7 kreative måter å gi nytt liv til Instagram-bildene dine

Av Fotoknudsen 24. august 2023

Visste du at du kan laste opp bilder fra Instagram direkte til fotoknudsen sin app? Det har aldri vært enklere å lage fotoprodukter. Last opp alle favorittbildene dine fra Instagram med en gang.

Instagram er som regel der vi legger ut våre aller beste bilder, men det er jo litt sprøtt å bare la dem ligge der uten å gjøre noe mer med de! Her viser vi deg 7 kreative måter å gi nytt liv til Instagram-bildene dine, som også garantert vil se nydelig ut i hjemmet ditt.

Mange av disse ideene kan virkeliggjøres i mobilappen vår, slik at det er ekstra enkelt for deg å bruke bildene direkte fra Instagram. Det er alltid mulig å bruke en hvilken som helst kombinasjon av bilder fra Instagram, Dropbox, kamera og mobilen din. Trenger du mer boltreplass og ønsker å benytte designprogrammet vårt, så overfører du bare Instagram-bildene dine til datamaskinen din først.

Lag din egen veggdekor

Å lage veggdekor i appen er superenkelt. Gå for et enkelt bilde i helformat eller lag en fantastisk mosaikk på få minutter. Vår mosaikk-collage ble laget spesielt med tanke på Instagram. Med den kan du bruke mellom 4 og 81 bilder på et kvadratisk veggdekor. Les bloggen vår for mer inspirasjon om hvordan du lager veggdekor med mosaikk-collage.

Ikke alle Instagram-bilder er kvadratiske, så hvis du også vil ha stående og liggende bilder kan du lage et veggdekor-oppsett etter eget valg. Bare velg det formatet du ønsker, og deretter den størrelsen du foretrekker. I programmet kan du velge hvor mange bilder du ønsker å bruke i oppsettet. Ved å justere mellomrom kan du styre hvor mye luft du vil ha mellom og rundt bildene. Om du ikke vil ha det hvitt rundt, så kan du legge til en farget bakgrunn. Les våre eksperttips for veggdekor for å få de beste resultatene.

Lag veggdekor

Lag din egen fotovegg


Å lage en fotovegg er enkelt og får dine Instagram-bilder til å virkelig skinne. Vi anbefaler å lage mellom 4 og 9 ulike veggdekor (20×20 passer veldig bra!) og deretter henge dem på veggen i et rutenettformat. Lag alle i samme materiale for en ren og harmonisk stil, eller bruk en rekke forskjellige materialer for en mer eklektisk og dynamisk effekt. Liker du ideen om å lage en fotovegg? Les flere tips for fotovegger her.

Fremkall dine Instagram-bilder


Hva med å kopiere Instagram-kontoen din på veggen hjemme? Fremkall bildene dine rett fra mobilen og heng dem opp på veggen slik de vises på Instagram. På denne måten kan også legge til flere bilder etter noen måneder. Bruk gjerne washi-tape til å feste bildene dine for en tøff look.

Fremkall bilder

Vær kreativ med retrobilder


Dette blir litt som tipset ovenfor, men hvis du fremkaller bildene dine som retrobilder kan du legge til bildetekster nederst på bildet, akkurat som teksten på Instagram. Er du tilhenger av retrobildene våre? Vi har kjempemange kule ideer til hvordan du kan vise dem fram. Fremkall dem med fine bildetekster, og bruk som en nydelig gave til vennene dine slik at de kan lage sin egen minnevegg.

Lag en fotobok


Det er enkelt å lage fotobok. En liten fotobok er perfekt for Instagram-bildene dine, fordi jo mindre størrelse bildet fremkalles i, desto lavere kan oppløsningen være. Hvorfor ikke lage en årlig fotobok med Instagram-bildene dine? Bruk ett bilde per side og legg til bildetekst og dato, og du kan til og med legge til kommentarer fra venner som er verdt å huske. Les vår enkle guide for hvordan lage fotobok hvis du er usikker på hvordan du skal begynne.

Du kan også lage en stor fotobok med alle favorittbildene dine fra Instagram. Velg et bildeomslag med et utvalg bilder som kopierer feeden din. Du kan ha ett forskjellig bilde på hver side eller velge et sideoppsett og legge til 3 per side med bildetekster nedenfor. Vår automatiske oppsettfunksjon gjør dette enkelt for deg. Har du tenkt på at du også kan fremkalle Instagram-historiene dine?

Lag en fotobok

Lag en kalender


Lag en kalender og vis ditt aller beste Instagram-øyeblikk fra hver måned. Du kan velge et forhåndsdesignet tema som passer til bildestilen din, eller bare lage et selv, helt fra bunnen av.

Lag en kalender

Send et kort med favorittøyeblikkene


Hvem liker vel ikke å motta en hyggelig hilsen i posten fra venner og familie? Det er så hyggelig å få et håndskrevet kort fra noen du ikke ser så ofte, så vær den som sender det! Lag et kort fra bunnen av, ved å bruke noen av årets favorittbilder på Instagram lagt ut i et rutenett på forsiden. Skriv deretter individuelle hilsener inni og send dem til dine nærmeste. De vil sette stor pris på innsatsen.

Lag personlige kort

Vakre bilder og bittelitt fantasi. Det er alt som trengs for at favorittøyeblikkene dine skal se best mulig ut. Når du har vekket Instagram-feeden din til live, vil vi veldig gjerne se resultatene. Del et bilde med oss på Instagram med #fotoknudsen, så reposter vi de beste bildene videre. Lyst til å inspirere venner og familie i tillegg? Da deler du denne bloggen på sosiale medier ved å klikke på ikonene nedenfor.