Den supre påskeguiden

Av Fotoknudsen 27. mars 2023

Une femme et un jeune garçon en tenue de randonnée debout en haut d'une colline, dos à la caméra, surplombant une rivière entourée de montagnes.

Vårens første solstråler er på vei, og snart er påsken her. Når du er hjemme med familien i påsken, er det en fin anledning for alle til å komme i kreativ stemning, begynne å bake og lage deres helt spesielle påskepynt og påskegodsaker. Vi har samlet noen fine, familievennlige ideer og aktiviteter som alle kan hygge seg med i påskeferien.

  • Lag flotte fotoproduktet denne påsken
  • Vi garanterer at du blir 100%-fornøyd
  • Raskt og enkelt å bestille på mobil og nett

La oss lage brunsj

Slapp av og la familien samle seg ved en koselig formiddagsbrunsj. La ungene ta del i forberedelsene med maten, enten det er å flippe pannekaker, vispe egg, smøre brødskiver eller ha forskjellig deilig pålegg på dem. Det er ikke noe finere enn å sitte sammen rundt bordet og kose seg med mat som dere alle har laget sammen.

Sett i gang med pynten

Ett av høydepunktene ved et familiemåltid i påsken er borddekorasjonene. Gi ungene den veldig viktige oppgaven med å lage en nydelig blomsteroppsats som midtpunkt, kanskje med blomster nyplukket i hagen. En annen ide kan være å få dem til å designe navnekort til bordet og å planlegge bordplasseringen. Eller hvorfor ikke gi hver av ungene en hvit serviett så de på den kan lage hvert sitt design med påskekanin, kylling eller påskeegg, og så gi premie til de beste?

Lag gavekurver

Mens den kreative stemingen råder rundt om i huset, kan du ta en pause for å designe og lage noen flotte kurver med påskemotiv. Du kunne gjøre det som et morsomt tiltak sammen med ungene, eller vente til de har gått til sengs så de får en fin overraskelse når de våkner. Påskekurver med kaninører eller lodne som en kylling, dekket med blomster eller dekorerte lik et egg, vil se fantastiske ut fylt med påskegodt. Dessuten kan ungene bruke kurvene til en påskeeggjakt utendørs.

Design din egen påskebarnebok

Sjekk ut vårt fotobokprogram, så vil du se at du lett kan lage en personlig, spennende påskebok for barn. Få alle med på å skrive historien slik at det blir en virkelig familiesak. Du kan være kreativ og laste inn tegningene og figurene deres, eller kanskje kunne til og med hele familien være med i boken ved at du bruker bilder som er tatt i påskeferien. Det kan jo godt hende at det blir en tradisjon i familien å lese den hver påske. Sjekk ut våre temabøker for inspirasjon og ideer.

Mal de eggene

Det ville ikke være påske uten pyntete egg. Maling og pynting er en gøyal ting for å samle familien rundt bordet, så åpn opp eggekartongene og få ungene til å lage seg personlige egg. Pass på å ha et stort utvalg av materialer for hånden for å fremme skapergleden – glitter, klistremerker, maling, penner og fjær er alt sammen flotte ting til å pynte eggene med.

Bak påskesmåkaker

Småkaker smaker enda bedre hvis du har brukt morgenen til å lage og bake dem sammen med famliien. Det er lurt å legge inn noen påsketemaer i bakverkene, som f.eks. store påskekaninører, eller vær kreativ med glasur i forskjellige farger som pynt på eggformete kaker.

Påskeeggjakt

Det er ikke bare en flott påsketradisjon, en påskeeggjakt er også den perfekte metoden til å flytte hele familien ut i hagen og få dem til å være aktive. Pass på å gjemme eggene både høyt og lavt slik at alle i familen har sjansen til å finne et til kurvene deres. Kanskje kan du legge ut noen spor også for å øke spenningen i jakten?

Pynt et tre med påskeegg

Pynting av påsketreet er kanskje en eldre tradisjon, men det betyr ikke at du ikke kan ta den opp med en moderne tilpasning. Du kan spraye tredelene med sølvfarge eller hvitt, og kanskje til og med gi det et japansk preg med kirsebærblomster. Ikke glem at du kan legge til søtsaker rundt stammen. Enten du holder deg til ett tema eller lar hele familien ta del med deres egne design, forviss deg om at påskeeggtreet blir dagens midtpunkt.

Lag en personlig fotobok

Det er et fint tidspunkt mens familien er på ett sted til å ta fram kameraet og sikre hele påskeferien for ettertiden. Og hvilket sted er vel bedre til å vise disse bildene enn nettopp i din egen personlige fotobok? Det er noe du kan beholde eller gi i gave. Det kan jo godt hende at det blir en tradisjon å lage en familiefotobok hver påske. Det er en enestående måte å hygge seg med bildene dine på, og med vårt fotobokprogram er det så lett som bare det å lage den.

Begynn å lage