De beste feriedestinasjonene for 2024

Av Fotoknudsen 24. april 2024

Alt fra Montenegros sjarmerende kystbyer til Portugals livlige og fargerike byer, sjekk ut listen vår over sommerens ni beste blinkskudd for årets drømmeferie i 2023.

Sommeren er like rundt hjørnet, noe som betyr at det er tid for å tenke på årets ferie. Om du ønsker en romantisk ferie, en familieferie eller et actionfylt eventyr, vi hjelper deg å velge. Sjekk ut våre ni toppdestinasjoner for sommeren 2023. Så pakk kofferten, husk solkremen og gjør deg klar for en sommer du sent vil glemme!

Europeiske reisemål sommeren 2024

Europa har mange nydelige feriesteder som bare er en kort flytur unna – ja, noen ganger til og med bare en kjøretur. Her er noen av sommerens beste feriesteder i Europa.

1. Lisboa, Portugal: for en sjarmerende byferie

Hvis du ønsker litt fart i sommerferien, er Portugals livlige hovedstad full av fargerike overraskelser. Opplev byens kriker og kroker til fots, gled deg over alle de sjarmerende nabolagene og nyt den vakre miksen av gammel og moderne arkitektur. La deg begeistre av det historiske Alfama-distriktet og få oversikt over byen fra toppen av Belem-tårnet. Bli kjent med Lisboas mange museer og gallerier, eller ta en time out på en koselig kafé med en nydelig pastel de nata – Portugals berømte vaniljekake, med et deilig glass portvin til.

Det fine med Lisboa er at hvis du blir lei av bysightseeing kan du alltid trekke deg tilbake til en av strendene i nærheten for å nyte sommersolen. Praia da Conceicao ligger ca. 30 minutter fra sentrum av Lisboa, med rolige farvann som er perfekte for et forfriskende badeliv.

2. Sicilia, Italia: for matelskeren

Den italienske byen Palermo på Sicilia er et paradis for matelskere. Her kan du fråtse i utsøkt gatemat, fersk sjømat og lokale viner. Byens markeder er en fest både for øyne og luktesans, fylt med fargerike råvarer, krydder og de lekreste søtsaker.

Spis deg gjennom byens mange restauranter og kafeer, eller hvorfor ikke ta et matlagingskurs for å lære seg å lage noen av disse sicilianske spesialitetene? Pasta alla norma eller spaghetti ai ricci er vår favoritt, som avsluttes med den berømte sprøe cannolien. Vårt beste tips? Husk å ta bilder av disse deilige rettene og lag din egen sicilianske kokebok på fotoknudsen sin app, superenkelt å få til også mens du er på farten i sommer.

Uansett, når du ikke nyter den nydelige maten, på Sicilia er du alltid i nærheten av en herlig strand der du kan boltre deg i solen både på land og i vann. Mondello, med sin myke sand og klare vann, er den mest populære stranden i nærheten av Palermo, kun 20 minutter fra sentrum.

3. Valencia, Spania: for familieferien

Valencia er et av de mest familievennlige reisemålene i Europa, med sine nydelige strender, akvarium i verdensklasse, spennende fornøyelsesparker og mange grønne parker som er perfekte for piknik og lange, rolige sommerdager. Denne kunst- og vitenskapsbyen er et must å besøke, med sin futuristiske arkitektur og interaktive utstillinger som til og med de minste vil elske.

Selv Valencia er et perfekt sted for å nyte late dager på stranden. La Malvarrosa er den mest populære stranden i Valencia og ligger i gangavstand fra sentrum. Tilbring dagen i en komfortabel strandstol og nyt den gylne sanden, det klare vannet og den livlige atmosfæren. Og – sørg for å prøve paellaen! Denne berømte spanske retten har sin opprinnelse i Valencia og er en smakseksplosjon. Og, ikke glem å ta de viktige familiebildene, for her kan du finne sommerens perfekte veggdekor til stuen din.

4. Dubrovnik, Kroatia: for kulturelskeren

Dubrovnik er en fantastisk kystby som er berømt for sin historiske gamleby og dramatiske arkitektur, også omtalt i Game of Thrones-serien. Dette er det perfekte reisemålet for spennende bilder til din neste reisefotobok.

Her finner du gamle murer og festninger som har blitt tatt godt vare på opp gjennom århundrene og som nå står på UNESCOs verdensarvliste. Du kan utforske Dubrovniks mange museer og gallerier, gå langs de høye bymurene eller ta en båttur til en av de nærliggende øyene for å nyte strandlivet. Ikke overraskende er denne fantastiske byen en av Europas mest populære kulturelle destinasjoner, så her blir det stappfullt om sommeren. Reis gjerne hit enten på begynnelsen eller på slutten av sommeren, slik at du slipper de største folkemengdene.

5. Gran Canaria, Spania: for den eventyrlystne

Gran Canaria er en av Spanias idylliske kanariøyer som byr på massevis av muligheter for spennende aktiviteter, alt fra fotturer og fjellklatring til surfing og windsurfing. Øyas tøffe landskap og mangfoldige økosystemer gjør den til en utmerket lekeplass for adrenalinjunkies og naturelskere. Roque Nublo-stien er et must for turgåere og her kan du se den ikoniske vulkanske fjellformasjonen og fjellene rundt på nært hold. Fantastisk både som veggdekor eller som fremkalte bilder på soverommet ditt.

Gran Canaria er også hjemsted for flere dykkesteder, med sitt krystallklare vann og blomstrende undervannsliv. Marinereservatet i El Cabrón er et populært dykkested som byr på muligheten til å svømme blant fargerike fisker, gliding rays og til og med delfiner. Bruk gjerne også litt tid i sentrum av Las Palmas, en by fylt med herlige tapasrestauranter og livlige barer.

6. Kotor, Montenegro: for the budget trip

Leter du etter en budsjettvennlig sommerferie i Europa? Eventyrlige Kotor er svaret. Denne kystbyen kan by på alt: historie, kultur, budsjettvennlige overnattinger, herlig mat og mange fine attraksjoner. Utforsk sjarmerende kirker og museer eller ta en båttur til nærliggende øyer og strender for å lære mer om den lokale historien. Pass på å få med deg den lokale cevapi-retten, grillet kjøtt servert med brød og ajvar, et sterkt krydret paprikapålegg.

For en perfekt sommerdag i Kotor, ta gjerne turen gjennom de trange steingatene i den pittoreske, historiske gamlebyen før du drar til stranden i Kotorbukten for å nyte solen. Husk å ta mange bilder, siden denne naturen skaper en perfekt ramme for nydelige bilder til fotoboken din.

Verdensomspennende reisemål for sommeren 2024

Vil du reise enda lenger? Her er noen av de beste stedene du kan reise til om sommeren.

7. Bali, Indonesia: for den romantiske ferien

Når det kommer til romantiske drømmereiser, så blir det vel ikke bedre enn Bali. Bali er også populært for bryllupsreiser og er det perfekte stedet for romantiske, avslappende ferier med sine bleke sandstrender, frodige landskap og luksuriøse hotell.

I tillegg er det mye å gjøre her. Utforsk øyas mange templer og kulturelle attraksjoner i Ubud, Balis åndelige hjerte, eller besøk en av de fantastiske strandklubbene hvis du vil slappe av (eller feste) med stil. Vi elsker den ultramoderne Savaya i Uluwatu på den sørlige delen av øya.

Mellom templene og strendene kryr det av restauranter og spa-steder i verdensklasse, noe som gjør Bali til et romantisk opphold du aldri vil glemme. Og selv om det ikke er så fancy, ikke gå glipp av den lokale retten nasi goreng, en deilig stekt risrett med grønnsaker og krydder.

8. Tulum, Mexico: for strandbomsen

Tulum er et nydelig sted, kjent for pudderhvite sandstrender og glitrende, blått vann. Langs Tulums berømte strender finner du endeløse restauranter, kafeer og strandklubber du kan slappe av på for å nyte sol, sjø og strand.

Men Mexico handler ikke bare om strandklubber og luksuriøse feriesteder. Byens gamle mayaruiner ved stranden er et must å besøke, med sine historiske grå templer og pyramider som skiller seg ut mot det glitrende blå vannet. Området er også fullt av cenoter, naturlige svømmehull dannet av underjordiske elver.

Sørg for at du besøker minst én cenote under besøket i Tulum, for eksempel den populære Dos Ojos. Denne cenoten er mest kjent for sitt vakre turkise vann og overjordiske atmosfære. Det er mulig å snorkle eller dykke gjennom cenotens krystallklare vann og utforske grottesystemets mange kamre og passasjer for en uforglemmelig opplevelse.

9. Banff, Canada: for naturelskere

Banff ligger i hjertet av de kanadiske fjellene og kan by på en av verdens beste naturopplevelser, postkortverdige fjellandskap, knallblå innsjøer og et rikt dyreliv.

Å besøke Banff nasjonalpark er et must på ethvert besøk til denne delen av verden. Canadas første nasjonalpark står på UNESCOs verdensarvliste og dekker over 6500 kvadratkilometer. Dette byr på mange muligheter for fotturer, terrengsykling og ikke minst villmarksliv. Utforsk parkens mange turstier som spenner fra enkle spaserturer til utfordrende turer over flere dager, og nyt det storslåtte landskapet i kanadiske Rocky Mountains. Vårt favorittsted? Lake Louise, en innsjø med isbre i hjertet av parken med perfekt utsikt. Innsjøen med sitt turkise vann – omgitt av snødekte fjell – gjør den til et perfekt sted for fotturer, kajakkpadling og feriefotografering.

Uansett hvilket feriemål du velger for 2024, vil du garantert få en uforglemmelig tur fylt med eventyr, avslapning og nye oppdagelser. Så begynn å planlegge sommerferien i dag og gjør deg klar til å utforske alt det verden har å by på.

Og når du kommer hjem, sørg for å lage en nydelig fotobok for å ta vare på alle de spesielle øyeblikkene. Trenger du hjelp til planleggingen? Bare slapp av, for her kan du se våre råd om hvordan du lager den perfekte fotoboken.