Lag ditt eget innpakningspapir til jul

Av Fotoknudsen 12. desember 2023

Innpakningspapir er det beste materialet når det kommer til gaveinnpakning. Men du kan gjøre gavene dine enda mer unike ved å gjenbruke de forskjellige papirtypene du har hjemme hos deg selv. Har du noen gamle aviser et sted? Eller kanskje noe musikkark, blader eller til og med bøker du ikke trenger lenger? Vel, nå er det på tide å finne dem fram og bruke dem! For du kan være trygg på at selv den kjedeligste siden i avisen kan bli til en flott gaveinnpakning.

Den tradisjonelle innpakningsteknikken

La oss starte med den enkleste måten å lage en fin og enkel innpakket gave på.

Dette trenger du:

  • – Et kreativt innpakningspapir etter eget valg
  • – Saks
  • – Tape

Trinn 1: Mål opp riktig mengde innpakningspapir. Rull papiret rundt esken og bruk en penn for å sette et merke. Pass på at du har et par centimeter ekstra. Gjenta for sidene. Klipp deretter papiret ut etter merkene.

Trinn 2: Brett den ene enden av papiret over bunnen på gaven. Tape papiret fast til gaven. Ta den andre siden av papiret og brett det slik at det overlapper den teipede siden. Trekk det litt strammere for å få en jevn kant.

Trinn 3: Snu gaven slik at den ene siden vender mot deg. Brett toppen på papiret ned og bunnen opp. Brett papiret for å lage to trekanter. Brett den venstre trekanten til midten, og teip den fast. Brett deretter den høyre trekanten til midten og teip den fast. Sørg for å brette godt for å lage rette kanter. Gjenta for den andre siden.

Når papiret ditt ikke er stort nok

Det er mange kreative måter å pakke inn en gave på når du ikke har nok papir. Dette er en enkel og lett måte å dekorere gavene dine med flere mindre biter.

Dette trenger du:

  • – Ditt valg av innpakningspapir
  • – Saks
  • – Tape

Trinn 1: Plasser esken på papiret, la den øverste delen av papiret dekke mer enn halvparten av den siden, og den nederste delen av papiret nok til å pakke over tre fjerdedeler av esken.

Trinn 2: Tape bunnen hele veien rundt toppen av esken.

Trinn 3: Trykk en av sidene innover og lag en trekantform på toppen. Trekk trekanten på toppen av esken. Gjenta for den andre siden.

Trinn 4: Ta den nedre trekanten på den første siden og trekk den for å overlappe på toppen av esken. Gjenta for den andre siden. Tape for å sikre mønsteret.

Trinn 5: På siden av esken du ikke dekket ennå, pakk denne inn på tradisjonell måte.

For små gaver

Størrelsen på en gave har ikke noe å si. Små gaver kan ha stor betydning, men blir ofte oversett. Det er synd! La oss gjøre dem enda mer unike.

Dette trenger du:

– Et kreativt innpakningspapir etter eget valg

  • – Saks
  • – Tape/lim
  • – Gammelt stoff (skjerf, skjorterester eller gensere, bandana…)

Trinn 1: Lim to ender av papiret sammen.

Trinn 2: Brett opp bunnen, og åpne den ene siden av den for å lage to trekanter på siden.

Trinn 3: Brett hver av vingene i to, den ene overlapper den andre. Lim dem sammen.

Trinn 4: Brett toppen ned, skap et hold på den brettede delen. Fest med bånd eller snorer.

Furoshiki innpakning

Denne innpakningsstilen er inspirert av japanske Furoshiki – en tradisjonell måte å pakke inn og transportere alle slags varer og gjenstander på.

Dette trenger du:

  • – Et stykke stoff (som stoffrester, turban, lite skjerf) Begynn å pakke inn

Trinn 1: Legg gaven på midten av stoffet, slik at sidene vender mot hjørnene.

Trinn 2: Pakk øvre og nedre hjørner av stofftrekantene rundt gaven.

Trinn 3: Trekk opp de to andre hjørnene, brett dem litt innover og knyt dem sammen på midten.