Bucket List reisemål for 2024

Av Fotoknudsen 12. desember 2023

Fra Mexico til Mongolia, her er våre toppvalg for reiser i 2024

Gjør 2024 til ditt mest eventyrlige år hittil med denne bucketlisten over trendy reisemål. Enten du drømmer om å ta familien din med på ferie i Europa, kjæresten din til Sør-Amerika eller vennetur til Asia, dette er de beste stedene å reise til i 2024.

Sjekk ut våre spennende reisemål, nye jernbaneruter og steder med få restriksjoner som vil gjøre reiseeventyret ditt mer tilgjengelig enn noen gang før. Uansett hvor du velger å dra i 2024, så kan du være sikker på å skape mange nye minner å fylle reisefotobøkene dine med.

Så les videre og gjør deg klar til å lage noen ekstra spennende og nye reiseminner!

1. Chile

Chile sjarmerer uansett om det er maten eller friluftslivet som frister. Dette fantastiske vidunderet av et land kan skryte av alt fra saltsletter og vulkaner til isbreer og fjorder. Hva med en topptur i Patagonia som en en-gang-i-livet-ekspedisjon? Eller rusle rundt i Valparaísos gater fylt med kunstverk og la deg friste av lokale viner og kreative matretter? Den nye presidenten har store planer for å øke turismen, og reisende har aldri vært mer velkommen i Chile.

2. Albania

Albania blir ofte omtalt som «Europas stigende stjerne» og kan skryte av vakker natur med sin krystallklare kystlinje langs Adriaterhavet og en rik kultur, formet av sin osmanske og kommunistiske fortid. 2024 skal bli et ekstra spennende år for Albania, med flere besøkende enn noen gang, takket være nye lokale reformer for turismen og nye flyruter som gjør det raskere og rimeligere enn noen gang å komme seg dit.

3. Mexico

Ta en tur rundt i Mexicos pulserende gater, nyt landets smakfullle kjøkken, opplev de fargerike markedene, gatemusikken og mer kunst og kultur enn noen piñata-pinne kan overleve. Og med et nytt ambisiøst tognett som lanseres i 2024, kan du besøke mange nye steder med stil og komfort. Mayan Train Network skal være Mexicos første offisielle langdistansetjeneste for passasjerer, med mer enn 1500 km inter city-spor fra den fantastiske Yucatan-halvøya. Ta turen til de karibiske strendene i Oaxaca eller sjekk ut de gamle Maya-ruinene. Og reiser du på rette tidspunkt, kan du til og med se solformørkelsen i 2024 mens du nipper til cocktailer på den silkemyke sanden i Mazatlán.

4. Egypt

Egypt, med sin unike transkontinentale beliggenhet med grenser både til det nordøstlige hjørnet av Afrika og Sinai-halvøya i Asia, er uten tvil en av verdens mest interessante destinasjoner når det gjelder kultur. Og her finner du mange verdensberømte steder å utforske. Ta et bilde ved den store pyramiden i Giza og selfies med den store sfinksen, og hvis det noen gang skulle være bilder du kan fremkalle og stolt vise frem på veggene hjemme, så er det disse. Og med det nye store museet til milliarder av dollar som åpner i begynnelsen av 2024, er dette året da du bør sette kursen mot Egypt.

5. Mongolia

Hvis du drømmer om et ekte eventyr fylt med store opplevelser, må du sette Mongolia på reiselisten din for 2024. Dette unike landet ligger mellom Russland og Kina og lever av kultur og geografiske underverk. Gå deg vill på de store, åpne slettene, eller dra til fjells for å se de legendariske mongolske rytterne i arbeid. Disse dyktige vokterne, som er mestere i bueskyting, bryting og ørnejakt, fortsetter sine tradisjoner som kan dateres helt tilbake til Djengis Khans dager. Og det beste av alt: Mongolias spennende reiselivskampanje for 2024 avslører lettere visumrestriksjoner, med håp om å ta imot flere reisende enn noen gang før.

6. St Lucia

Selv om Karibiens krystallklare vann er en av dine store tropiske drømmer, trenger ikke det være den eneste grunnen til å fly inn i det eventyrlige ferieparadiset, St Lucia. Turistkontoret på øyen gjør store fremskritt for å få 2024 til å handle om deres kultur, historie og lokale kjøkken. Ta turen i juli og opplev det legendariske St Lucia-karnevalet, hvor du kan danse til calypso-rytmer og smake deg gjennom fjell med klassisk kreolsk mat. Usikker på om du har lyst på en lat strandferie eller kultur? Dra til St Lucia i 2024 og nyt det beste av begge!

7. Kroatia

Den kroatiske delen av Adriaterhavet er kjent for sitt krystallklare vann og strålende blåfarger. Her finner du også pittoreske byer, en rik kulturarv og storslagne fjellandskap. I tillegg er kroatene et varmt og gjestfritt folkeslag som alltid tar i mot de reisende med åpne armer. Et spektakulært land med noe for enhver smak, og Kroatia vil garantert fascinere deg!

8. Bologna

Bologna er kjent som Italias kulinariske hovedstad og er samtidig en fantastisk middelalderby der «la dolce vita» (det gode liv) råder. Bologna er alltid verdt et besøk, men sommeren 2024 er det enda flere grunner til å besøke denne legendariske feriebyen. Tour de France starter i Firenze 29. juni, men mye av løpet suser gjennom de nydelige svingene i Emilia-Romagna-regionen, der Bologna er hovedstaden. Hvis du kan klare deg uten både gelateria og trattoria, er det flere turselskaper som tilbyr sykkelopplevelser rundt i hele regionen. Så kan du skryte av at du har syklet noen av distansene på Le Tour’en! Eller du kan bare ta en pizza og se den på avstand.

9. Victoria, Australia

Sol, surfing og… varmekilder?! Legg fra deg surfebrettet, glem BBQ’en og forbered deg for en annen side av den australske livsstilen. Victorias splitter nye Great Victorian Bathing Trail forbinder alle de mange termiske varmekildene og badeplassene langs Victorias solrike kystlinje i sør. Start i Melbourne, eller ta en biltur fra Portland til Merrimbula med fokus på velvære. Reis dit i 2024 før ryktet spres og nyt rolige, solfylte dager som får deg til å drømme om å flytte dit for alltid.

10. India

Verdens mest fargerike land er også den ultimate opplevelsen for den nysgjerrige fotturisten. Fra rickshaw-summende byer til tempeltoppede fjell og turstier i Himalaya, her er det bokstavelig talt mer å utforske enn noen reisende noen gang kunne drømme om. Og i 2024 vil det hele være mer tilgjengelig enn noen gang. Ikke bare vil nye flyruter gjøre det mye enklere å dra til India fra Europa og Amerika, men en nyoppbygget jernbane vil også sørge for en mer komfortabel og autentisk innlevelse i indisk kultur.

Hvilke opplevelser søker du? Uansett om du bestemmer deg for å reise til ett eller alle disse topp-reisemålene i 2024, sørg for å nyte hvert sekund og ta mange bilder. Fremkall favorittminnene dine i en reisefotobok og ta vare på dem for alltid.