Lær om vårt Make-A-Wish-partnerskap

Av Fotoknudsen 11. juni 2024

fotoknudsen er langsiktig sponsor av veldedighetsorganisasjonen Make-A-Wish International som bidrar til å glede barn med alvorlige sykdommer gjennom alle sine organisasjoner både i Norge men også hele Europa.

Hva er Make-A-Wish?

Make-A-Wish-stiftelsen er en Europeisk veldedighetsorganisasjon som bidrar til å oppfylle ønskene til barn i alderen 2-18 år, som er diagnostisert med alvorlige sykdommer.

Tusenvis av barn har fått alvorlige diagnoser som for alltid har forandret livet både for dem og deres familier. En sorgløs barndom har tatt slutt og er erstattet med behandlinger, sykehusbesøk og søvnløse netter. Å få oppfylt et ønske kan bety alt for en barndom preget av alvorlig sykdom. Det kan bli et stort lys i hverdagen som gleder både barna og deres kjære, og som kan få varig innvirkning på livet deres.

Hva innebærer partnerskapet?

Våre organisasjoner deler verdier knyttet til feiringen av livet, minnene og øyeblikkene vi skaper og de uforglemmelige historiene vi lager underveis. Dette er grunnen til at vi har inngått et samarbeid med Make-A-Wish International: Vi er lidenskapelig opptatt av å feire disse dyrebare øyeblikkene med barna og deres familier. Vi støtter Make-A-Wish gjennom innsamlinger, støtte til fotoprodukter og frivillig arbeid.

Vår frivillighet

Ved å dele våre produkter og samle inn penger, håper vi å kunne støtte samt å innfri ønsker for en uforglemmelig opplevelse. Vårt team av frivillige lager, trykker og sender ut fotobøker for rundt 500-700 ønsker gjennom alle Make-A-Wish avdelingene i Europa hvert år, for å hjelpe barna og deres familier å sette pris på disse minnene.

Møt Alexander Hof, Produkteier og Frivillig fotograf!

Hvordan ble du involvert i frivillig arbeid for Make-A-Wish?

“Jeg registrerte meg som frivillig fotobok-skaper. fotoknudsen som er en del av et større Europeisk selskap, har sammen med en større gruppe merkenavn i hele Europa, vært en Make-A-Wish-partner i over et tiår og dette samarbeidet startet med at vi trykket en gratis fotobok for hvert ønske, noe jeg og resten av teamet på 50 frivillige fortsatt gjør med glede og stolthet i dag.”

Hva innebærer det egentlig?

“Vi får tilsendt bilder av ønskereisene, og redigerer og dokumenterer dem i en av våre flotte fotobøker som kan sendes til familien. Og det er dette som er vår hensikt, det å skape glede ved å koble folk sammen med de øyeblikkene som betyr mest.

Jeg skjønte raskt at det var vanskelig å fortelle en historie man ikke har vært med på selv, så derfor søkte jeg også på rollen som frivillig fotograf, og nå blir jeg jevnlig med for å fange magien med å skape glede for disse barna. Jeg har også fått lov til personlig å levere noen av bøkene til barn som bor i nærheten – det er fantastisk å se smilene når barna får gjenoppleve ønskeopplevelsene sine. Barn verdsetter disse bøkene så mye, og har en tendens til å ta dem med til sykehuset når de trenger innleggelse for behandling. Det er et veldig verdifullt minne for dem.”

Vår innsamling

En annen måte som fotoknudsen hjelper Make-A-Wish på, er ved å samle inn penger. I september 2023 tok et team på 21 lidenskapelige ansatte fra fotoknudsen sin største fysiske utfordring til nå: en 500 km sykkeltur fra London til Amsterdam på fire dager, og samlet inn €20 000 til stiftelsen.

Møt Madalina Ion, Social Media Manager og deltaker på sykkelturen!

Hva inspirerte deg til å delta på sykkelturen til Make-A-Wish?

“Jeg ble begeistret for ideen om å øke bevissthet og midler til stiftelsen, og å bidra til å bringe glede til barna og familiene som er berørt av så kritiske tilstander. Jeg er også glad i opplevelser, og få muligheter til å gå ut av komfortsonen min for å lære mer om meg selv. Og jeg tenkte at det ville være en flott mulighet til å knytte nye forbindelser med kolleger som jeg kanskje ikke jobber med til daglig, for bedre å forstå selskapet vårt som helhet.”

Hva var det vanskeligste for deg?

“På et veldig personlig plan var sykling i Storbritannia den mest risikofylte delen, jeg bor i Amsterdam, og Storbritannia var et land jeg ikke kjente til vedrørende sykkelregler som jeg måtte tilpasse meg raskt, som biler som kommer fra den andre side av veien og bakker som fikk meg til å tvile på meg selv. Men den vanskeligste delen gir også en mulighet for inspirasjon og ny læring. De fire dagene var vanskelige, ja, men til slutt var det verdt det fordi vi alle hadde sjansen til å hjelpe i en sak som er dedikert til de barna som lider hver dag.”

Vi er stolt av å støtte det arbeidet Make-A-Wish International gjør. Følg våre sosiale medier for oppdateringer om partnerskapet.

Du kan finne ut mer om Make-A-Wish International på https://worldwish.org/ og Make-A-Wish Norge på https://makeawishnorge.no/