Fotobok fra weekendtur

«Som mange andre tar jeg masse bilder både med mobilen og kamera. Jeg syns det er koselig å lage fotoalbum, men det kan ikke måle seg med alle mulighetene man har om man lager en fotobok. Ikke minst sitter man mye raskere med resultatet i hendene».

Velge ut bilder til å lage fotobok

«Jeg lager fotobøker med bilder fra eksempelvis en ferie, en bursdag eller lignende. Etterhvert er planen å lage årbøker også, men det blir et litt større prosjekt. Når jeg skal velge ut bilder har jeg ikke på forhånd redigert og tatt ut bildene jeg vil ha i fotoboken. Jeg har åpent både redigeringsprogrammet og fotobokprogrammet (jeg har lastet ned designprogrammet for fotobok her), og så velger jeg bilder for hver side jeg lager».

«Til forside passer jeg på å få tatt et bilde med mye “ingenting” på. Det kan være himmel sand, vann, en ensfarget overflate eller rett og slett bare et bilde ute av fokus. Da får jeg plass til å skrive navnet på boken, og så liker jeg å ha med dato for når hendelsen eller ferien fant sted. På baksiden har jeg som regel bare et enkelt bilde i liten størrelse. Dette skaper en motvekt til den heldekkende forsiden».

Fotobok med minner

Sideoppsett

«Jeg deler ofte opp en fotobok i “kapitler”, med litt tekst på første siden om stedet vi var på eller hva vi gjorde den aktuelle dagen. Jeg er ikke den som skriver mest, og er det noe jeg bør bli flinkere på så er det å skrive mer om hva vi gjorde».

«Sideoppsettene jeg bruker mest er heldekkende bilde og 2 eller 3 bilder på en side. På heldekkende bilder, spesielt hvis det er en bok med Layflat-innbinding som denne er (og som jeg eeeelsker!), liker jeg å dra bilde en del over på neste side, men sjelden helt over. Jeg har også lagret noen egne sideoppsett med 3-4 bilder som går over en dobbeltside».

Fotobok med Layflat-innbinding

«På en dobbeltside liker jeg at alle bildene er tatt på samme tid. Da er de i samme farger, og “forteller en historie” på siden. Jeg prøver å ta bilder av mat, dyr, landskap og annet for å bryte litt opp. Jeg bruker ikke for mange bilder på hver side, da jeg liker en litt minimalistisk stil».

Fotobok fra fotoknudsen

Hvis du vil se mer av bøkene og bildene til Ellinor kan du ta en titt på bloggen Spesiellinor.no eller følge henne på Instagram @spesiellinor

Sjekk ut fotoknudsens store fotobokutvalg.

Kommentarer