Seks gode tips til reisefotobok

Av Fotoknudsen 24. august 2023

Lurer du på hva du skal gjøre med de fantastiske reisebildene dine? Samle alle de beste øyeblikkene fra storbyferien i en personlig reisefotobok. Her er seks av våre beste tips til hvordan komme i gang med reisefotoboken nå.

Sommerens byferier er alltid fylt med ikoniske foto-øyeblikk, som når du nyter verdens beste is utenfor Colosseum eller danser i regnet foran Eiffeltårnet. Men hva gjør du med alle disse fantastiske bildene når du kommer hjem? En personlig fotobok er den beste måten å gjenoppleve de beste reiseminnene på. Og for de som ønsker det lille ekstra, miks minner, morsomme fakta og nydelige bilder i en personlig reisebok du kan glede deg over i årevis.

Uansett hva du bestemmer deg for å gjøre med alle de morsomme og flotte sommerbildene dine, det er superenkelt å lage en personlig reisefotobok hos fotoknudsen.

1. Start med å organisere bildene dine

Det første du må gjøre er å velge ut og organisere bildene dine. Last opp bildene dine hos fotoknudsen online, enten på datamaskinen, nettbrett eller mobil og bestem deg for hvordan du vil at fotoboken skal se ut. Å ha bildene dine i kronologisk rekkefølge er en god start hvis du vil organisere fotoboken etter en reise fra start til slutt. Vil du at reiseboken skal være mer personlig, hva med å organisere bildene etter landemerker, viktige områder, mennesker, mat eller andre kategorier du ønsker å ta med?

2. Bildetekster

 

Å legge tekst til bildene er en fantastisk måte å gjøre fotoboken ekstra personlig på. Skriv en tekst til alle de morsomste, mest imponerende eller koseligste øyeblikkene fra reisen din. Skriv korte og nøyaktige bildetekster av hvem (eller hva ) som er på bildet, samt dato og stedet der bildet ble tatt.

Hvis du føler deg ekstra kreativ, ta med flere detaljer og fortell historien bak bildet. Hvis du får skrivesperre, prøv å huske en morsom kommentar som ble sagt i øyeblikket, eller sjekk ut noen sangtekster som kan passe. Skriv hva du følte da bildet ble tatt, så husker du det i årene som kommer.

3. Vis på kart

 

Et praktisk tips er å legge til et kart i reisefotoboken din med fotoknudsen sitt fotobokprogram. Bare skriv inn reisemålet i Google Maps og ta et skjermbilde av kartet. Klikk på sett inn-fanen i fotobokprogrammet, last opp skjermbildet, og vips, ferdig!

Et godt tips når du bruker kart i fotoboken din, er å bruke det som en visuell måte å introdusere forskjellige deler av reisen på. Så hvis du tilbragte et par dager i Roma før du hoppet på toget til Milano og deretter til Venezia, bruk en hel side for å inkludere et bilde av hele ruten din. Hvis du hadde mange destinasjoner på feriereisen, hvorfor ikke starte fotoboken med en dobbeltside med hele kartet på? Du kan velge om du vil vise kartet alene eller legge til bilder og morsomme bildetekster på bestemte steder på reisen. Gjør det på din måte.

4. Legg til noe ekstra

Noe av det som er gøyest med å lage fotobok hos fotoknudsen, er at du kan gjøre den personlig på så mange forskjellige måter. Her finner du bakgrunner med reisetema som passer til alle typer byturer – inkludert spesifikke alternativer for noen av verdens mest populære destinasjoner fra Amsterdam til New York, Barcelona og Thailand.

Alt fra fargerike og ekstra spesielle rammer til bildene, og til en hel rekke reiserelaterte clip arts som du kan spre rundt på hele kunstverket. Her har du muligheten til å gjøre fotoboken din ekstra spesiell. Lek deg med 100 forskjellige sideoppsett og kos deg maks gjennom hele prosessen.

5. Ta med morsomme fakta

 

Uansett hvilken type ferie du har vært på i år, det er alltid noe nytt å lære. Om det er å mestre Londons undergrunnsbane for første gang eller høre historien bak en berømt severdighet – vi kommer ofte hjem igjen med masse ny kunnskap. Ta vare på all denne nye lærdommen i din egen, personlige reisefotobok – et perfekt sted å lagre alle dine nyervervede kunnskaper. Få med morsomme fakta med bildetekster ved siden av bildene. Gjør et raskt Google-søk for å bekrefte eventuelle datoer eller navn dersom hukommelsen svikter.

6. Mat, mat, mat!

Uansett om du er en stor matelsker eller ikke, våre kulinariske opplevelser er alltid en stor del av reisen. Sett av noen sider til å beskrive noen av reisens mest imponerende eller overraskende foodie-øyeblikk. Bestilte du en lokal delikatesse som du aldri sett noe annet sted? Eller kanskje du har smakt på en velkjent favoritt med lokal vri? Uansett hva det er, ta med dine beste matøyeblikk i fotoboken din.

Et godt tips for de rettene som rett og slett var helt himmelske, gjør et raskt søk og krydre fotoboken med bilde og oppskrift på din utenlandske favorittrett. Dette er en fin måte å huske hva som gjorde dette øyeblikket så fantastisk, og inspirere deg til å prøve å lage retten selv når du er hjemme igjen.

Alle elsker å fotografere på feriereisene sine, mulighetene er mange og hvem har vel ikke mobilen fullstappet av flotte bilder vi glemmer å se tilbake på. Få mest mulig ut av turen din og gjør feriereisene dine mer synlige i en fotobok du lager enten på datamaskinen eller rett fra mobilen, sjekk ut vårt utvalg av spesialrammer, grafikk og reisetemaer og lag din helt egen reisefotobok hos fotoknudsen nå.

Lag nå