Hvor mange bilder er det plass til i fotoboken din?

Av Fotoknudsen 24. juni 2019

Med mobilene, nettbrettene og kameraene våre tar vi flere bilder enn noensinne – men hvor mange bilder er det egentlig plass til i en fotobok fra fotoknudsen

Det har blitt anslått at vi nå tilsammen tar over 1 billion bilder i året. Og vi vil jo selvfølgelig at du skal få enda mer ut av øyeblikkene dine – men til og med vi kan ha problemer med å få plass til så mange bilder i våre fotobøker. Her vil vi prøve å svare på alle spørsmålene dine, fra hvor mange bilder det er plass til i et stort fotoalbum til hvor mange som passer inn i et lite fotoalbum.

Hvor mange bilder er det plass til i et stort fotoalbum?

Det er faktisk helt opp til deg. I alle våre store og små fotobøker er det opptil 120 sider å fylle, så det er massevis av plass til alle bildene dine. Men la oss vise deg alle størrelsene og formatene våre og dele våre erfaringer når det gjelder sideoppsett, slik at enten du velger en stor eller liten fotobok kan du gjøre de beste valgene for boken din.

Prøv å planlegge boken din før du starter å designe. Vil du ha ett stort bilde per side, eller et mer klassisk fotoalbum med flere bilder på hver side? Hva er bokens tema? En bryllupsbok har gjerne ganske få, men store og mer virkningsfulle bilder, mens en reisebok vanligvis har flere bilder på hver side.

Enten du velger en liten, medium, stor eller ekstra stor fotobok, kan du legge til fra 24 til 120 sider så du har massevis av plass til alle bildene dine (og det er kjempeenkelt å legge til ekstra sider mens du designer boken). Alle fotobøkene våre kommer også i tre ulike formater:

  • Stående: Passer perfekt for bryllupsbilder, bilder av mennesker og spesielle anledninger, og det passer best med få bilder på hver side
  • Liggende: Passer perfekt for reise- og designbøker, og med dette formatet er det fint med flere bilder på hver side
  • Kvadratisk: Passer perfekt for mobil- og instagrambildene dine. Prøv å begrense deg til to bilder per side

Fortell din egen historie

Det er din bok og du forteller din egen historie, så hvis du skal lage for eksempel en bryllupsbok, prøv å se for deg hvordan du vil fortelle historien om den store dagen. Du kan for eksempel ha flere bilder på en side for å komme i gang med historien, og deretter ett stort bilde per side når du vil roe ned tempoet og nyte øyeblikkene, som for eksempel når brudeparet kysser hverandre eller tar brudevalsen!

Størrelsen teller

Mange av bøkene våre kan bestilles som alt fra små bøker som passer i håndvesken til store mursteiner til stuebordet ditt, så husk at sideoppsett med flere bilder som passer godt på store boksider kanskje ikke passer så godt på små boksider. Du må også ta med i betraktning bildekvaliteten til hvert bilde (en tommelfingerregel er at dersom bildet er på over 3mb så er det stort nok til å fremkalles på en A4 side). Dersom bildefilene dine ikke er så store kan det hende at de passer bedre som et mindre bilde på en side sammen med andre bilder enn strukket over en hel side. Det siste du vil ha er et pixelert bilde. Men du trenger ikke å bekymre deg – redigeringsprogrammet vårt vil si fra dersom bildeoppløsningen er for lav.

Less is more

Vi syns at fotobøker blir mer virkningsfulle når sidene ikke er overfylte av bilder – alle bildene trenger litt plass for å komme til rette. Husk at du enkelt kan legge til sider hvis du føler at du ikke har nok plass.

Men ikke glem å variere litt, du vil jo ikke ha det samme sideoppsettet på alle boksidene. Gjør boken spennende for leseren ved å legge til noen sider med flere bilder.

Så når vi blir spurt om hvor mange bilder det er plass til i en fotobok, kan vi konkludere med at det er plass til de aller fleste bildene dine men at du bør tenke over bokens design.

Start nå med å lage fotobok