Nå som vi har tilbrakt mer tid hjemme er det mange av oss hos fotoknudsen som har tatt opp igjen gamle hobbyer. Enten det er å bygge modellfly, male, bake eller å gjøre hagearbeid, er det godt å komme i gang igjen med aktiviteter som vi elsker. I denne bloggposten foreslår vi noen morsomme aktiviteter for deg og dine grønne fingre. Hagearbeid trenger ikke å være komplisert – det kan være både enkelt og gøy. Enten du er en dreven gartner eller skal prøve deg for første gang, er det gøy å dokumentere prosessen med en fotokalender eller fotobok som viser frem arbeidet ditt,

  • Lag fantastiske fotoprodukter med fotoknudsen
  • 100% fornøyd-garanti
  • Raskt og enkelt å bestille på nett

Slik kommer du i gang

Akkurat som når du lager fotobøker med fotoknudsen er nøkkelen til å lykkes med hagearbeid at du forbereder deg godt. Sett opp en plan over det du har lyst til å få til og hva du trenger for å nå målet ditt. Lag noen skisser på papir, som du også kan sette inn på de første sidene i fotoboken eller kalenderen din senere. Skriv en liste over utstyret du trenger og hvilke planter du har lyst til å dyrke. Det er også en flott anledning til å samle hele familien for å lage en felles plan. Du trenger ikke engang å ha plass ute. Hvis du ikke har en balkong eller en hage, tenk litt på hva slags potter som passer inn hjemme hos deg og hvor de nye plantene kan få nok lys.

Hold orden

Selv om resultatene av hagearbeidet ditt vil vise seg gradvis, er det viktig å ha god oversikt over hva du må gjøre. Med en fotokalender fra fotoknudsen vil du få full oversikt over hva som skal plantes når, og alt det andre du må gjøres for å lykkes med plantingen. Du kan tilpasse hver måned når du kager kalenderen, slik at de viktigste datoene er uthevet og det blir enkelt å holde oversikt over det du må gjøre gjennom året. Husk å ta bilder av utviklingen slik at du kan lage en annen fotokalender neste år basert på dette årets resultater.

Begynn å føre en hagedagbok

Når du er ferdig med forberedelsene er det på tide å komme i gang med selve arbeidet. Du er utrolig hvor fort tiden går, så det er lurt å føre en dagbok over alt du har gjort og hvordan plantene gror hver uke (husk å merke dem skikkelig) slik at du har et minne om hvordan det gikk. Skriv inn når det regnet og når det var solskinn, lag skisser av plantene, før inn mål og beskrivelser, og lag en bildedagbok over alt du foretar deg. Få alle i familien til å bidra med ord og bilder.

Lag din egen fotobok

Bildene du tar av plantene og hagearbeidet vil bli til en super fotobok. Ta så mange bilder du kan, helt fra du går i gang med planleggingen. Involver familien i å lage fotoboken og få med favorittbildene, erfaringene og historiene deres også. Du kan også gjøre boken ekstra fulle av morsomme minner ved å skanne inn skisser, håndskrevne planer, og tips og råd som venner og familie har sendt deg.

Involver ungene

Hvis du får barna til å hjelpe deg med hagearbeidet har dere en unik mulighet til å gjøre noe sammen i familien. Det er veldig hyggelig å gjøre hagearbeid sammen med venner og familie og det er en fantastisk måte å lære barna om biologi, livssykluser, bærekraft og sunt kosthold. La dem være med på å plante, vanne, forberede, høste og grave. De kommer til å elske å ta på seg støvlene, brette opp ermene og jobbe med jorda. Husk å ta bilder av dem til fotoboken din mens de jobber eller lag en fotoseanse med hagetema hvor dere tar med vannkanner, slanger, gafler og spader for å sette stemningen.

Et hageprosjekt for hele familien er en super måte å lære, ha det gøy, dyrke sunn mat og nyte naturen på. Det er også en flott måte å skape nye minner gjennom sommeren og høsten på som du kan bruke til å lage dine egne kalendere og fotobøker. For å komme i gang med fotoboken din trenger du bare å gå hit.

begynn å lage

Kommentarer