fotoknudsens beste historiefortellingstips

Av Fotoknudsen 4. april 2023

Det å fortelle historier er en av de tingene som gjør oss menneskelige. Vi har alle en historie å fortelle og det å dele erfaringene våre med familie og venner er en fin måte å formidle den på. Husk at du ikke alltid trenger ord for å fortelle en historie, og den trenger slett ikke å settes mellom to permer. Den kan deles både med en fotobok og en personlig kalender, for ikke å snakke om veggdekor. Som kjent så kan “et bilde si mer enn tusen ord”.

Med Fortell en historie-dagen den 27. april, har vi hos fotoknudsen tenkt at vi vil vise deg ulike måter du kan gi liv til historien din på.

Sjekk ut ideene våre for ulike typer narrativer under, og la deg inspirere av fotoknudsen til å fortelle din egen historie.

  • Lag fantastiske fotoprodukter til Fortell en historie-dagen
  • 100% fornøyd-garanti
  • Raskt og enkelt å bestille på nett

Gjenopplev studiedagene

Selv om den varer i bare noen få år, så er studietiden den beste tiden i livet for mange mennesker. Det var ikke bare en milepæl å fullføre studiene, men også en tid hvor du fikk venner for livet og opplevde noen av de mest minneverdige øyeblikkene i livet ditt. Og med studievennene dine tok du også noen av de mest pinlige bildene som finnes av deg selv.

Enten det handler om de morsomste tingene dere gjorde sammen, koselige møter med nære venner, turer eller andre ting du gjorde under studietiden, kan du lage moderne eller retro bilder som forteller din helt spesielle historie. Ram dem inn hver for seg og heng dem opp ved siden av hverandre eller bruk en ramme med plass til flere bilder for å lage et “storyboard”.

Fortell om de små øyeblikkene

De beste historiene kommer ofte ut av hendelser som ikke er planlagt. Som for eksempel hvordan du ble kjent med bestevennen din eller hvordan noe helt uventet skjedde når du var på reise eller ganske enkelt på stranden med vennegjengen. Når du tar deg selv i å fortelle om et lite øyeblikk, oppdager du at det egentlig var en viktig hendelse i livet ditt. Ett bilde kan ofte fortelle hele historien alene, så det kan være en super idé å sende en kopi av bildet til de som var med når øyeblikket fant sted. Med vårt store utvalg av fremkalte bilder, personlige kort, m.m. kan du dele et hyggelig minne med alle som deltok gjennom å sende dem et bilde som forteller hele historien.

Del din lidenskap

Alle har vi en lidenskap, og interessene våre er en viktig del av hvem vi er og hvordan andre ser oss. Uansett hva som er din lidenskap, så kan du lage nydelig veggdekor som forteller om dine interesser. Enten du er opptatt av sport, elsker å lage mat, liker å fotografere eller det er noe annet som fenger deg, må du være stolt av hobbyen din. Gjennom å vise frem bilder av deg selv mens du holder på med hobbyen din, kan du fortelle andre litt mer av din historie. Sjekk ut vår veggedekor og bruk den til å vise fram hva du elsker å gjøre. Du kan velge mellom alt fra lerret til fotoplakater og en rekke ulike overflatebehandlinger, så vi er helt sikre på at vil finne noe som passer til din stil.

Ta vare på barna sine milepæler

Det er så mange “første ganger” i et barns liv. Den første gangen de krabber og går, det første ordet og første skoledag er alle viktige øyeblikk som du bør ta bilde av for å kunne gjenoppleve dem når barna blir eldre. Disse øyeblikkene er viktige holdepunkter i livshistorien deres, og du vi ha stor glede av å kunne se dem igjen og igjen. Fra fotobøker til personlige kalendere, veggdekor i lerret og fremkalling av bilder, har vi en rekke fotoprodukter som du kan bruke til å fortelle barnas historie.

Fortell historien om en av de viktigste dagene i livet ditt

Et bryllup må være en av de mest fotograferte dagene i en persons liv. Enten det er snakk om profesjonelle bilder, familiens blinkskudd eller dine egne mobilbilder, kommer du til å sette pris på at dagen er foreviget. Og hva er vel bedre enn å kunne gjenoppleve dagen med en nydelig fotobok som samler alle bildene på ett sted? Be venner og familie om å sende deg bildene sine fra bryllupet ditt og sett dem sammen med dine egne bilder. Ta en titt på de ulike fotobøkene våre her.

Hele familiehistorien

Noen av oss har nådd viktige milepæler allerede. Det er utrolig mange øyeblikk å se tilbake på: Alt fra da du traff partneren din, barna kom til verden, den første familieferien til barnebarna ble født. Å lage en personlig fotokalender med alle disse øyeblikkene er en fantastisk måte å lage en personlig tidslinje på. Det kan også bli en super gave til familie og venner. Du kan gjenfortelle familiehistorien og la hver måned fortelle et nytt kapittel. Vi har en rekke kalenderalternativer her hos fotoknudsen, og du kan til og med sette inn merkedager og viktige datoer i kalenderen din.

Sammen gjennom årene

En fotobok er en super måte å dokumentere forholdet til partneren din på. Fra den første gangen dere møttes til der dere er i dag, kan du legge inn alle de minneverdige turene, den første leiligheten dere hadde sammen og kanskje også da barna deres kom til verden. En personlig fotobok kan være en romantisk og omtenksom gave til din kjære og med en fotobok trenger det slett ikke være noen slutt på historien, bare skriv “fortsettes…” på siste side.

Lag et familietre

Et fremkalt bilde er mye flottere enn et bilde som ligger på mobilen eller harddisken. Når du ikke kan være sammen med dine nærmeste så ofte som du vil, kan det være veldig viktig å se bilder av dem. Hvis du fremkaller noen bilder av familien din og plasserer dem rundt i huset, kan du gjenoppleve familiehistorien din litt hver dag. Dette er også en flott måte å fortelle familiehistorien til barna eller venner på.

Se tilbake på reisene dine.

Hvis du liker å reise så vil du elske å kunne gjenoppleve turene dine så ofte du vil. Med vårt gode utvalg av fotoprodukter kunne det ikke vært enklere å lage veggdekor av reisebildene dine. Enten du vil fokusere på én tur eller velger ulike turer som utgangspunkt for veggdekor i ulike rom, vil utvalget vårt av materialer og overflatebehandlinger hjelpe deg med å gi liv til dine reiseminner og karakter til hjemmet ditt.

Uansett hvilke interesser du har og hvor du er i livet, husk at du forteller din egen historie hver eneste dag. Uansett hvordan du tilbringer tiden din, så er det viktig å “leve i nuet” og være kreativ når det kommer til hvordan du dokumenterer milepælene dine. Vi håper at du har fått litt inspirasjon til hvordan du kan gjøre det. Nå er det opp til deg å velge hvilket fotoprodukt fra fotoknudsen som vil passe best til å fortelle historien din, så gå til hjemmesiden vår og vær kreativ.

begynn å lage