Fortell litt om deg selv:

Jeg heter Alexandra, jeg er fra Portugal og jeg har jobbet som designer hos fotoknudsen i fem år

Hvem lager du denne fotoboken til?

Det er en gave til mannen min. Det er en reisebok fra den første turen vår til Sørøst-Asia, da vi besøkte Vietnam og Kambodsja.

Hva var det som inspirerte deg til å lage denne fotoboken?

Jeg er alltid veldig inspirert når jeg kommer hjem etter å ha reist i Asia. Jeg elsker de levende fargene og symbolikken som er knyttet til dem, som for eksempel at rødt betyr lykke. Det fantastiske håndverket i den detaljerte arkitekturen og alle de lokale smakene. Alt sammen er utgangspunkt for nye opplevelser og oppdagelser og en kilde til inspirasjon som jeg forsøker å bruke i jobben min. Denne fotoboken er full av slike detaljene som både mannen min og jeg har fotografert. Vi elsker å gå gjennom bildene våre fra tidligere reiser, og det finnes vel ingen bedre måte å gjøre det på enn å bla gjennom en fotobok?

Er det noen regler du alltid følger når du lager fotobøker?

Symmetri og balanse. Jeg liker sideoppsett med struktur, og forsøker å bruke to eller tre ulike sideoppsett som går igjen utover i fotoboken. Dette gjør at den får et enhetlig design fra begynnelse til slutt.

Kom i gang med den neste fotoboken din

Kommentarer