11 nydelige ideer til hvordan du kan dokumentere babyens første år

Av Fotoknudsen 20. juni 2022

Gjør deg klar for høy søthetsfaktor med disse nydelige ideene for innramming og fremkalling av babybildene dine.

De vokser så fort, og du kommer sannsynligvis til å ta hundrevis av søte bilder for å dokumentere de første øyeblikkene til babyen din. Men ikke la alle de fine minnene bli værende i kameraet ditt. Her har vi 11 kreative ideer som hjelper deg med å vise frem de beste babybildene dine. Og hvis du trenger litt hjelp til å ta gode bilder av barna dine, kan du sjekke ut bloggen vår med tips til babyfoto før du setter igang.

Se dem vokse med interiørproduktene våre

Hvorfor ikke bruke interiørprodukter til å dokumentere barnas utvikling? Du kan for eksempel gjenskape det «samme» bildet flere ganger, gjennom å bruke de samme omgivelsene og posisjonene hver gang. Inkluder en detalj i hvert bilde som viser hvor mange måneder som har gått mellom bildene. Du kan for eksemple kle på babyen din en t-skjorte med tall på eller sette inn et lite skilt som viser hvor gammel den er. Deretter kan du fremkalle hvert enkelt bilde på interiørprodukter som du henger opp ved siden av hverandre. Hvis du syns det er vanskelig å komme igang kan du lese våre tips om hvordan du lager interiørprodukter som en ekspert, for å få flere ideer.

Lag årlige fotobøker

Begynn å lage en fotobok for hvert år, som er fulle av babyens søteste øyeblikk. Du kan bruke den samme stilen på omslaget for alle bøkene slik at du får en flott bokserie du kan sette i bokhylla. Vi er spesielt glad i fotobokomslagene i lin og bokrygger med titler. Hvis du trenger litt mer inspirasjon kan du ta en titt på bloggposten vår med ideer til fotobokomslag.

Marker milepælene dens med en fotobok.

Du kan også lage en fotobok med alle babyens milepæler. Vis frem bilder av de første skrittene og sett inn bildetekster med de første ordene dens. Og når den blir litt eldre, kan du bruke bilder fra den første dagen i barnehagen. Sjekk ut flere av våre ideer til fotobøker med babybilder for å komme igang.

Lag en tidslinje med bilder

Ta et bilde av barna dine hver måned og fremkall dem i retrostil. Det er et hvitt felt nederst på hvert bilde som er perfekt for bildetekster eller datoer. Så kan du henge bildene opp på en kronologisk tidslinje for å lage en unik interiørdetalj til barnerommet.

Lag interiørprodukter med håndavtrykk

Hånd- og fotavtrykk er flotte måter å vise frem hvordan de små vokser. Du kan lage nye versjoner hver måned. Kanskje du kan bruke den samme malingsfargen på hvitt papir, som du skanner for å lage interiørprodukter. Lerret passer perfekt til slike bilder, og hvis du bestiller den samme størrelsen hver gang så får du en flott bildeserie.

Lag en årlig collage

Hvorfor ikke lage interiørprodukter med årlige collager av alle de fineste øyeblikkene? Du kan bruke en mosaikk-layout for interiørproduktet med opp til 81 bilder. Og hvis du for eksempel bare vil markere hver måned frem til babyens første burdag, kan du bruke et oppsett som består av 12 bilder.

Lag en høydemåler med bilder

Lag en høydemåler til barna, og gjør den ekstra spesiell med bilder av dem. Du kan for eksempel merke av høyden deres på veggen og så henge opp et bilde av dem ved siden av. Bruk bilder i retrostil så du kan skrive datoen og høyden deres i det hvite feltet nederst på bildet.

Lag en fødselsdagskalender med de beste bildene av dem

En fødselsdagskalender er en flott gave til besteforeldre. Du kan tilpasse et kalenderoppsett med bilder av barna dine og legge til alle viktige fødselsdager og hendelser i familien før du bestiller.

Trykk tegningene deres på en kopp

Hvis du har en liten Picasso hjemme og et kjøleskapet som er dekket av tegninger, kan du lage flotte gaver av disse kunstverkene. Du kan fotografere eller skanne tegningene og så lage kopper med bilder av barnas drodler. Resultatet blir flotte gaver du kan gi til besteforeldrene eller et søtt minne du kan ta med på jobben.

Personlige bursdagsinvitasjoner

Hvorfor ikke lage noen personlige bursdagsinvitasjoner med bilde av barna neste gang de skal feire bursdagen sin? Sørg for at du beholder en invitasjon til deg selv også, som du kan se tilbake på når de blir så store at du ikke lenger får lov til å være festarrangør

Vær kreativ og lag vimpelsnorer av bildene

Lag hjemmelagde vimpelsnorer ved å feste de søsteste bildene på et snøre. Du kan for eksempel feste dem på snøret med klyper eller bruke en hullmaskin til å lage hull som du trer båndet gjennom. Heng deretter vimpelsnoren opp på barnerommet og legg til flere bilder etterhvert som barna vokser.

Enten du akkurat har født, har en liten røver hjemme eller en liten en på vei, håper vi at disse ideene vil inspirere deg til å lage nydelige bilder, fotobøker eller andre fotoprodukter for å dokumentere de første månedene og årene til babyen din. Men du trenger jo ikke å begrense deg til bare én av ideene! Du kan for eksempel lage noen fotoprodukter til deg selv og hjemmet ditt og noen som gaver til besteforeldrene.