En samling ferie- og reisetilbehør på en gul og blågrønn bakgrunn.

På vei til sommeren? Sørg for at du er best mulig forberedt til å ta fantastiske bilder fra reisene dine og pakk ned disse fem må-ha-tingene for å se severdighetene og suge inn atmosfæren.

1. Et stativ

Et stativ er det perfekte verktøyet for å ta helt fantastiske bilder, panoramaer og timelapser, men det er jo ekstrautstyr som du må drasse med deg. Størrelsen avhenger helt av hva slags tur du har planlagt – hvis du hopper fra by til by vil et mer kompakt stativ som du lett kan få oppi sekken være ideelt. Men hvis du er ute på landet eller på fjellet, vil et større stativ hjelpe deg til å fange disse scenene som tar pusten fra deg på en måte som virkelig gjør inntrykk. Stativer finnes i alle former og størrelser, så gå på jakt etter et stativ som passer til reisen din.

Et bilde av Colosseum i Roma i solnedgangen, med en person som holder en selfiestang som peker mot et skip fra det 17. århundre innenfor sirkelen.

2. Minnekort

Det du minst ønsker når du er ute og knipser, er at den fryktete meldingen “Minnekortet fullt” skal dukke opp på kameraet ditt. Så pass på at du tar med ett eller to ekstra kort avhengig av hvor mange bilder du regner med å ta. Micro SD-kort gir mye for pengene, og de er så små at du kan ta med en hel haug uten at du merker det på vekten.

Et bilde av Den uferdige katedralen i Barcelona ved solnedgang, med et bilde av et standard minnekort på fingeren til en person innenfor sirkelen.

3. En powerbank eller bærbar lader

Ok, kanskje det du aller minst ønsker skal skje, er at batteriet i kamerat ditt går i svart under reisen. Derfor er en powerbank viktig. Du bør gå for en powerbank med minst 10,000mAh slik at du lade flere ganger i løpet av en dag – noe du helt klart vil være glad for når du kommer over det fantastiske bildet etter 7 timer på tur!

Et vakkert bilde av en fjelldal, med en liten landsby i bakgrunnen og nåletrær som dekker landskapet, og en mobil og en powerbank som holdes foran en kystlinje innenfor sirkelen.

4. Blokk og penn

Et bilde forteller mye om en scene eller et øyeblikk, men ofte skjer det mye mer der som du ikke kan se. Tar du med deg en notisbok på reisen og skriver en reisedagbok – i det minste en fotodagbok – der du noterer lydene, luktene, navn på mennesker eller steder, vil det virkelig hjelpe deg til å gi historien kjøtt på beinet når du er hjemme igjen og skal lage en fotobok.

Et par sitter i fluktstoler på en solfylt strand, med en notatblokk med skriblerier i innenfor sirkelen.

5. Kameraet

Ja, klart du skal ha med deg et kamera – men det store spørsmålet er, hvilket kamera? Hvis du vandrer mye rundt omkring, vil et tungt kamera sinke deg og vil kunne bli en byrde. Men hvis du er ute etter bilder som virkelig gjør inntrykk – jo større, desto bedre. Du kan selvfølgelig ta med begge deler, og veksle mellom dem etter hva slags planer du har for dagen. Og, som alltid, hvis du har et veldig godt mobilkamera, vil det være mer enn godt nok for fra dag til dag-fotograferingen din.

To unge kvinner ligger i gresset med blomster over øynene, en ung jente holder et retro-aktig kamera innenfor sirkelen.

Så når du skriver listen over alt du må ha med, sørg for å inkludere disse viktige tingene slik at du er fullt og helt foto-forberedt denne sommeren. Og husk, uansett hvor eventyrene tar deg, sørg for at du laster ned fotoknudsen-appen på iOS og Android slik at du kan gjøre flotte snapshots om til fantastiske fotoprodukter til og med før du kommer hjem.

Vi vil gjerne se hvordan sommerbildene dine blir, så del dem med oss på Facebook og Instagram gjennom å tagge oss i poster og historier med hashtagen #shareyoursummer.

Få fotoknudsen-appen

Kommentarer