Hvordan lage en fotobok til jul

Av Fotoknudsen 10. november 2023

En fotobok i julegave er en av de mest omtenksomme gavene du kan gi – og det er enklere å lage enn du kanskje tror! Sjekk guiden vår og se hvordan du lager en fotobok til familie og venner, og se samtidig noen av våre aller beste tips!

Vi har alle vært med på det: Jakten på den perfekte julegaven, og så ende opp med en impulsgave. En fotobok er en gave laget fra hjertet, en gave som sprer gode minner og fine øyeblikk, en julegave som garantert vil lokke frem smilet hos famillie og venner i årene som kommer. Og det aller beste? Om du velger et av våre nydelige design eller lager ditt eget mesterverk fra bunnen av, så er det enkelt å lage fotobok hos fotoknudsen.

Ideer til julens fotobokgave

Fordelen med å lage fotobøker i julegave, er at du kan lage den akkurat som du vil. Fyll den med bilder tatt opp gjennom årene, det kan være en babybok fylt med barnas første milepæler, eller et bryllupsalbum for å feire et spesielt jubileum. Med våre temabøker for jul kan du fylle på med så mye festmagi du vil på hver eneste side. Her er fem enkle trinn til hvordan du lager din fotobok denne julen.

Trinn 1: Hvilken historie vil du fortelle?

Det første du gjør når du skal lage en fotobok er å velge tema for boken din. Så aller først: Tenk over hva fotoboken skal fortelle og hvem den skal lages for. Handler den om familiens opplevelser det siste året, som gave til besteforeldre? Vil du fylle fotoboken med fantastiske opplevelser opp gjennom årene, som gave til gode venner? Eller hva med en romantisk fotobok til kjæresten din? Når du har bestemt tema og mottaker er du på god vei.

Idé til julefotobok: En av våre beste fotobokideer er å samle julebilder tatt opp gjennom årene. Gjør det til en morsom familieaktivitet og forbered en kosekveld eller to for å dykke ned i bildearkiver og gamle fotoalbum for å gi en fotogave som hele familien vil sette stor pris på. ”

Trinn 2: Velg design

Å velge design på fotoboken din er neste trinn. Bla gjennom våre fotobokmaler og velg et du liker godt. Hvis du vil ha julestemning, sjekk ut våre nydelige juledesign, eller hvis du heller vil ha et mer minimalistisk design, ta en titt på vårt brede utvalg av flotte temabøker. Husk at alle våre maler kan gjøres personlige, og du kan endre farger, fonter og sideoppsett akkurat som du selv vil, samt legge til cliparts, bakgrunner og tekst.

Godt tips for å lage en fotobok fra bunnen av: Hvis du har en klar ide om hvordan du vil ha den, velg gjerne å starte fra scratch og la kreativiteten blomstre. Velg alt fra farger og fonter til design på sideoppsett og morsomme bildeformater.

Trinn 3: Last opp bildene dine

Og nå begynner den beste delen, nemlig å laste opp og plassere bildene dine! Vi har massevis av funksjoner som gjør denne prosessen enkel. Du kan laste bildene dine opp rett fra kamerarullen på mobilen eller fra sosiale media i vårt online designprogram, eller laste dem opp fra PC eller nettbrett. Når det gjelder å konvertere gamle bilder om til digitale kopier, bruk en tradisjonell skanner eller last ned en enkel skanneapp.

Enkelt bildeoverføringstips: Vår overføringsfunksjon for mobilbilder er tilgjengelig på fotoknudsen sitt designprogram på desktop, både for Mac og Windows, noe som gjør opplasting av bilder enda enklere. Med en enkel QR-kode kan du sømløst overføre bilder fra mobilenheten til fotobokprosjektet ditt. I tillegg, hvis venner og familie er på samme WiFi-nettverk, kan de også enkelt laste opp bildene sine!

Trinn 4: Gjør fotoboken din personlig

Å lage den perfekte julefotoboken handler om mer enn å bare å velge ut bilder. Det handler også om å legge til et så personlig preg at mottakeren virkelig vil elske denne fotoboken. Husk at et personlig preg løfter fotoboken fra å være en samling med bilder til en hjertevarm reise fylt med gode minner. Her er noen ideer for å gjøre fotobokgaven din ekstra personlig.

Lag fengende bildetekster: Kommenter bildene dine med navn, datoer eller steder. Gjør det lille ekstra og bruk fantasien for å gjøre historien bak bildet til en overraskelse, eller del den morsomme vitsen som fikk hele familien til å le. Disse bildetekstene kan bli koselige notiser som gjør at de ikke bare ser øyeblikket, men også føler at de gjenopplever det.

Gi fotoboken din det lille ekstra: For å gjøre fotoboken ekstra julete, dykk ned i vår skattekiste av cliparts med juletema! Gi fotoboken en dæsj julestæsj med blinkende snøflak eller kanskje en søt nisselue på hodet til et familiemedlem. Alt fra kristtornblader til snømenn og sukkerstenger, vi har et enormt utvalg for å sikre at hver side popper av stemning.

Husk disse spesielle detaljene: Vurder å bruke forskjellige fonter som gjenspeiler feststemningen eller kanskje ha varierende bakgrunner for å skille mellom ulike festlige anledninger. Hvis et bilde fanger et kaotisk gaveøyeblikk fra julaften, så kan du omkranse det bildet med dekorativ julepapirgrafikk. Har du bilder fra en snørik dag? Legg til masse snøflak!

Ta med noen sitater: Ved siden av bilder og bildetekster er også sitater en fin måte å skape stemning i fotoboken på. Alt fra sangtekster til sitater fra familie og venner, disse fungerer også fint på en blank side og gir litt hvit plass i fotoboken din.

Trinn 5: Sjekk fotoboken og bestill

Det siste trinnet i “”hvordan lage fotobok”” er å ha en siste sjekk. Bla gjennom hver eneste side i den ferdige fotoboken, sørg for at alt ser ut akkurat som du vil og at det ikke er noen skrivefeil underveis. Når du er fornøyd, trykk på bestill og vent på at julens største mesterverk er på vei!

Her er en rask sjekkliste for ditt neste fotobokprodukt:

  • Tenk på tema – hva er historien din?
  • Velg et design eller start fra scratch.
  • Velg ut og last opp bildene dine.
  • Legg til dine egne ord og dryss over litt julemagi.
  • Ta en siste sjekk – og bestill!

En personlig fotobok er ikke bare en gave – den er en gjennomtenkt gest med et personlig preg som feirer glade øyeblikk, felles opplevelser og båndene som holder oss sammen. Er du inspirert? Klikk på link nedenfor og lag julens fotobokgave nå.

Start nå