Hvordan lage en bryllupsinvitasjon

Av Fotoknudsen 10. juni 2022

Ute etter tips til den perfekte bryllupsinvitasjonen? Alt fra elegante design som matcher ditt bryllupstema til personlige skrivesaker for å feire det lykkelige paret – vi har alt!

Å lage en nydelig bryllupsinvitasjon er kanskje noe av det mest spennende med bryllupsplanleggingen. Enten du planlegger en minimalistisk og elegant soaré eller en stor familiefest, så er en personlig tilpasset invitasjon en fantastisk måte å lade opp til den store dagen på. Heldigvis kan fotoknudsen gjøre det enkelt for deg – for hvem trenger vel ekstra stress når man skal planlegge et bryllup?

Vi har et stort utvalg av forhåndsdesignede invitasjonskort du kan velge blant, bare bla deg gjennom samlingen vår og finn det som matcher perfekt til ditt bryllupstema. De fleste av våre bryllupsinvitasjons-design kommer med matchende takkekort, hold av save the date kort og bryllupsalbum, noe som gjør hele prosessen så enkel som mulig.

Før du lager dine personlige bryllupsinvitasjoner, finn ut hva som er det beste tidspunktet for å sende ut invitasjonene. Folk er forskjellige, men tradisjonelt sendes en bryllupsinvitasjon ut rundt 8-12 uker før bryllupsdagen.

For å være sikker på at gjestene dine vet når bryllupet skal stå, bør du vurdere å sende ut et save the date kort så snart du har bekreftet bryllupsdatoen. Dette er ekstra viktig for destinasjonsbryllup. Gi beskjed i god tid – gjerne seks måneder før bryllupsdatoen eller enda tidligere. En bryllupsinvitasjon kan ikke sendes ut for tidlig. Dessuten gir det alle mer tid til å glede seg og nyte prosessen!

Vi kan ikke hjelpe deg med hvem du skal invitere, men vi kan sikkert hjelpe deg med å lage bryllupsinvitasjonen du drømmer om. Nyt våre ni tips for å lage den perfekte bryllupsinvitasjon.

1. Personlige bryllupsinvitasjoner

Det første tipset når du skal lage en bryllupsinvitasjon, er å gjøre den så personlig som mulig! Bryllupsinvitasjonen og save the date kort er førsteinntrykket av din spesielle dag. Ved å bruke vårt designprogram kan du enkelt laste opp favorittbildene av paret til bryllupsinvitasjonen. Legg til din spesielle stil og lag noe morsomt, elegant eller tradisjonelt. Gjør det på din måte.\

 2. Følg bryllupstemaet

Det som er bra med personlig bryllupskort, er at det er en perfekt måte å matche bryllupstemaet ditt på. Er det et tradisjonelt hvitt bryllup eller et mørkt og elegant? Går du for boho-vibber eller urban chic? Skal du ha et moderne bryllup eller et fargerikt bondebryllup? Uansett bryllupstema, vi har det du trenger. Bruk et av våre design som utgangspunkt og skreddersy bryllupsinvitasjonen til perfeksjon.

 3. Lag en matchende bryllupskolleksjon

Våre tips til bryllupsinvitasjonen innebærer alt du trenger av kort til bryllupet. Lag en bryllupskolleksjon hos fotoknudsen og lag raskt og enkelt dine save the date kort, bryllupsinvitasjoner og takkekort til bryllupsgjestene med samme tema og stil som matcher bryllupet ditt. De fleste av våre design for bryllupskort har også et matchende bryllupsalbum, slik at du kan ta vare på de gode minnene til evig tid.

 4. Typografien er det vikstigste

Det er enkelt å finne riktig font til bryllupskortene med fotoknudsen sitt online designprogram. Sjekk ut forhåndsvisningen av mer enn 100 forskjellige fonter, og eksperimenter med den typografien som passer best for den store dagen. For de som er ute etter en minimalistisk bryllupsinvitasjon med elegant, fet typografi, bla gjennom vårt utvalg av ferdig designede bryllupsinvitasjoner og se vårt splitter nye utvalg av stilige fonter, perfekt for brylluper.

5. Vurder et design uten foto

Noen ganger er det vanskeligere enn man tror å finne det perfekte bildet til bryllupsinvitasjonen. Men bryllupsinvitasjoner trenger ikke nødvendigvis et bilde av det lykkelige paret. Hvis du sliter med å velge det perfekte bildet til kortene, hvorfor ikke bare bruke et av våre nye bryllupsdesign som ikke krever bilde – bare nydelige ord og grafikk?

6. La deg inspirere av våre tekstmaler

Når det kommer til hva du skal skrive på bryllupsinvitasjonen eller hva du skal ta med på takkekortet, så har vi gjort den største jobben for deg. Når du designer dine personlige bryllupskort, bruk ganske enkelt vår forhåndsutfylte tekst og bare rediger den for å gjøre den litt mer personlig. Føler du deg inspirert? Bruk teksten vår som grunnlag for å skrive dine egne tekster til dine personlige bryllupskort.

7. Se våre digitale bryllupsinvitasjoner

Selv om bryllupskort er en fantastisk og personlig måte å sende ut bryllupsinformasjon på, kan det noen ganger være enklest å sende invitasjoner til bryllupsgjester som bor i utlandet digitalt. Dette er enkelt hos fotoknudsen. Når du har bestilt bryllupsinvitasjonene dine, bare ta et skjermbilde av det endelige produktet og send det til dine kjære som kommer langveis fra, via e-post, WhatsApp eller Facebook.

 8. Sjekk ulike papirkvaliteter

Alternativ papirtype er et av de siste trinnene når du skal lage bryllupskortene dine – og et av de viktigste. Å velge riktig papir for kortene kan være en inspirasjon både til tekst og endelig finish. Les gjennom spesifikasjonene for hver papirtype nedenfor og velg mellom matt, glanset eller ekstra matt.

Matt – bryllupskort

Høykvalitetspapir med en jevn, halvmatt finish. 235 g/m².

Glanset – bryllupskort

Dette profesjonelle glansfotopapiret passer best til høy fargeintensitet og skarphet. 235 g/m²

Ekstra matt – bryllupskort

Få frem fargene dine med ekstra skarpt, klart hvitt papir. Denne papirtypen er uten belegg og har en ekstra tykk, matt finish. 300g/m2

9. Gi det lille ekstra for bryllupskortet ditt!

Går du for det lille ekstra når det gjelder bryllupskortene dine? Vær kreativ med konvolutt og innpakning når du har mottatt de personlige bryllupsinvitasjonene og bryllupskortene dine fra fotoknudsen. Følg med for flere tips om personlig tilpasning av bryllupskort som snart kommer på fotoknudsen sin blogg.

Alt fra å velge det perfekte papiret til skriftype og matchende tema, fotoknudsen gjør det til en lek å lage perfekte bryllupsinvitasjoner og bryllupskort. Er du klar for å komme i gang med dine personlige bryllupskort? Se gjennom våre bryllupsdesign og start nå!

Start nå