Vi vet ikke hvordan det er for deg, men en rask rundtur på kontoret avslørte en haug av forsetter som ikke blir overholdt. Fra å lære å spille gitar til å lese aviser hver dag samt spise grønnsaker til hvert måltid, det finnes mange nyttårsforsetter vi ikke klarer å gjennomføre. Inspirert av dette (og det nye året), har vi satt sammen en egen liste over forsett som er enkle å overholde, og som vi tror vil gjøre 2018 bedre enn noensinne.

1. Utforsk

Enten det er et nytt nabolag, en ukjent park bak huset eller et fremmed land på den andre siden av verden. Utforskning av nye steder leder til nye erfaringer.

2. Få noen til å trekke på smilebåndet

Det kan være familien, en venn eller en du går forbi på gaten. I disse dager tror vi at snillhet er undervurdert, og det å hjelpe noen med å handle eller få noen til å le, vil ikke bare få dem til å føle seg vel, men du vil også få en god følelse.

3. Gjør noe som er skremmende

Du behøver ikke å hoppe ut av et fly for å trosse dine redsler… Prøv å være modig – gi et kompliment til en ukjent eller forsvar noen på jobben.

4. Vis takknemlighet

Når sa du sist takk og virkelig mente det? Takk vennene dine, familien og takk enhver person som har gjort noe fint for deg. Det er bevist at takknemlighet gjør deg mer optimistisk, så det kan jo ikke være annet enn bra.

5. Vær enda mer kreativ

Når vi er kreative får vi muligheten til å prøve ut nye ideer og se ting fra ulike perspektiver. Det kan hjelpe oss med å uttrykke oss samt lage ting ut i fra personlige erfaringer. Fra å lage en fotobok til å skrive et dikt… Følg den kreative magefølelsen. Og trenger du inspirasjon, har vi mange kreative ideer her.

6. Vær i ett med naturen

Kom deg ut i frisk luft – det er godt for sjelen. Vi anbefaler at du setter deg et personlig mål, som å gå 10 000 skritt per dag – det vil oppmuntre deg til å være mer utendørs.

7. Slå av pc-en

Slå av pc-en, legg bort mobilen og nyt tiden uten å være på nett. Kanskje du klarer det en helg, eller kanskje ikke mer enn noen få timer – prøv uansett.

8. Ta vare på deg selv

Når vi sier ta vare på deg selv, tenker vi på alt du fôrer deg selv med. Alt fra maten du spiser, drikken du drikker samt ordene du leser. Alt sammen vil utgjøre en forskjell når det kommer til ditt generelle velvære. Fôr deg selv med grønne salatblader og les romaner som inspirerer deg.

9. Få sansene dine i full feststemning

Fra å gå på en kunstutstilling, se en forestilling på operaen, ta deg selv ut på en kulturell utflukt og gi sansene dine en opplevelse – livet ditt blir rikere. Sett deg som mål og gi deg selv en kulturell opplevelse i uken. Kanskje det ikke er annet enn en kinotur, eller en dag på historisk museum.

10. Bruk tiden på det som betyr noe

Gjør 2018 til det året hvor du ikke bekymrer deg for noe annet enn det som er viktig. Du trenger ikke mer tid… Du trenger bare å bruke den på det som er viktig. Venner og familie og alle de andre tingene nevnt ovenfor vil få deg til å føle deg mer tilfreds enn det å jobbe til enhver tid.

11. Gi tilbake

Finn en veldedig sak som opptar deg, og gi litt tid eller ressurser til denne. Du kan bli bidra frivillig på et senter for hjemløse, gi en hjelpende hånd på det lokale gamlehjemmet eller gi penger til en veldedig sak du brenner for.

12. Ta flere bilder

Alle disse nye erfaringene du gir deg selv må dokumenteres, gi deg selv et løfte om å ta flere bilder. Når du ser tilbake på øyeblikkene får du også en positiv oversikt over hva du har fullført og hvor langt du har kommet.

Ta deg et lite øyeblikk for å se hva du oppnådde i 2017, og tenk hvordan du kan gjøre 2018 enda bedre. Kom i form, gi til veldedighet, spis sunnere, få deg en ny hobby – uansett hva du gjør, gjør det for at du eller andre skal føle seg vel.

Vi håper disse ideene vil inspirere deg til å tilføre noen positive endringer. Del bildene av disse øyeblikkene med emneknaggen #minfotoknudsen, eller del denne bloggposten på sosiale medier med venner og familie slik at de også kan få et flott 2018.

Kommentarer