Syv kreative ideer til en personlig fotobokgave

Av Fotoknudsen 10. oktober 2022

På jakt etter den perfekte, personlige gave? Sjekk ut disse kreative fotobokideene fra fotoknudsen.

Å lage den perfekte, personlige gave virker som en krevende jobb, ikke sant? Men med fotobøkene fra fotoknudsen er det lettere enn du tror. Enten du gir den til kjæresten eller til bestemoren din, vi viser deg hvordan. Våre enkle, men kreative ideer til fotoboktemaer vil oppfylle alle dine ønsker.

Ta en titt på disse syv ideene for å få inspirasjon

Kok sammen en kokebok.

Til matelskerne i livet ditt, en kokebok fylt med familiens beste retter vil uten tvil gjøre susen. Med våre eksklusive, forhåndsdesignede temabøker er det veldig enkelt å lage en kokebok. Designet er klart – du trenger bare å legge til bilder og fremgangsmåter. Hvis du vil gå all in, hvorfor ikke få hele familien til å sende deg oppskrifter og gjøre det til et felles prosjekt? Spør slektningene dine om bilder av deres beste retter og om oppskrifter som har gått i arv gjennom generasjonene, og la oss håpe at de vil avsløre sine mest hemmelige ingredienser.

Lag en bok om familiens historie

En annen gave som er vel gjennomtenkt, og som hele familien kan hjelpe til med, er en bok om familiens historie. Grav dypt ned i arkivene, rot litt i de gamle skoeskene med bilder, og skann dem. Vil du ta den helt ut, sjekk slektstreet ditt og skann inn den oppdaterte versjonen også. Husk å tilpasse alle sidene med navn, datoer og steder for å bidra til å gjøre familiens historie enda mer levende.

Lag en bok full av milepæler

Tar du stadig nye bilder av den minste? Da er en bok om babyens milepæler noe for deg. Vær kreativ med bilder fra de første skrittene, de første smilene og få gjerne også med noen søte fortellinger fra det første året. Dette vil bli en nydelig gave til bestemor, eller du kan gjemme boken til en større bursdag for babyen din – som til 18- eller 21-årsdagen – jo morsommere bilder, jo bedre er ideen.

Fortell en historie

Har du noen små bokormer i livet ditt? Lag deres egen fortelling. Gjør dem til hovedpersonen, plott ut en enkel fortelling som passer deres personlighet – det kan være en eventyrhistorie eller en superhelthistorie som kan styles som tegneserie – og inkluder noen av favoritt-tingene deres, kanskje husets kjæledyr? Her kan du slippe kreativiteten løs og lage boken fra bunnen av, eller bruke en av våre forhåndsdesignede temabøker for barn for å komme raskt i gang.

Lag en bok hver eneste sesong

For de slektningene du ikke ser så ofte, hvorfor ikke gi dem en fotobok hver sesong? Du kan inkludere alle familiebildene dine, fra sommerens ferie til vinterturene med barna, og bruke den som en oppdatering av det dere har holdt på med. Da får de noen hyggelige, små overraskelser i postkassen med noen måneders mellomrom.

Gjenopplev din kjærlighetshistorie

Hvorfor vente til Valentinsdagen med å fortelle din bedre halvdel hvor spesiell den er for deg? Lag en fotobok med alle de fantastiske øyeblikkene dere har hatt sammen. Det trenger ikke å være et jubileum heller. Du kan bare trylle den ut av det blå, med minner fra første date og til milepælene som har kommet underveis.

Lag en kreativ reisebok

Globetrotterne ville elske en reisebok med alle favorittdestinasjonene. Du kan sortere gjennom år med tidligere eventyr og lage en bok for hvert land. Selv om reisene ikke gikk så langt avgårde, så har vi noen flotte lokale reisebøker som er superenkle å tilpasse. Alle er designet profesjonelt med farger fra det norske flagget, eller typiske aksenter fra Vestlandets fjelltopper til Vesterålens fiskevær.

Det finnes en gavebokidé for alle, enten du er på jakt etter den perfekte bursdagsgave, eller bare en overraskelse for å vise noen at du tenker på dem. Til hvem skal du lage din neste fotobok fra fotoknudsen? Sett i gang og la kreativiteten blomstre.

Lag nå