Hjemmeferieideer med fotoknudsen

Av Fotoknudsen 9. juli 2020

Étagères gris foncé avec deux piles de livres et deux cartes de remerciement personnalisées avec photo posées dessus.

En applaus for sommeren – solen er oppe, himmelen er blå og det er på tide å ha det gøy. Vi håper alle på å kunne reise til fjerntliggende steder senere i år, men for øyeblikket ønsker vi oss eventyr litt nærmere hjemme. Det er bra å kunne glede seg over det som finnes i nærområdet, og her hos fotoknudsen har vi tenkt ut noen familieaktiviteter og andre gjøremål som du kan finne på lokalt. Husk å ta bilder fra hjemmeferien slik at du kan fremkalle bilder eller lage fotobøker og andre fotoprodukter. 

  • Lag fantastiske fotoprodukter med fotoknudsen
  • 100% fornøyd-garanti
  • Raskt og enkelt å bestille på nett

Dra på stranden

Hvis du bor nær kysten så kan en tur til havet være akkurat det du trenger. Nyt synet og lyden av bølgene mens du slapper av med sand mellom tærne og fyller opp D-vitaminlagrene. Stranden er også et perfekt sted for barna, hvor de kan plaske i vannet, strekke på bena og ha det gøy i frisk luft. Pakk ned noen håndklær, badeballer, mat og kamera, og du er klar for en perfekt dag ute.

Camping i hagen

undefined

Denne flotte ideen tar oss rett tilbake til barndommen. Gjør hagen om til en leirplass ved å sette opp et telt fullt av komfortabelt sengetøy. Finn frem noen lommelykter og grill marshmallows eller pølser hvis du har plass, mens du forteller historier rundt leirbålet. Det å sove under stjernene gjør at du kan koble helt ut fra hverdagens mas – selv om du bare trenger å gå noen få skritt for å gå på badet.

Ut på tur med familien

Få hele familien i bevegelse med en tur i landlige omgivelser. Dette er en flott måte å få alle ut av huset og ut i naturen på. Lag en piknikkurv og ta med litt å drikke, og bruk hele dagen på å utforske ukjente stier i nærområdet. Du kan gi barna oppgaver, som å finne ulike typer blomster, trær og bær, slik at de er opptatte med sitt mens du nyter solen og naturen. Husk å ta bilder av turen – det er en flott anledning til å ta nye gruppebilder i en helt ny setting. Du kan til og med ta med noen “julete” rekvisitter og lage et sommerlig bilde til julekortene du skal sende senere i år. 

Utforsk nabolaget

Vi er så glade i å reise at vi ofte overser alt det fine som finnes rett i nærheten av der vi bor. Finn ut litt om lokalhistorien og ta noen turer ut for å se monumenter, historiske bygninger, parker, m.m. Ta en titt på gatenavnene og finn ut hvorfor akkurat disse navnene ble valgt. Når du kjenner bakgrunnshistorien vil du føle en sterkere tilknytning til disse stedene. Bruk litt tid på å lage en urban fotoseanse og se etter interessante bygningsperspektiver, refleksjoner og abstrakte former som du kan bruke til å lage kunstneriske bilder, eller til og med en fotobok.

Finn en gård

Enten du holder til i byen eller bor ute på landet, finnes det ofte en gård i nærheten som er åpen for besøkende. Ikke bare er det en helt annen opplevelse enn å være hjemme, det er også en super anledning for både barn og voksne til å lære om dyr, jordbruk og hvordan gårder fungerer. Hvis du er heldig så har de også en gårdsbutikk hvor du kan kjøpe deilige lokale produkter som du kan nyte når du kommer hjem.

Gjenoppdag byen din

Det at du har hjemmeferie betyr ikke at du må være hjemme hele sommeren. Hvis du bor i byen kan du dra til noen av parkene, elvene, broene og de historiske bygningene som du aldri har hatt tid til å se før. Eller du kan ta en tur til en bydel som du ennå ikke har vært i og kjenne litt på hvordan stemningen er annerledes enn i nabolaget ditt. Det er morsomt å finne ut litt om bakgrunnshistorien til disse stedene, så gjør litt research og lag en helt spesiell turløype for venner og familie. Du kommer til å finne en rekke nye steder hvor du kan ta en kaffe eller kjøpe litt mat som hjelper deg å holde koken. Ta masse bilder for å dokumentere de urbane eventyrene dine – de kan bli til kjempefine fotobøker eller veggdekor.

Velg ditt eget eventyr

Du trenger ikke å dra ut i villmarken for å være på eventyr – du kan finne massevis av spennende aktiviteter rett i nærheten av der du bor. Klatring blir stadig mer populært nå for tiden, så sjekk ut det lokale klatremiljøet og se om du liker det. Mange av disse klubbene organiserer også turer til andre gode klatresteder. Hvis du foretrekker å kjøle deg ned i vannet, kan du ta en tur til den nærmeste sjøen eller dra til kysten for å prøve vindsurfing eller stå på vannski. Husk å ta bilder av alt du prøver. Når du er hjemme igjen og pulsen normal, kan du sette sammen en flott fotomontage av de nye opplevelsene dine.

Denne sommeren kommer ikke til å handle om internasjonale reiser, men er en super anledning for å oppleve morsomme ting i nærmiljøet og skape nye minner og øyeblikk som du kan kose deg med. Ikke glem å ta med kameraet når du opplever nye steder og aktiviteter sammen med familie og venner. Du vil elske å se tilbake på fotobøkene, bildene og veggdekoren du lagde fra sommeren 2020. Hvis du ser etter tips, triks og inspirasjon for å lage din egen fotobok fra fotoknudsen kan du sjekke ut guiden vår her. Nå trenger du bare å gå til hjemmesiden vår og være kreativ.

begynn å lage