Et utvalg av fem fotobøker på en lys, oransje overflate, alle er åpnet og viser sommerbilder på sidene.

Hver sommer har sin historie, og du kan fortelle din historie med en fotobok fra fotoknudsen fylt med dine fineste øyeblikk. For at dette skal bli den beste fotoboken din til nå, gir vi deg ti enkle tips slik at du kan dele sommeren din med venner og familie og se tilbake på disse solfylte dagene når høsten melder sin ankomst.

1. Fortell historien om sommeren din.

En sommerlig fotobok ligger åpnet på en kurvstol med blå puter. Det er sommerferiebilder på venstre side og sommerlige matbilder på høyre.

For å få til en tradisjonell struktur der fortellingen har en begynnelse, midt og slutt, kan du arrangere bildene i kronologisk rekkefølge. Dette er en god måte å planlegge reisebeskrivelsen på fordi du kan gjenoppleve opplevelsene dine dag for dag.

Å ordne bildene kronologisk er ikke den eneste muligheten, du kan også gruppere bildene dine etter tema. Forsøk å kombinere bilder etter sted, mennesker, spesielle hendelser eller matretter du har smakt under reisene dine.

2. Lag en serie med sommerfotobøker

Tre matchende fotobøker med samme type bildeomslag, hver av dem basert på et eget tema; mat, landskaper og familiebilder.

 

Hvis du liker tanken på å gruppere bildene dine etter tema, men samtidig synes sommeren din har vært for tettpakket til å få alt inn i én fotobok, kan du lage en serie med matchende bøker i stedet. Vær konsekvent når du velger oppsett for omslaget, og deretter kan du lage innholdet rundt de ulike temaene. Du kan for eksempel fylle én fotobok med matrettene du har smakt på i løpet av sommeren, basere en annen på familiebilder og vise naturbilder eller grafiske teknikker du har eksperimentert med i en tredje.

3. Lek med perspektivene på omslaget til fotoboken din.

En sommerfotobok i bokhyllen, med en liten pike på omslaget som poserer som om hun dytter på det skjeve tårn i Pisa.

Har du noen gang forsøkt å leke med perspektivet i et feriebilde – for eksempel ved å dytte på det skjeve tårnet i Pisa eller holde solnedgangen i håndflaten din? Når de er godt laget, ja selv når de ikke treffer 100 prosent, er bilder som dette egnet til å fremkalle smil, så hva er et bedre sted for dem enn på omslaget til fotoboken din? Få mer inspirasjon ved å sjekke ut våre ideer til fotobokomslag.

4. Skap karakterer til fotoboken din

En sommerfotobok, åpnet på en dobbeltside. Det er fire bilder på sidene; ett av en mann som sover i solen, et annet av en liten pike med et kamera, ett av en gutt med en iskrem og ett av en kvinne som surfer.

Når du reiser bort med venner eller familie, tar hver og en med seg sin personlighet og sine særegenheter med seg inn i gruppen. Så hvorfor ikke skape karakterer som bygger på dem i fotoboken din? Det er en flott måte å gjøre sommerhistorien din levende på. Du kan merke hver karakter med tekst og clip-art slik at du kan henvise til dem gjennom hele boken din.

5. Plott reisene dine inn på et kart

En reisefotobok åpnet på en bordflate av marmor. Det er et kart på venstre bokside, med stedene plottet inn med ispinne-clip-art. På høyre side er det seks feriebilder i et rutemønster.

Hvis du har vært på et storslått eventyr denne sommeren eller oppdaget et nytt sted på en storbyferie, kan du plotte inn reisen din med vår smarte Google Maps-funksjon. Den fungerer bare på vårt Windows-program, men hvis du bruker Mac eller vårt nettbaserte program, kan du legge til en skjermdump eller et kart i stedet. Du kan også bruke små clip-art-design for å angi stedene dine.

6. Lag et dobbeltoppslag av det beste bildet ditt

En fotobok som er åpen på et trebord. Det er en dobbeltside med et bilde av en kvinne som flyter i sjøen med en strand og palmer i bakgrunnen og to polaroid-aktige bilder i øverste høyre hjørne.

Når du har tatt et bilde du er stolt av, vil du gjerne vise det frem. Lag et oppslag over to sider av dette bildet, og deretter kan du legge til et par mindre bilder – nesten som en mini-collage.

7. Bruk layflat-innbinding for fotoboken din.

En kvinnes hånd blar gjennom en fotobok med layflat-innbinding som har ett stort bilde av et svømmebasseng i solnedgangen over to sider, med et mindre foto i polaroid-stil på en blågrønn bakgrunn i utkanten av den venstre siden.

Våre premium fotobøker med layflat-innbinding er perfekte når det gjelder å vise frem blinkskuddet som du elsker. Det fine med layflat-innbinding er at du kan trykke et bilde over en dobbeltside uten at bretten i fotoboken ødelegger bildet.

Velg det beste sommerbildet ditt, for eksempel et stort, liggende foto, og la det gå over bretten med tanke på maksimal virkning. Du kan la fotoboken din ligge åpen på stuebordet hjemme for å imponere gjestene dine. Men sørg for at det er et bilde av høy kvalitet, hvis bildet har for lav oppløsning, kan det bli uskarpt på trykk.

8. Varier antallet bilder på hver side.

En fotobok åpnet på et hvitt dynetrekk. Det er et rutemønster med tre bilder på begge sider, og i hver rute et sommerbilde.

Det er lett å få til en collage-virkning i fotoboken din med våre multifoto-oppsett. Det er en fantastisk stil hvis du foretrekker mindre bilder eller vil fokusere på små detaljer, og det kan hjelpe deg til å gjøre historien din ekstra fargerik. I en feriefotobok kan du for eksempel gi dagens høydepunkt stor plass, og så fylle de mindre firkantene rundt med bilder av deg og vennene dine fra den samme utflukten.

9. Vær kreativ med clip-art.

En fotobok som er åpen på et trebord. På begge sider er det sommerlige bilder av to venner innrammet av clip-art med sommermotiver, vannmelon, cocktails, palmeblader og mennesker i badedrakt.

Clip-art gir fotoboken din den perfekte finishing touch. Vårt talentfulle designerteam har laget mer enn 4000 clip-artdesign å velge mellom, og det er massevis av illustrasjoner med ferie- og reisetemaer som vil bidra til å gi boken din et sommerlig preg. Vi har clip-art med strandmotiv til dine feriebilder, med storby-design for typiske storbyweekend-turer og hvis du har vært på tur i skog og fjell, kan du sjekke ut kategorien ‘Blomster’ og finne massevis av design fra planteverdenen.

10. Få mest mulig ut av de ekstra sidene

En hånd blar gjennom en sommerfotobok med ekstra sider.

Sommeren er full av fantastiske øyeblikk, så hvis du oppdager at du allerede har brukt opp sidene dine på de store begivenhetene, som ferier, bursdager og brylluper, kan du legge til ekstra sider for også å kunne gjenoppleve de små øyeblikkene. Du kan legge til inntil 96 ekstra sider i fotoboken din slik at du er sikker på at du ikke går glipp av noe.

Nå som du har fått massevis av kreative tips til å komme i gang, kan du lage sommerfotoboken din fra fotoknudsen på “no time”.

Hvis du har for mange bilder å sortere ut, hvorfor ikke gi vår Smart Assistent en sjanse? Den vil sortere ut alle bildene dine, velge ut de beste og legge dem inn i sideoppsettene for deg.

Lag nå

 

Kommentarer