De beste gruppespillene som får frem det indre barnet

Av Fotoknudsen 21. august 2017

Du er aldri for gammel til å være leken! Vi har kommet opp med en liste over de beste gruppespillene for voksne. Legg igjen hemningene dine ved døren!

beste gruppespill

Enten du er på piknik i parken eller nyter en lat dag på stranden, vil listen over uteleker for voksne underholde deg. Ikke glem kameraet ettersom det vil sikkert oppstå flere minneverdige øyeblikk du kan fange på film.

Blindebukk

beste gruppespill blindebukk

Dette spillet er som å leke sisten, bortsett fra bindet for øynene. Det trengs tre eller flere deltakere, en spiller har bind for øynene og mister retningssansen når den blir snurret rundt. De andre deltakerne som ikke har bind for øynene erter på seg den “blinde” ved å rope navnet og dukke slik at de ikke blir fanget. Målet er at en av dem blir fanget.

Minnespill

beste gruppespill minnespill

Dette spillet er perfekt for en bursdagspiknik eller som festleker for voksne fordi du kan skreddersy bildene til anledningen. Fremkall noen bilder i par og legg dem på bakken med bildesiden ned. Snu dem etter tur og finn bildene som matcher hverandre.

Cornhole

beste gruppespill cornhole

Dette er et perfekt plenspill i hagen eller parken hvor spillerne skal kaste erteposer på en hevet plattform med et hull i enden. En pose i hullet gir tre poeng, mens en pose på plattformen gir ett. Spillet fortsettes helt til et lag eller en spiller får (eller mer enn) 21 poeng.

Rockering

beste gruppespill rockering

Hva kan du gjøre sammen med mange mennesker og to rockeringer? Lek med rockering! Reglene er enkle, men det er overraskende vanskelig og veldig gøy. Et likt antall mennesker stiller seg opp på to rekker og holder hendene. Den som står først i hver rekke har en rockering. Hvert lag må få rockeringen til enden av rekken – uten slippe taket til hverandres hender!

Du må dukke, vri på deg og hoppe slik at rockeringen sendes videre. Laget som får sin rockkering gjennom rekken først vinner!

Vannballong varm potet

beste gruppespill vannballong

Fyll noen vannballonger med vann og kast og ta dem imot i en sirkel. Målet er å kaste ballongen så raskt som mulig slik at den etterhvert vil sprekke over noen. Perfekt på en varm dag på stranden. Ikke like perfekt hvis du ikke vil bli våt.

Kubb

beste gruppespill kubb

Dette populære utendørsspillet kommer opprinnelig fra Sverige, men er i dag populært overalt. Målet er å få kubbene til å falle ved å kaste trepinner (kastpinnar) på dem. Kubb er en mellomting mellom bowling og hesteskokasting.

Erobre flagget

beste gruppespill erobre flagget

Hvis du ser etter noe å gjøre sammen med en stor gruppe mennesker på en varm sommerdag er erobre flagget ideelt. Det er veldig gøy og forberedelsene er minimale. Et skogområde er best, eller i en park med tre og busker.

For å spille må to lag gjemme en gjenstand (flagget) på sitt eget territorium. Ditt lag skal forsøke å ta motstanderlagets flagg, og ta det med tilbake til eget territorium før det andre laget finner ditt lags flagg. For å forsvare flagget ditt kan du “ta” en motstander på ditt territorium til “fange” til de blir “tatt” og satt fri av en av sine egne lagmedlemmer. Det første laget som fanger det andres flagg vinner runden.

Gjett hvem?

beste gruppespill gjett hvem

Man må ikke løpe rundt i alle utendørsspill. Hvorfor ikke sette seg ned i en sirkel på et piknikpledd for å spille gjett hvem? Fremkall bilder av noen alle kjenner og tildel dem til hver spiller. Deretter kan dere stille spørsmål (må være mulig å svare ja eller nei) for å finne ut hvem det er.

Hackysack

beste gruppespill hackysack

Dette utendørsspillet kan enten bli spilt av én eller flere personer, og du kan til og med lage din egen hackysack. Bare fyll en sokk med sand og start leken. Målet er å holde hackysacken i luften så lenge som mulig. Bruk føtter, knær og skuldre.

Sandslottkonkurranse

beste gruppespill sandslott konkurranse

En klassiker på stranden. Sandslottkonkurranser engasjerer alle aldersgrupper. Sett på et tidsur og sett i gang og grav. Den som er utnevnt til dommer har i oppgave å utpeke vinneren til slutt. Hvorfor ikke fange de morsomme øyeblikkene på film ved å ta bilder av alle sandslottene.

Les våre strandbildetips for mer inspirasjon.

Robinson

beste gruppespill robinson

Perfekt for alle konkurransemennesker. Del opp i lag og finn på forskjellige leker hvor dere kan bedømme hverandre. Vi elsker tautrekking, hoppeløp (spesielt vanskelig på sand), balansekonkurranser og trillebårløp.

Strandkanonball

beste gruppespill strand kanonball

Alle kjenner til reglene for kanonball, og det er enda morsommere når dere spiller ute i en stor gruppe. Bruk en myk ball og sikt på nedre del av bena – under knærne og over anklene.

Har du blitt inspirert? Del denne bloggposten på sosiale medier slik at vennene dine får lyst å spille, arranger en dag med spill i parken eller på stranden..