Julen er altså slutt, men tiden er enda ikke helt inne for å begynne å planlegge sommerferien. Siden mange av oss er vinterdeppa på denne tiden av året, er det et perfekt tidspunkt for å ta med den du elsker på en romantisk helgetur. Det blir stadig lettere å finne billige flybilletter, og derfor er det enkelt å  stikke av til en europeisk by for en dose kultur og romanse.

Vi har gjort den tunge jobben for deg – alt du trenger å gjøre er å finne frem kameraet og bestille et hotellrom. Åh…ta også en titt på våre urbane fototips før du flyr avsted for å fange byen i sitt beste lys. Dette er de 12 mest romantiske byene som du absolutt bør sette på reiseønskelisten din.

Venezia

Venezia er et opplagt valg for en romantisk ferietur, men byen består av mer enn bare gondoler og solnedganger. Kom deg vekk fra folkemengdene, og fortap deg heller i de mange smugene og nyt utsikten fra broene. Ta en dagstur til Burano, en øy som er kjent for de fargerike husene til de lokale fiskerne. Og spis selvfølgelig pasta. Mye pasta.

Paris

Byen er kjent over hele verden som ‘kjærlighetens by’, så du er nok ikke overrasket over at Paris får en plass på denne listen. Det ikoniske Eiffeltårnet er blant de topp ti mest romantiske stedene man kan fri, og den vakre arkitekturen og den fantastiske maten kan virkelig skape en romantisk ferie. Hva som er vår favoritt? Å vandre rundt i gatene i Montmatre, spise flere croissanter enn vi har god av og nyte den panoramiske utsikten fra Sacre-Coeur.

Praha

Det er ikke bare utdrikningslag og billig øl i Praha. Det er mye mer ved den tsjekkiske hovedstaden enn man først skulle tro. Det gamle bytorvet er uten unntak et av de vakreste i Europa, og Malá Strana-distriktet med alle sine grandiose og barokke hager er definitivt stedet å dra. Om kvelden kan man skjule seg i skyggen fra Borgen i Praha. Den 1000 år gamle bygningen er virkelig imponerende.

Amsterdam

Den nederlandske hovedstaden er liten, men perfekt formet, og beskrives av de lokale som en “stor landsby”. Fra å utforske de brosteinsbelagte gårdsplassene og kanalene i Jordaan-distriktet til å sykle hånd i hånd gjennom Vondel-parken der det finnes mange romantiske aktiviteter. Vår personlige favoritt er å leie en egen båt og pakke med seg en piknik med nederlandsk ost og brød.

Hvis du heller foretrekker å ha bena plantet på tørr grunn, kan du ta en tur til Hortus Botanicus. Den botaniske hagen er fylt med naturlige herligheter.

Roma

Når du møter folk fra Roma, insisterer de på at ingenting er mer romantisk enn deres egen by. Og for å være ærlig, er det mye sant i det. Utforsk de mange antikke monumentene i byen, eller gjem deg bort i en italiensk trattoria og spis spagetti. Det er ikke vanskelig å kose seg i Roma … det er jo tross alt de som fant opp begrepet ‘Dolce Vita’.

Gent

Du trenger ikke å være der lenge for å forstå at denne flamske miniatyrbyen er en perfekt destinasjon for en romantisk helgetur. Slå deg ned på en kafé ved kanalen, nyt utsikten og la timene gå. Gamle St. Elizabeth Beguinage er et pittoresk sted rett utenfor bysenteret hvor du kan gå rundt og virkelig suge til deg all historien som finnes i området.

St. Petersburg

Selv om det kanskje ikke er den første byen du tenker på som romantisk, gjør den eventyraktige arkitekturen og interessante historien at St. Petersburg definitivt er verdt å legge til på listen. Det sies at kyssebroen gir hell for kjærester, og du kan på alle tider av døgnet se par som kysser på broen.

Kanalen rundt vinterpalasset er også heftet med overtro… i følge en legende, kan du hvis du har et ulykkelig forhold, komme hit og kaste noen mynter i kanalen samtidig som du tenker på den personen du elsker. De sier at dette vil løse alle dine problemer.

Bergen

Besøk Norges nest største by for å få en smak av den skandinaviske sjarmen. Start helgen din på Bryggen, som er beskyttet av UNESCOs verdensarvliste. Rekken av hanseatiske bygninger vil gi deg følelsen av å ha reist tilbake i tid. Vil du se en helt fantastisk utsikt over denne perfekt plasserte byen? Da tar du bare Fløibanen til toppen av Fløyen. Et bildeskjønt øyeblikk for alle romantiske par.

Zagreb

Split og Dubrovnik er populære steder om sommeren, men det er i vintermånedene den kroatiske hovedstaden Zagreb virkelig skinner. Gå deg vill i de sjarmerende gatene og opplev det blomstrende kafémiljøet. For noe litt mer sprøtt kan du besøke Museum of Broken Relationships – forhåpentligvis ikke et dårlig forvarsel.

Kraków

Polens tidligere hovedstad har i det siste utviklet seg til et sofistikert valg for et europeisk miniferie – det ideelle stedet for å ta med din bedre halvdel. Besøk gamlebyen og nyt det polske kjøkkenets spesialiteter på en av de mange restaurantene som ligger rundt markedsplassen. Ta en rusletur fra middagen på Bernatka-gangbroen – det perfekte stedet for å dele et romantisk kyss.

Bath

Bath blir igjen og igjen omtalt som den mest romantiske byen i Storbritannia, og nærheten til Bristol flyplass gjør den enkel å nå. Hvis været tillater det kan dere dra på piknik i Victoria Park og dele sjokoladedyppede jordbær med fantastiske Royal Crecent som bakteppe. Deretter kan dere vende nesen mot Bath Spa – det eneste stedet i England du kan bade i en naturlig varm kilde. Hvis du fortsatt har mer energi på lager, kan vi anbefale en tur med hest og kjerre rundt byen for å beundre den ikoniske georgiske arkitekturen.

Porto

Trikkene i Porto gir hele byen en gammeldags atmosfære som er diskret romantisk. Ta en tur langs elvebredden som vil føre deg fra Ribeira (et nabolag beskyttet av UNESCOs verdensarvliste) og hele veien til Foz, ved havet. Derfra kan du rusle langs promenaden og nyte en frisk lunsj med lokal sjømat. Dra tilbake til bykjernen ved solnedgang for å få med deg utsikten fra Serra do Pilar.

Har du valgt hvor du skal reise på din romantiske ferie? Ikke glem å pakke med deg kamera for å bevare all magien. Når du kommer hjem, kan du til og med lage en fotobok som gjør at minnene varer ekstra lenge. Les våre tips om å lage en fotobok fra byferie før du starter.

Vi håper disse tipsene har inspirert deg til å slå ut vingene og bestille din reise. Eller håper du på at en helt spesiell person tar deg med på tur? Hvorfor ikke dele denne bloggen på sosiale medier ved å klikke på ikonene under… og kanskje noen tar hintet.

 

Kommentarer