7 kreative og personlige gaveideer med fotobøker

Av Fotoknudsen 25. oktober 2017

Ser du etter den perfekte, personlige gaven? Bli inspirert av våre kreative gaveideer med fotobøker

Fotobok tips

Å gi noen en fotobok er virkelig en gave ulik alle andre. Det er en av de mest personlige gavene du kan gi, fordi den er fylt opp av bilder av spesielle øyeblikk dere mest sannsynligvis har delt sammen. Nå som det nærmer seg jul, er det den perfekte tiden å begynne å tenke på å lage din egen fotobok og det er enklere enn du tror!

Når du gir noen en fotobok i gave, synes vi det er en fin idé å tenke på et kreativt tema som kan binde det hele sammen. Det er alltid en god idé å starte med litt inspirasjon, så vi har kommet fram med syv gode ideer som vil gjøre den personlige gaven din enda mer spesiell.

1. En oppskriftsbok

Samle sammen favorittoppskriftene dine og de fineste matbildene i en fotobok og vis frem maten du har laget. Du kan til og med spørre familiemedlemmer om å bidra til å lage en familiekokebok. For mer inspirasjon ta en titt på vår oppskriftsfotobok som vi har lagd sammen med noen ideer om hvordan du kan lage din egen.

Fotobok tips 1

2. En slektshistoriebok

Skann inn alle de gamle familiebildene dine fra langt tilbake og lag en sleksthistorie. Du kan merke bildene med navn og fødselsdato. En personlig gave som vitner om omtanke.

Fotobok tips 2

3. Begivenheter gjennom flere år

Alle liker å se tilbake på hvordan vi har endret oss, og en morsom måte å vise dette på er å lage en fotobok med familiebilder fra de samme begivenhetene hvert år. Julebildene gjennom de siste 20 årene for eksempel, eller barnet sin bursdag gjennom de siste ti årene.

Har du problemer med å holde orden i alle bildene dine gjennom året? Bli inspirert av vår ultimate guide for å holde orden i bildene dine.

Fotobok tips 3

4. En fortelling

Barna elsker en personlig bok med fortellinger. Bruk bilder av dem ute på eventyr sammen med andre bilder for å sette fart på fantasien og fortelle en historie de vil få lyst til å bla i før de legger seg.

Fotobok tips 4

5. En årstidsbok

Enten du foretrekker høstens varme farger eller den friske luften om våren vil en fotobok med årstidsbilder være en bok du kan ta fram igjen år etter år.

Fotobok tips 5

6. Jeg er glad i deg fordi…-bok

Overrask en du er glad i med en spesiell bok som beskriver hvorfor du er glad i dem. Bruk bilder av dere to og dekorer boken med morsomme vitser inni.

Fotobok tips 6

7. En reisebok

Vis frem de nyeste utenlandsturene dine ved å fremkalle de mest spesielle øyeblikkene i en fotobok. En fantastisk gave til den du reiste sammen med, og det vil få ferien til å vare lenger etter at du kom hjem. Vårt forslag til fotobok fra Porto vil gi deg masse visuell inspirasjon, eller les tipsene våre om hvordan du kan lage din egen reisefotobok.

Fotobok tips 7

Har du blitt inspirert? Dette er den perfekte tiden på året til å gi dine kjære en personlig gave som de vil verdsette i år framover.

Lag en fotobok

Vi vil gjerne se fotoboken du har lagd! Du kan dele et bilde av din fotobok på Instagram ved å bruke hashtaggen #minfotoknudsen.

Kjenner du noen som kunne trenge litt inspirasjon til julegaver? Hvorfor ikke dele denne bloggen på Facebook, Pinterest og Twitter ved hjelp av ikonene under. Du vet aldri… det kan hende de tar hintet!