Lag en rørende minnebok over en kjær som har gått bort

Av Fotoknudsen 23. februar 2023

En minnebok gjør øyeblikk levende igjen når man vil minnes en man har kjær. fotoknudsen viser degt hvordan på en enkel måte. Les vår enkle guide om hvordan du kan lage en nydelig minnegave og samtidig hylle et godt levd liv.

Hvis du vil hedre en du har kjær, er en minnebok en nydelig måte å gjøre det på. Samle gode minner i minneboken, fyll den med personlige fotografier og historier, samt alle de fine øyeblikkene – store og små – som gjorde denne personens liv helt unikt.

Hvordan lage en minnebok

fotoknudsen gjør det enkelt for deg, slik at du kan fokusere på de delene som betyr mest: Å minnes et levd liv. Vi har gjort prosessen enkel med å tilby et stort utvalg av fotobokdesign som alle har minnetema, alle kan gjøres personlige med alt fra fargeskjema, fonter, sideoppsett og grafikk.

Alt fra å velge tema til en siste sjekk før den fremkalles: Les hele guiden vår her om hvordan du lager en minnefotobok.

1. Velg tema

Når du skal lage minnebok må du aller først velge et tema. Du kan også lage ditt eget tema og starte fotobokdesignet fra bunnen av, eller velge et av våre ferdiglagede minne-temaer. Hold det enkelt og stilrent med et klassisk design, eller velg et moderne og fargerikt design for å gi historien et friskere preg.

2. Legg til bilder

Neste trinn er å legge til bilder. Ett alternativ er å starte med begynnelsen: Først finne barndomsbilder og deretter jobbe deg gjennom år for år. Bla gjennom gamle familiealbum eller esker med gamle bilder og ta med et utvalg fra alle stadier av din kjæres liv.

Av eldre fotografier kan du enkelt lage digitale kopier ved å scanne dem og lagre dem på datamaskinen. Hvis du ikke har en skanner hjemme, prøv en scanner-app og gjør det rett fra mobilen. Trenger du hjelp til denne delen? Les vår guide til hvordan skanne gamle bilder her.

3. Samarbeid om prosjektet

Å lage en minnebok er en fantastisk måte å minnes livet til noen du er glad i, samtidig som det også kan være et ganske følelsesladet prosjekt. Hvorfor ikke høre med familie og venner om de vil være med på å lage en innholdsrik minne-fotobok? Hvis det føles riktig, arranger en hyggelig kveld hvor alle tar med personlige bidrag til minneboka. Tilbring noen timer sammen med å dele historier, le og gråte sammen og feire de gode minnene.

4. Ta med brev og notater

En personlig minnebok trenger ikke bare inneholde fotografier. Tenk utenfor boksen når det kommer til innhold. Enten det er brev, postkort eller bare små, enkle notater fra årene som har gått: Håndskrevne meldinger er et nydelig bidrag til minneboken og kan gi liv til historiene når de kobles sammen med de riktige bildene. Kombiner gjerne et postkort med et bilde fra feriestedet, eller et bursdagskort sammen med mange bilder fra en spesiell dag.

5. Legg til tegninger

Tegninger og kruseduller vil også være koselige å ha med i en minnebok. Hvis din kjære var av den kunstneriske typen med en god strek, skann et par kopier av arbeidet og ta det med i minneboken. Eller kanskje noen tok vare på en barnetegning de fikk for mange år siden og aldri kvittet seg med? Skann en kopi og ta den med.

6. Ta med favorittmusikken

Musikk spiller en stor rolle i livene våre og favorittsangene våre følger oss gjerne hele livet. Ta med tekster fra noen av favorittlåtene til din kjære gjennom hele boken: enten det er hele sangen eller bare et par linjer. Var det en sang de alltid sang for barna eller barnebarna? Eller kanskje en karaokeklassiker som alltid fikk dem opp på scenen? Ta det med i boken.

7. Skriv tekst til bildene

Når du har fått med bildene, de små historiene og andre minner, da er det tid for å lage fine tekster til bildene. Bildetekstene får historiene til å henge sammen, om det så bare er fra et lite treff på byen, eller fra større opplevelser.

8. Det lille ekstra

Vi vet at å lage en minnebok er en personlig prosess, og at ikke alle design passer like godt for alle. Det er derfor alle våre fotoboktemaer kan gjøres så personlige man vil, slik at du kan tilpasse utseendet med våre designfunksjoner for å lage noe som er helt unikt. Du kan endre fargepaletten, velge favorittfargene, eksperimentere med forskjellige fonter og tekststørrelser og utforske biblioteket vårt med illustrasjoner og grafikk for å legge til en ekstra spesiell touch.

9. Les korrektur

Gå gjennom hver eneste side og se etter skrivefeil i historier og bildetekster og dobbeltsjekk at datoer og steder er riktige. Sørg for at du er fornøyd med alle bilder og andre ting du har lagt til. Når du er ferdig velger du bare antall minnebøker du vil fremkalle og du er klar for å fullføre bestillingen.

Å lage en minnebok er en nydelig måte å minnes livet til noen du er glad i. For å designe minneboken din, sjekk ut våre fotobokdesign med minnetema og start nå.

LAG DIN MINNEBOK NÅ