Konfirmant i huset? Lag flotte takkekort på 1-2-3

Av Fotoknudsen 23. mai 2019

Hos fotoknudsen er utvalget og mulighetene er mange. Vi har over 500 kort til enhver anledning.

Konfirmasjonskort fra fotoknudsen

Det er mye som må fikses og ordnes til en konfirmasjon for å få både festlokaler, antrekk, mat og kaker på plass. Da er det godt å vite at noe kan gjøres unna kjapt og effektivt når den store dagen er vel overstått og alt gikk som det skulle. Nå er det enklere enn noen gang å lage flotte takkekort for familiens konfirmant, og utvalget er stort. fotoknudsen har et godt tilbud, både for deg som vil gjøre det så enkelt og raskt som mulig, og for deg som ønsker å utfolde deg kreativt.

Stort utvalg av takkekort

– Hos fotoknudsen finner du et stort og variert utvalg av takkekort i ulike størrelser og formater. Du kan velge mellom syv ulike formater, både ensidig trykk, tosidig trykk og doble kort. Du kan velge tekst og motiver, og om du ønsker takkekort med plass til ett eller flere bilder. Velg mellom mange flotte designmaler med ulike temaer eller designe ditt eget takkekort helt fra bunnen av ved å velge malen for å designe selv. Mulighetene er mange, så her er det bare kreativiteten som setter grensene, sier markedsfører hos fotoknudsen, Lene Nyborg Jensen.

Takkekort konfirmasjon

Lag takkekortet sammen

Svært ofte er det nok foreldrene til konfirmanten, og da særlig mor i huset, som tar initiativ til å lage takkekort. Nyborg Jensen mener det er et godt tips å få med seg konfirmanten også, slik at både bilde, tekst – og ikke minst stil – blir akkurat slik tenåringen ønsker det.

– Konfirmansjonsdagen er en spesiell dag da konfirmanten har blitt feiret, og det må jo være gøy for han eller hun å få være med i prosessen. Vi kan se at jentene gjerne ønsker å være mer involvert, mens guttene nok ikke er så veldig opptatt av det. Men å be konfirmanten om å komme med ett eller flere ønsker er nok en god idé for å sørge for at han eller hun blir fornøyde med resultatet, sier Lene.

mange design til konfirmasjon

Noe for enhver smak

Fordelen med å bruke en ferdig designmal når takkekortene skal lages, er at du kan gjøre kortene personlige på en enkel og tidsbesparende måte. Og utvalget av designmaler gjør at det bør finnes noe for enhver smak.

– Vi har klassiske enkle design med fokus på bilde, samt design der farge og dekor er mer fremtredende. Ta en titt på våre ulike tema for konfirmasjonskort. Her tror jeg alle kan finne noe de liker, sier Lene.

– Hvilke kort er bestselgerne?

– I 2023 kunne vi se at trenden var enkel og at det var de stilrene kortene som solgte best. Dette er helt enkle kort med selve bildene i fokus. Rosa til jentene er alltid populært, men det selges også mye kort med dekorelementer i ulike farger – men da fortsatt med et enkelt preg, forklarer hun.

Takkekort jente

Egendesignet takkekort

Mange av fotoknudsens kunder foretrekker også å designe kortet helt selv fra bunnen av, ved å velge bunnfarge, rammer til bildene, fonttype og dekorelementer fra fotoknudsens store utvalg av designelementer. Du kan skrive inn din egen tekst med ulike skrifttyper, farger og størrelser. Du bestemmer også selv hvor mange bilder du ønsker å ha med og hvordan disse skal settes sammen. Her er det gode muligheter for å leke seg, utforske og finne en stil som vil passe perfekt for konfirmanten. Husk å aktivere «tilpass-knappen» når du setter i gang. Å designe uten mal er noe mer tidkrevende enn å bruke en ferdig mal, men veldig moro. Som webdesigner har Lene gode tips til deg som vil lage takkekort helt uten mal.

– For å få et pent resultat må du først og fremst ha et godt bilde i god nok oppløsning. Det gjelder også hvis du designer med mal. Dersom du skal designe selv kan du enten velge en eksisterende mal som man tilpasser designet på eller starte helt fra bunnen av. Velger man det siste alternativer kan det være greit å ha gjort seg opp noen tanker på forhånd om hvordan det skal se ut. Lag gjerne noen enkle skisser av hvordan oppsettet skal være. Med litt grunnarbeid på forhånd blir det enklere å sette opp designet på kortet, sier hun.

Når det gjelder tekst på kortene finnes det også mange muligheter.

– På de fleste av våre takkekort ligger det en ferdig takketekst. Denne kan du velge å beholde eller du kan gå inn å redigere den slik at den blir mer personlig. Dersom du ønsker å skrive tekst for hånd, kan du fjerne dette tekstfeltet slik at kortet blir blankt på denne siden, sier Lene.

Takkekort til gutt

Valg av foto til takkekortet

Men hva slags type fotomotiv skal dere velge til å pryde takkekortet til familie og venner? Har du allerede ett eller flere blinkskudd av konfirmanten liggende på PC-en, i kameraet eller på mobilen? Kanskje du fikk tatt et par blinkskudd på selve konfirmasjonsdagen, eller bør du få tatt helt nye bilder?

– Det som kjennetegner et flott takkekort fra en konfirmant er et godt bilde og en personlig takketekst. Nå du tar bilder av konfirmanten kan et godt tips være å ha en rolig bakgrunn. Da vil du få fokus på konfirmanten. Det er viktig at takkekortet fremhever konfirmanten. Velg gjerne et design på takkekortet som passer til bildet i form, farge og stil, sier Lene.

Alt du trenger å gjøre for å lage flotte takkekort, er å logge deg inn på din side eller registrere deg som ny bruker på fotoknudsens nettsider. Velg ønsket takkekort og følg instruksjonene videre.