Hva er forskjellen mellom stivt og mykt omslag på en fotobok? Hvilket omslag passer best? Uansett hvilket omslag du velger, ønsker vi at du skal få mer ut av øyeblikkene dine. Og omslaget er det første dere legger merke til når du, familien din eller vennene dine ser en fotobok som du har laget, og vi vet at det kan være vanskelig å velge mellom et stivt eller et mykt omslag.

Forskjellen mellom stivt og mykt omslag på en fotobok

Det er ganske vanlig at folk velger den samme typen omslag for alle fotobøkene de lager med fotoknudsen, men alle bøker er ulike og egentlig finnes det ikke noe riktig eller feil svar. Det viktigste er at du velger det alternativet som du liker best og er mest komfortabel med. Prøv å se for deg hvordan du vil at fotoboken skal se ut før du begynner å lage den. Ser du den for deg med mykt eller stivt omslag? Da har du allerede en slags ide om hva du ønsker deg.

Det finnes ikke noen regler når det gjelder hva som er det riktige valget, men hvis du ikke er sikker kan vi komme med noen forslag.

Et stivt omslag beskytter selvfølgelig boken bedre og gir den en mer eksklusiv følelse og vekt. En bok med stivt omslag ser ofte litt mer imponerende ut, mens et mykt omslag gjerne føles mer tilgjengelig, moderne og innbydende – også er det billigere å produsere.

Hva slags typer fotobøker har stivt omslag?

Bøker med stivt omslag er vanligvis bøker som feirer begivenheter som fødsler, bryllup og fødselsdager. En fotobok med stivt omslag er sannsynligvis det riktige valget dersom du vil at boken skal føles litt formell og ha litt tyngde, og hvis boken har glanset papir og sideoppsett med flere bilder på hver side og rammer, passer det godt med et stivt omslag.

Hva slags typer fotobøker har mykt omslag?

Mykt omslag passer godt for bøker som viser frem reise- eller gatebilder – noe vi hos fotoknudsen elsker å gjøre. Hvis du har heldekkende bilder eller ett bilde per side passer det vanligvis best med et mykt omslag, og det gjelder også dersom du har valgt matt papir til fotoboken din. Hvis du tenker på moderne designpublikasjoner eller fotobøker i kunstforretninger, er de vanligvis laget med mykt omslag.

Velg det du liker best

Når det kommer til stykket så er det helt og holdent opp til deg. Det er du som vet best om et stivt eller mykt omslag vil presentere fotoboken din på den beste måten. Og vi har det du trenger!

Nå er du klar for å lage den perfekte fotoboken.

Start nå

Kommentarer