Menneskene, arkitekturen, parkene, butikkene – med uendelige muligheter på ett sted, er storbyer ofte den perfekte settingen for gode bilder. Men hvordan finner men det rette stedet å fotografere når muligheten er så mange? Og ikke minst, hvordan kan man best fange mangfoldet i en storby?

1. Vær tidlig ute

En ting har de fleste storbyer til felles; det er alltid mange mennesker. Dra ut tidlig, helst ved soloppgang, for å unngå de største folkemengdene. Dersom du ikke er en morgenfugl, kan du også fange folkemassen på en kreativ og spennende måte.

Lang lukkertid

Ta bilde med lang lukketid for å gjøre mennesker til uklare, kunstneriske faktorer.

2. Utnytt refleksjonene i vannet

Mange store byer er bygget rundt eller over vann. Bruk dette til å ta vakre og kreative refleksjonsbilder. Avhengig av vannet og omgivelsene, kan det ofte være lurt å ta bilder fra flere steder for å få det perfekte bildet.

Refleksjon av by

Fotografert på avstand for å fange refleksjon.

3. Finn symmetri i omgivelsene

Symmetri er å finne over alt, og spesielt i storbyenes arkitektur. Bruk den urbane symmetrien til å belyse objektet ditt.

Finn symmetri i byen

4. Fotografer din oppfatning av byen

Hva gjør denne byen spesiell for deg? Er det gatene, maten eller menneskene? Ta bilder av de tingene du føler belyser byen på den beste og mest personlige måten.

Bruk vinkler

Bruk ulike vinkler for å gjøre bildene mer spennende.

5. Fotografer bygninger

For å fotografere bygninger på en enkel og interessant måte, plasser deg tett mot bygningen og fotografer rett opp. Dersom solen skinner, vent gjerne til solen er bak en bygningen eller fotografer rett mot solen for å fange solstråler.

Bygning

Denne vinkelen skaper en dramatisk effekt.

6. Gjør noe hverdagslig til noe spesielt

Selv de mest hverdagslige ting kan bli kunstneriske og spesielle. Hold øynene åpen for mønstre eller interessante design for å gjøre hverdagen mer spennende.

Fargekombinasjoner og mønstre

Se etter fargekombinasjoner og gjentagende mønstre.

7. Fang bylysene

En storby i skumringen er et magisk syn. For å få klare bilder som fremhever alle byens lys, sku av blitsen, juster lukkerhastighet (AV-knapp på Canon kamera og S-knapp på Nikon kamera) og hold kamera stødig.

Skumring

Bruk lang lukketid og sku av blitsen for å fange byen i skumringen.

8. Svart/hvitt for en ekstra urban følelse

Ingenting sier «storby» mer enn svart/hvitt-bilder. For å gi bildene dine en ekstra effektiv, urban følelse, sett på svart/hvitt filter. Du kan også leke deg med andre filtre kameraet ditt kan by på for en mer artistisk følelse.

Storby i sort/hvitt

9. Lag abstrakt kunst

Storbyer er ofte den perfekte settingen for å lage urban kunst. Se etter refleksjon i vinduer, lek deg med lys og skygge og bruk ulike vinkler og høyder for å ta ekstra kunstneriske bilder.

Spennende fargekombinasjoner

Bruk lyset for å fange spennende fargekombinasjoner.

Kommentarer