Den utrolige historien om hvordan Kajsa Jensen ble gjenforent med sitt fotoalbum

Av Fotoknudsen 23. mai 2018

Dette er historien om et fotoalbum som ble stjålet i Australia, en hyggelig fremmed mann og en telefonsamtale…

Kajsas fotoalbum

Gjennom de siste 60 årene har våre kunder tatt vare på utallige unike øyeblikk med sin helt egen historie. For å feire fotoknudsens 60-års jubileum har vi tatt kontakt med noen av våre kunder for å høre om deres unike historier. Den første vi har snakket med er Kajsa Jensen. Hun kan fortelle oss en helt utrolig historie som viser hvor viktig bilder er for oss og at det finnes mange utrolig hyggelige og vennlige mennesker der ute.

Elsker å ta vare på bilder

Som de fleste av våre kunder så elsker Kajsa å fotografere. Hun har mange bilder fra sine reiser, venner og familien hennes.

«Jeg er veldig glad i å samle bildene mine i album så jeg kan se tilbake på minner når jeg savner de jeg er glad i.»

Da Kajsa flyttet fra Norge og dro rundt halve jordkloden for å bosette seg i Brisbane, Australia ble bildene hun hadde samlet i fotoalbum enda viktigere for henne. Bildene ga henne mulighet til å se tilbake på spesielle minner hun har sammen med de hun ikke lenger fikk sett så mye etter at hun flyttet.

bok med bilder

I desember 2016 var Kajsa hjemme på juleferie i Norge. Da fikk hun en telefonsamtale med en forferdelig beskjed. Det hadde vært innbrudd i huset som hun bodde i sammen med kjæresten sin i Brisbane og en av de tingene som ble tatt var fotoalbumet som hun var så glad i. I dette albumet hadde hun bilder som ble tatt på en jorden-rundt reise i 2014 sammen med sine beste venner. Fantastiske minner som betydde så utrolig mye for henne.

«Jeg kunne ikke tro det, og ble rasende. Alle de dyrebare bildene som jeg er så glad i var stjålet.»

Det Kajsa ikke visste var at fotoalbumet hennes faktisk hadde blitt funnet. En hyggelig mann ved navn Peter hadde funnet albumet hennes i veikanten sammen med andre ting som innbruddstyvene hadde kastet fra seg. Peter tittet gjennom de nydelige bildene i albumet og skjønte fort at dette nok hadde stor verdi for den personen som hadde mistet det. Men hvordan skulle han finne eieren? Peter fant fort ut at informasjonen som hadde blitt trykket på baksiden av bildene kom fra fotoknudsen i Norge.

Noen få dager senere ble kundesenteret i fotoknudsen kontaktet angående albumet som hadde blitt funnet av Peter. Kunne de klare å finne ut hvem som eide bildene i albumet? Henriette på kundesenteret ville gjerne hjelpe og klarte til slutt å finne ut at bildene tilhørte Kajsa og kontaktet henne for å fortelle at fotoalbumet hennes hadde blitt funnet.

Hun kunne ikke tro det. Spesielt ikke når Peter faktisk tilbydde seg å komme å levere fotoalbumet personlig.

«Peter, tok seg tid til å levere fotoalbumet mitt personlig, og nå betyr det enda litt mer for meg. Tusen takk til både Peter og fotoknudsen!»

Kajsa åpner fotoalbum

Unik fotoknudsen-historie

Har du en unik fotoknudsen-historie? Hvorfor ikke dele den med oss? Last opp et bilde som viser ditt bildeprodukt eller beskriver din historie og du kan vinne en diamant.
Les mer og delta i konkurransen her