Vi vet ikke hvordan det er for deg, men en kjapp spørrerunde på kontoret vårt avslørte at vi alle har en masse nyttårsforsetter som vi ikke har overholdt gjennom årene. Alt fra å lære å spille gitar til å lese en avis hver dag har vist seg å være vanskelig å få til.

Nå som det nye året er rett rundt hjørnet har vi satt sammen en liste med nyttårsforsetter som vi tror det ville vært morsomt å ha i 2019, som for eksempel å komme seg mer ut på tur eller å starte nye kreative prosjekter. Vi har også noen ganske fotogene ideer på listen, så du kan lage en fotobok med alle de nye minnene du skaper gjennom året.

1. Utforsk omverdenen

Gode nyttårsforsetter er de som du ser frem til å begynne med, og hva er vel morsommere enn å utforske nye steder? Enten det er et nabolag i hjembyen din, en lokal park du aldri har vært i eller et land på den andre siden av kloden, kan det å utforske nye steder gi deg fantastiske opplevelser.

2. Få noen andre til å smile

Små handlinger kan spre stor glede. Du kan for eksempel glede naboen ved å hjelpe henne med handleturen eller muntre opp en venn som føler seg litt nedfor. Fortsett å gjøre disse små tingene som får andre til å smile gjennom hele året og du vil se at du virkelig gjør en forskjell.

3. Kom deg ut av komfortsonen

Du trenger ikke å hoppe i fallskjerm eller noe annet drastisk for å utfordre deg selv litt. Prøv en ny hobby i år som du har vært litt redd for å begynne med eller forsøk å holde et foredrag eller en presentasjon på jobb.

4. Vis familie og venner hvor mye de betyr for deg

Noen av de beste nyttårsforsettene består kun av små endringer. Og en av de enkleste tingene du kan gjøre er å vise venner og familie at du setter pris på dem. Vis takknemlighet for alle de fantastiske tingene de gjør, det vil de sette stor pris på. Du kan for eksempel overraske dem med små gaver av og til gjennom året eller ta dem med ut på en overraskelsestur i ny og ne.

5. Vær mer kreativ

NNår vi er kreative kan vi prøve ut nye ideer og virkelig slappe av. Du kan for eksempel starte noen nye hobbyprosjekter sammen med ungene eller prøve å male eller skrive noe alene. Hvorfor ikke starte på en ny fotobok også og eksperimentere litt med designferdighetene dine? Og trenger du inspirasjon, har vi mange kreative ideer her.

6. Vær ett med naturen

Det er lite som er bedre enn å være ute i frisk luft. Du kan for eksempel sette deg et personlig mål, som å gå 10 000 skritt per dag – det vil oppmuntre deg til å være mer utendørs. Og hvis du har lyst til å starte med en ny utendørshobby kan du jo plante dine egne grønnsaker. En tur til kolonihagen tidlig på morgenen vil definitivt gi deg mer energi gjennom helgen.

7. Logg av i ny og ne

Vi tilbringer vel for mye tid med mobilen de fleste av oss. Selv om det kun er for et par timer kan det være deilig å skru av pc’en, legge vekk mobilen og nyte litt tid uten å være logget på. Du vil få mer tid til å lese en god bok eller ganske enkelt være mer til stede i det som skjer rundt deg.

8. Bli kjent med nye smaker

Fra maten du spiser til musikken du hører på og bøkene du leser, kan du gjøre 2019 til et år fullt av nye oppdagelser. Hvis du alltid har vært kresen i matveien, prøv noe du har unngått i årevis. Foretrekker du en spesiell musikksjanger? Velg en annen sjanger og hør på noen nye band. Og hvis du alltid leser den samme typen bøker kan det hende du finner en annen sjanger du liker.

9. Delta i nye kulturopplevelser

Fra det å besøke et kunstgalleri til å oppleve livemusikk gjør kulturelle opplevelser underverker for velværen. Hvorfor ikke prøve en ny kulturell opplevelse hver måned, selv om det bare er en kinotur? Og hvis du har barn kan du ta dem med på museum eller til en ny by i helgen.

10. Bruk mer tid på det som betyr mest

Det er alltid vanskelig å få til en god balanse mellom jobb og fritid, ikke sant? Hvis du ofte blir stresset på grunn av jobb og jobber mer overtid enn du har lyst til, hvorfor ikke gjøre det til et nyttårsforsett å tilbringe mer tid sammen med venner og familie? Dere kan planlegge noen utflukter sammen eller bare hygge dere hjemme.

11. Gi noe tilbake

Hvis du har en hjertesak kan nyttårsforsettet ditt i år være å samle inn penger til denne saken eller jobbe som frivillig. Du kan for eksempel jobbe frivillig på et senter for hjemløse, hjelpe til på et eldresenter eller skaffe sponsorer til dyrebeskyttelsen.

12. Ta flere bilder

Du vil ha lyst til å dokumentere alle de nye opplevelsene, så hvorfor ikke begynne å fotografere også? Ta bilder av favorittøyeblikkene dine gjennom året, og når 2019 nærmer seg slutten kan du lage en fotobok for å ta vare på alle minnene du har skapt. Vi har massevis av fotoguider som kan hjelpe deg med å komme igang. De er enkle å følge, så du vil ta bilder som en proff før du aner det.

Så hva vil du gjøre i 2019? Enten du velger å gi til veldedige formål, reise eller bare prøve noe nytt, ønsker vi deg et godt nytt år, fullt av fantastiske nye minner.

Vi håper disse ideene vil være til inspirasjon når du bestemmer deg for nyttårsforsettene dine. Vi vil gjerne se de nye øyeblikkene du lager i år, så del dem med #minfotoknudsen på sosiale medier. Og hvis du tror at vennene dine vil like noen av disse nyttårsforsettene, hvorfor ikke dele dem ved å klikke på ikonene under.

Kommentarer