Fotobok med sommerminner

Uansett om du skal til utlandet, dra på hytta eller være hjemme i sommer, kommer du helt sikkert til å knipse hundrevis av bilder av sommerens små og store øyeblikk. Har du da tenkt på at det kan være lurt å lage en liten plan på hvilke typer bilder du bør sikre deg, slik at du får et ekstra godt utvalg dersom du ønsker å sette sammen en fotobok med dine beste blinkskudd? Let etter både nærbilder, oversiktsbilder og situasjonsbilder. På denne måten kan du planlegge, og ikke risikere å føle at du mangler gitte utsnitt og bilder når du skal sette sammen en fotobok etter sommerferien.

– Dersom du har planer om å lage en fotobok med sommerminner, bør du kanskje begynne å tenke på det allerede før sommeren har begynt. Jeg vil ikke at du skal gjøre det til en jobb, for da kan det lett føles som et ork både for deg og resten av familien. Men det å ha tenkt litt på forhånd, og kanskje ha en idé om hva du har lyst til å få til kan være til god hjelp. Ikke minst for å huske å ta de bildene du vil ha. Det er lov å lage seg en liten huskelapp med noen stikkord, og stikkordene trenger ikke være flere enn at du får plass på en liten lapp du kan ha i lommeboken, råder fotograf Eivind Røhne.

Fotograf Eivind Røhne

Fotograf Eivind Røhne

Her er den erfarne fotografens 7 tips til deg som ønsker å lage fotobok:

  1. Velg ut kun de beste bildene, og vær streng med deg selv.
  2. Velg ut en god blanding av helhetsbilder og detaljer.
  3. Kopier bildene du velger ut over i en ny mappe, så unngår du kaos.
  4. Vurder om du skal redigere bildene litt (lys, skygge, farger, kontraster og beskjæring)
  5. Varier antall bilder per side. Det er lov å la gode bilder få hele dobbeltsiden i en bok.
  6. Bruk korte tekster under noen av bildene. Hvem er med, og hvor og når er bildet tatt.
  7. Ikke undervurder størrelsen på boken og kvaliteten på papiret når du først skal lage en fin bok.

Du bruker kanskje mobilen når du tar bilder? Få Eivind Røhnes tips til å lykkes som mobilfotograf i sommer.
Fotograf Eivind Røhne har levert bilder profesjonelt siden midten av nittitallet, og han fotograferer bl.a. mennesker, mote og industrielle motiver. Han er lidenskapelig opptatt av fotografering, og holder en rekke fotokurs og workshops for hobbyfotografer og entusiaster. Han har også skrevet inspirasjons- og læreboken Fotoglede. Du finner Eivind på Instagram og på http://www.beyondtheice.no

– Bruk bildene din til noe

Fotograf Røhne mener vi bør være flinkere til å gjøre noe med de mange hundre bildene vi knipser, og med et lite hjertesukk har han en klar oppfordring til oss alle:

– Ikke ha som mål å ta masse bilder i sommer, for så og bare la de ligge på telefonen eller datamaskinen. Der har du og andre liten glede av dem. Bruk bildene til noe, og lag noe av dem. Og husk at alt elektronisk utstyr før eller senere går i stykker, så minimum én sikkerhetskopi burde være obligatorisk for alle. Sikkerhetskopien bør du dessuten oppbevare på et annet sted hvis du vil være trygg om det skulle brenne eller bli vannskade. Husk at en bok også er en slags sikkerhetskopi, og ikke minst en fantastisk gave!

bilder-med-mobilen-i-sommer-7

Lag fotobok på 1-2-3

Du kan lage din fotobok direkte på nett, med nedlastbar programvare eller via vår iPad-app. Våre brukervennlige fotobokprogram gjør det enkelt å lage din egen bok. Du bestemmer selv hvor kreativ du ønsker å være gjennom å velge enten automatisk eller manuell utfylling av din fotobok. Med vår gratisapp for iPhone og Android kan du nå også lage fotobok, direkte på mobilen.

Last ned apper

Kommentarer