8 enkle trinn for å lage en personlig kokebok

Av Fotoknudsen 25. juli 2017

Oppbevar alle de nydelige oppskriftene på ett sted med våre enkle tips og triks for å lage en kokebok.

Recipe book ideas

Alt fra din bestemors kyllinggryte til din brors berømte sjokoladekake – vi har alle oppskrifter vi elsker å lage om og om igjen – derfor er det lurt å oppbevare dem på ett sted. Å lage en fotobok som kokebok er enkelt takket være alle våre cliparts, rammer og bakgrunner med ulike temaer. Vi har også flere gode tips for at du skal få mest mulig ut av de kjempegode oppskriftene.

1. Planlegg

Kokebokideer familie 2

Samle sammen alle favorittoppskrifter fra venner og familie. Skriv deretter ned alle ingrediensene etterfulgt av den trinnvise prosessen.

2. Velg et tema

Kokebokideer mat 2

Du kan velge om kokeboken din skal inkludere alle slags oppskrifter eller om du ønsker å fokusere på et bestemt tema: Desserter? Hovedretter? Frokost? Vegetarisk? En bestemt ingrediens? Du kan til og med lage forskjellige kokebøker med ulike temaer.

3. Lag et system

Kokebokideer mat

Velg hvordan du vil sortere innholdet i kokeboken. Hvis boken inneholder alle slags oppskrifter, kan du sortere dem etter måltider med forretter først, hovedretter i midten og til slutt de gode søtsakene. Hvis du vil fokusere på et bestemt tema som f.eks. desserter, kan du sortere dem etter ingredienser, slik at hvert kapittel fokuserer på en bestemt ingrediens. Vær kreativ og sørg for at det er oversiktlig.

4. Begynn med å lage mat

Kokebokideer familie 1

Sett av god nok tid for å lage alle de forskjellige oppskriftene i kokeboken.  Pass på at omgivelsene alltid ser bra ut og at du tar i bruk et kvalitetskamera for bildene dine. Les våre tips om matfotografering slik at kokebøkene dine ser profesjonelle ut.

5. Vær kreativ

Kokebokideer omslag

Velg en tittel for kokeboken. Er det snakk om familieoppskrifter? Da kan du f.eks. kalle den noe sånn som “Familien Hansens hemmelig oppskrifter”. Gjør det til en lek! Når du velger et bildeomslag er det en god idé å velge det fineste bildet fra boken, eller kanskje lage en bildecollage av de forskjellige oppskriftene.

6. Lek deg med designmulighetene

Kokebokideer fotobok

Bruk clipart i håndtegned stil fra våre designalternativer på en bakgrunn som ser ut som papir, slik at oppskriftene får en rustikk og hjemmekoselig følelse.

7. Fokuser på de små detaljene

Kokebokideer fotoprodukt

For å få et restaurantpreg på boken din kan du ta i bruk fonter som Amatic SC og Open Sans på en tavlebakgrunn.

8. Fortell en historie

Kokebokideer familie

Legger du til små personlige anekdoter til oppskriftene vil boken bli mer interessant, og en fornøyelse å lese. Når lagde du denne oppskriften for første gang? Hvem lærte deg å lage den? Hva minner det deg om? Hva er historien bak? Det vil gjøre boken enda mer meningsfull.

Uansett om du er en erfaren kokk, en amatør på kjøkkenet eller ønsker å gi bort kokebøker i gave håper vi disse tipsene vil hjelpe deg. Se vår fotobokside for å finne den perfekte størrelsen og stilen som passer for deg.