrettbildene, kan du sjekke ut introduksjonen vår til grunnleggende fototeknikker for å komme i gang. Og så kan du eksperimentere litt med bildene dine og ta med alt det som gjør faren din unik i en fotobok som han vil sette stor pris på fremover.

Start nå med å lage fotobok